BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Kungsholmsgatan 15, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 68 kvm
  • Såld
  • 7970
  • 8573
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna mycket trivsamma funkislägenhet belägen högt upp i huset med både balkong och öppen spis. På den rymliga balkongen kan man i lugn och ro njuta av sommaren, då man bjuds på både morgon- och kvällssol. Från lägenheten har man härlig utsikt över vackra fasader och takåsar längs med Kungsholmsgatan. Generösa fönsterpartier i två väderstreck i kombination med lättillgängliga rum skapar en luftig atmosfär och ger rikligt med ljusinsläpp. Lägenheten är i behov av renovering och här har man möjlighet att sätta sin egen prägel och skapa sitt drömboende. Möjlig 3:a!

Generellt om lägenheten
- Ypperligt läge på Kungsholmen
- Stor balkong om ca 6 kvm
- Öppen spis
- Bevarade tidstypiska detaljer från byggåret 1936 som fiksbensmönstrade parkettgolv, marmorgolv, fönsterbänkar i sten och fina trädörrar
- Generösa fönsterytor med bland annat ett vacker burspråk
- Högt upp i huset med tjusig utsikt över vackra fasader och takåsar längs med Kungsholmsgatan
- Stort vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt möblemang
- Kök med matplats för 4–6 personer
- Sovrum med plats för såväl dubbelsäng som skrivbord
- Hall med bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring via en klädkammare och en inbyggd garderob med tillhörande överskåp
- Väldisponerat badrum med badkar, toalett och tvättställ
- Till lägenheten hör ett bra förråd om ca 3,5 kvm (takhöjd 3 m)

Alternativ planlösning - Möjlig 3:a
Lägenheten kan på ett enkelt sätt byggas om till en mycket bra 3:a med två separata sovrum, se förslag på alternativ planlösning. Denna typ av ombyggnad är utförd på flera lägenheter i huset varav en ombyggnad är utförd på en exakt likadan lägenhet som denna. Här har köket, likt vårt förslag på alternativ planlösning, flyttats så att man erhållit en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Öppen spis
I fastigheten finns det 14 lägenheter som har öppen spis. Dessa är fördelade på 2 skorstenar. För att kunna ta de öppna spisarna i bruk tätade 6 lägenhetsinnehavare sina respektive rökgångar och bekostade gemensamt inköp och montering av 2 rökgasfläktar på taket, en för varje skorsten. Rökgångarna tätades keramiskt av Ventilation & Sotningstjänst i Norden AB.

Att ansluta sig till rökgasfläktarna 
Lägenheter med fungerade öppna spisar anslutna till rökgasfläktarna är gemensamt ägare till rökgasfläktarna monterade på skorstenarna. Då rökgasfläktarna har kapacitet för att klara av samtliga öppna spisar i fastigheten (7 spisar per skorsten) finns möjlighet för andra lägenhetsinnehavare att koppla in sig på dessa fläktar. De får då själva helt bekosta tätning av sin rökgång och skall köpa in sig i de gemensamt ägda fläktarna. Anslutningskostnaden beror på antalet delägare, se överenskommelse mellan lägenhetsinnehavare som återfinns bland övriga dokument på sidan.