BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede - Stureby

Östrandsvägen 56, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 84 kvm
  • 4.610.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

I mysiga Stureby ligger denna exceptionellt välplanerade lägenhet i ett hus som är ritat av arkitekt Björn Hedval. Området är en del av Enskede som har varierad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus. Just denna fastighet är placerad på en höjd och lägenheten är nästan helt insynsskyddad. Optimal planlösning när den är som allra bäst i kombination med säljarnas estetiska sinne gör att bostaden är lätt att älska. Det finns en stor balkong i sydost och med fönster åt inte mindre än fyra väderstreck, upplevs lägenheten väldigt ljus. Välbevarade och tidstypiska 50-tals detaljer finns det gott om. Vackra ekparkettgolv samt ytskikt målade i olika färgtoner som samspelar på ett osedvanligt fint sätt.

Hall
Välkomnande hall som är perfekt att landa matkassar, välkomna gäster och placera lortiga barnskor i. På golvet ligger såväl snyggt som praktiskt kalkstensgolv. Det finns gott om plats för förvaring av ytterkläder via en hatthylla samt i de många väggfasta garderoberna med tillhörande överskåp.

Vardagsrum
Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet och det är nu man möts av charmen och ljuset som genomsyrar hela lägenheten. Rummet är rymligt och man får utan problem plats med ett större matsalsbord och soffgrupp. Då rummet har som två delar finns även plats för tex bibliotek eller musikrum. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger såväl vacker som tidstypisk ekparkett. Från vardagsrummet finns utgången till balkongen som har ett sydostligt läge. 

Kök
I anslutning till vardagsrummet ligger det trivsamma köket som inbjuder till matlagningssällskap. Originalutformning på luckor och lådor ger köket en härlig 50-tals karaktär. Stänkskydd i form av vitt kakel ovanför den rostfria diskbänken. Utrustningen består av spis med tillhörande ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Vitmålade väggar och linoleumgolv. Det finns en mindre matplats i köket som komplement till den dito större som är belägen i vardagsrummet. 

Sovrum 1
Till vänster om köket ligger ett mysigt barnrum. Här ryms säng och massa leksaker alternativt möbler efter behov. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger ekparkett. Tre garderober med tillhörande överskåp. Dörren till rummet finns i förrådet. 

Sovrum 2
Lägenhetens andra barnrum är tillika det största sovrummet. Ekparkett och ljust målade väggar. Rummet är möbleringsvänligt och man får plats med säng, skrivbord och övrigt möblemang efter tycke och smak. Kädförvaringen är löst via ett Elfa-system.

Sovrum 3
I anslutning till hall och entré ligger det tredje sovrummet. Även det med ekparkettgolv och målade väggar i en vacker nyans. Längs ena väggen finns ett Elfa-system för förvaring. 

Badrum
I angränsning till hallen ligger det halvkaklade badrummet som har klinkergolv. Det finns dusch, handfat med tillhörande underskåp, badrumsspegel, förvaringshyllor, handduksvärmare, wc och fönster. Precis utanför badrummet finns tre garderober.

Enligt lägenhetsregistret är lägenheten angiven till 3 rum och kök.