BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Möregatan 7, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 30 kvm
  • 3.050.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Minitvåa, balkong, skuldfri förening, högt läge, fin utsikt **
Här finner ni en mycket hemtrevlig, ljus och optimalt planerad minitvåa med balkong. 30-talslägenhet belägen näst högt upp i huset med bevarad charm från byggåret, som stora fönsterytor med spanjoletter, fönsterbänkar i sten, överljusfönster och skjutdörr med glaspartier. Ett boende att trivas i året runt i skuldfri förening med mycket välskött hus.

Lugnt och trivsamt mitt i stan-läge!
Underbar boendemiljö invid Rosenlundparken och endast ett par kvarter från trevliga Medborgarplatsen och Götgatsbacken. Rosenlundparken är en naturpark med många träd och stora gräsytor vilket gör den till en populär picknickpark. Utmärkta kommunikationer med pendeltåg, tunnelbana och bussar inom bekvämt promenadavstånd.

Vacker arkitektur - Funktionalism
Huset uppfördes efter ritningar av Nils Rudolf Hjort. Fasaden är putsad i en röd kulör och har två rader burspråk med balkonger emellan. Vid huvudentrén finns en omgärdad förgård med gräsytor, buskar samt cykelparkering.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Burspråk & utgång till balkong
Mysigt vardagsrum som karaktäriseras av rummets fina burspråk med fönster i tre väderstreck vilket ger vackert ljusinsläpp och fin utsikt längt med Tjustgatan. Vardagsrummet är rymligt där man på ett naturligt sätt får plats för såväl matbord som soffgrupp och övrigt passande möblemang. Från rummet når man även lägenhetens balkong vilket suddar ut gränsen mellan ute och innemiljö. För förvaring finns en klädkammare diskret placerad i rummet.

Balkong - Sydost
Trevlig balkong i skyddad och mysigt läge intill burspråket. Här har man en egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen finns gott om plats för en loungedel eller för utemöbler som bord och stolar. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren. Det höga läget ger fin utsikt mot Rosenlundsgatan och längst med Tjustgatan samt med kända landmärken i blickfånget som Skrapan och Södertorn.

Sovrum - Perfekt planerad minitvåa
Mysigt rum med plats för säng, nattduksbord och övrigt passande möblemang. Rummet kan givetvis även nyttjas som ett separat matrum.

Kök
Kök med bra potential. Här finns gasspis (3-fasel finns indraget till lägenheten för den som vill plugga gasen och installera elspis/ugn), rostfri diskbänk och överskåp. I köket finns delar av 30-talsinredningen kvar som ett charmigt platsbyggt skåp över dörren samt underskåp med tillhörande baklåda. Köket kan på ett mycket enkelt sätt byggas om för ökad funktionalitet utan att den charmen går förlorad, se förslag på alternativ planlösning.

Hall
Välkomnande hall där man direkt möts av lägenhetens tjusning som bland annat utgörs av den välvda väggen som rullar vidare in i köket. I hallen finns bra med plats för avhängning av ytterkläder och skor. 

Badrum – Plats för badkar/tvättmaskin
Väldisponerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, toalett, tvättställ och handdukstork (ansluten till tappvarmvattencirkulation). Plats finns för badkar eller för tvättmaskin.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.

Övrigt
Lägenheten är registrerad som en 1:a om 28 kvm i lägenhetsförteckningen. Bostaden är uppmätt till 30 kvm och kan nyttjas som en bra minitvåa med sovrum, kök och vardagsrum.