BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Tideliusgatan 61, 1 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 36 kvm
  • 3.295.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Fast pris, Balkong, Skuldfri förening, Möjlig 2:a, Garage i huset **
Välkommen till denna totalrenoverade lägenhet med en fin balkong lugnt belägen mot Rosenlundparken. Generösa fönsterytor i två väderstreck skapar en ljus och luftig atmosfär. Lägenheten karaktäriseras av bra standard med genomgående ekparkettgolv samt stilrena färg- och materialval. Utmärkta kommunikationer med pendeltåg, tunnelbana och bussar inom bekvämt promenadavstånd. Ett boende att trivas i året runt i skuldfri förening. 

Invid Rosenlundparken
Underbar boendemiljö invid Rosenlundparken och endast ett par kvarter från trevliga Medborgarplatsen. Rosenlundparken är en naturpark med många träd och stora gräsytor vilket gör den till en populär picknickpark. Ett tryggt hemmakvarter med direkt närhet till Söders nöjesutbud där det aldrig är långt till butiker, restauranger och caféer.

Generellt om lägenheten 

Vardagsrum - Utgång till balkong
Mysigt vardagsrum med ett stort fönsterparti som ger vackert ljusinsläpp och fin utsikt mot parken och dess allé. Vardagsrummet är rymligt där man på ett naturligt sätt får plats för såväl matbord som soffgrupp och övrigt passande möblemang. Från rummet når man även lägenhetens balkong vilket suddar ut gränsen mellan ute och innemiljö. För förvaring finns en fristående garderob med skjutdörrar.

Solig balkong - Bygglov för inglasning
Här har man en egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen finns gott om plats för en loungedel eller för utemöbler som bord och stolar. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av sommaren. Bygglov finns för flexibel och öppningsbar inglasning, vilket skulle skapa ett extra uterum de kallare årstiderna. Med inglasningen hade man snabbt och enkelt kunna alternera mellan en öppen balkong eller ett mer skyddat uterum att mysa i.

Väldisponerat kök
Modernt och stilrent kök (renoverat 2020) med matplats för 2-4 personer och fönster ut mot lägenhetens balkong. I köket finns gott om förvarings och avställningsytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, inbyggd varmluftsugn samt en spisfläkt. Stora kakelplattor och infräst ljuslist som bänkbelysning ger köket det lilla extra. 

Sovrum/sovalkov
I rummet finns plats för dubbelsäng. Utrymmet kan enkelt utökas för att skapa ett fullstort rum, se förslag på alternativ planlösning.

Badrum - Klädvård
Stilrent badrum (renoverat 2020) med helkaklade väggar i vitt och golvet belagt med snygg klinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av tvättställ med underskåp, toalett, dusch med vikbara duschväggar i glas samt ett badrumsskåp. Här finns även en tvättmaskin och plats finns för torktumlare.

Välkomnande hall
Välkomnande hall med utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Bra källarförråd om ca 4 kvm. Förrådsplanet nås direkt med hissen. 

Flexibilitet - Som 2 rum och kök
Här finns möjligheten att byggas om lägenheten till en bra och funktionell 2:a, se förslag på alternativa planlösning.

Bostadsrättshavaren får inte utan styrelsens tillstånd i lägenheten utföra åtgärd som innefattar
ingrepp i bärande konstruktion.
- ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme eller vatten
- annan väsentlig förändring av lägenheten

Styrelsen får bara vägra att medge tillstånd till en åtgärd som avses i första stycket om åtgärden är till påtaglig skada eller olägenhet för bostadsrättsföreningen.

Övrigt
Lägenheten är registrerad som en 1:a i lägenhetsförteckningen men bostaden disponeras idag som en 1,5:a.