BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Tussmötevägen 190

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 464
  • 1383
Värdera din bostad

Beskrivning

Unikt tillfälle - Nu har du möjlighet att förvärva en vacker 20-talslägenhet i Stureby! Här i Gamlebo är lugnet påtagligt och närheten till både stad och natur är perfekt för den som vill ha det bästa av två världar. I området hörs det glada sorlet från den mysiga innergården där man samlats i den sköna höstkvällen och skratten studsar mellan anrika byggnader. Under sommaren är området kring Gamlebo ljuvare än någonsin. En stilla promenad bland vackra fasader, underbara rabatter fyllda av rosor i blom och en älskvärd atmosfär gör en lycklig redan utanför huset! Den gula fasaden speglar tydligt byggåret 1929 och sträcker enbart två våningar upp.

Lägenheten ligger i en välskött fastighet anno 1929 med tidsenliga detaljer, mycket charm och ljuvlig gårdsmiljö. Under sommarhalvåret kan du njuta av härliga grillkvällar tillsammans med dina nära och kära på den underbara innergården. Här kan den kräsne storstadsbon flytta in utan att behöva lägga tid och energi på kostsamma renoveringar. Generösa rum och genomgående planlösning med fönster i två väderstreck gör detta till ett trivsamt boende. Byggnadsåret gör sig påmint i form av spröjsade fönster, stångspanjoletter och djupa fönsterbrädor.

Anmäl gärna ditt intresse för att få mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00223. Föreningen .............................

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 846 kr (värme, vatten (+ 316 kr för kabel-tv och bredband) ingår). Andel i föreningen är 2.1294 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Huset är från år 1929 och har ett kulturhistoriskt värde. Husen har behållt sin ursprungliga karaktär exteriört, men omfattande arbeten har lagts ner för att skapa ett bekvämt boende som svarar mot mot dagens behov.
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1929
Fönster: 2-glas
Hiss: Finns ej i detta hus. Det finns hiss i 192 B.
Uppvärmning: Fjärrvärme

Föreningen
Brf Gamlebo är ett bostadsområde som renoverades 2001/2002 av PEAB i samarbete med Reflex Arkiteketer AB. Föreningen består av 26 lägenheter. Se föreningens hemsida för mer info: http://www.brfgamlebo.se/

Föreningens ekonomi
Ekonomin ser bra ut. Föreningens lån är bundna till förmånliga räntor vilket gör dem mindre känsliga för fluktuationer i konjunkturen och fjärrvärmepriserna som är en stor kostnad har varit stabila under en lång tid.
Avgiften har under senare år varit mycket stabil delvis på grund av att huset är relativt nyrenoverat och inte behövt underhållas så mycket. Nu har det gått ett antal år sedan renoveringen och styrelsen ser att underhållskostnaderna ökar något. De höjde därför avgiften år 2015 med 3% och ytterligare 3 % år 2016 för att ha en buffert för kommande allmänt underhåll. Det finns inga ytterligare höjningar som är beslutade. // Avstämt med ordförande 2017.10.18
För ytterligare information om föreningen och dess verksamhet hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Avgift
I avgiften ingår vatten, värme och bostadsrättstilläggsförsäkring hos If. Obligatoriskt tillägg för bredband och kabel-TV tillkommer på 320 kronor/månad.

Kommande renoveringar/Planerade åtgärder
Föreningen håller på att se över värmesystemet för att kunna sänka uppvärmningskostnaderna på sikt. Eventuellt kommer vi att besluta om installation av en luftvärmepump och/eller bergvärme. Det måste i så fall beslutas på en extrastämma, så inga beslut är fattade ännu.

Driftskostnader
Driftskostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning.

Tv
Brf Gamlebo har ett gruppavtal med ComHem avseende kabel TV. Medlemmar betalar en obligatoriskt avgift på 151 kr/mån och då ingår samtliga "gratiskanaler" samt 8 valfria kanaler ur ComHems standardutbud. I avtalet ingår även tillgång till deras analoga utbud. Varje medlem kan sen teckna eget avtal med ComHem för att få tillgång till ytterligare kanaler.

Bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Bredbandsbolaget avseende bredband och IP telefoni. I avtalet ingår bredbandsuppkoppling med 100 mb och den fasta avgiften för deras IP telefonitjänst. Medlemmar betalar en obligatorisk avgift på 165 kronor per månad och då ingår alltså bredband 100/100 samt ett telefonabonnemang (dock ej samtalskostnader).

Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns cykelförråd och tvättstuga i porten bredvid. Där finns två tvättmaskiner, en mangel, två torktumlare och torkskåp. Ett hobbyrum med pingisbord finns också till förfogande för föreningens medlemmar.

Innergård

Föreningen har en underbar och unik parkmiljö mellan husen med ett litet skogsparti innanför området. Miljön är också en av de mest barnvänliga man kan tänka sig då området är inhägnat och i stort sett bilfritt. På sommaren tar föreningen ut de gemensamma utemöblerna och det finns en grillplats och partytält som kan bokas för privata firanden.

Parkering
24 parkeringsplatser. Går att hyra för 350 kr/mån. Det är för närvarande ingen kö till p-platserna. Det finns några p-platser som är placerade direkt utanför porten. I övrigt gäller fri parkering på närliggande gator i området.

Övrigt
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 1120 kr och en pantsättningsavgift av låntagaren på 448 kr.
Det har gjorts två radonmätningar som båda ligger under riktvärdet 200 Bq/m3.

Historia
Ursprungligen var det här en del av Stureby sjukhem som byggdes i slutet av 20-talet. Dessa byggnader uppfördes 1929 efter ritningar av arkitekten Theodor Kellgren och kom att representera ett socialt nytänkande. Ålderdomshemmet invigdes 12 september år 1930 och har en omsorgsfull 1920-tals klassicistisk arkitektur, med väl gestaltade detaljer.
Under 2009 utförde Stockholms Stadsmuseum en byggnadsinventering och uppgraderade då föreningensfastighetsbestånd till den näst högsta klassen (grönt). Vilket innebär att bebyggelsen anses särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Rumsbeskrivning

Redan genom att ta våra första kliv in i hallen förälskas vi snabbt - Den öppna och moderna planlösningen samt solen som letar sig in genom de spröjsade fönstren och sprider sig i bostaden likt ett vackert ljusspel - Fullständigt underbart!

Hallen flyter på ett naturligt sätt in i vardagsrummet vars öppna sällskapsytor välkomnar oss. Här finns det ljusinsläpp från vackra fönster som vetter in mot den magiska innergården. Vardagsrummet utgör den naturliga mötesplatsen med både plats för soffgrupp och matplats, kort och gott en representativ sällskapsdel med utrymme för både familjen och dina middagsgäster, såväl för vardag som för fest.

Det stilrena köket är integrerat med vardagsrummet och inbjuder på så sätt till social samvaro, så att vi kan vara i köket och samtidigt hålla gästerna sällskap eller hålla ett öga på de lekande barnen som springer ute på gården. Här finns gott om förvaring i både över-och underskåp samt lådor. Arbetsytorna går i massiv ek och det stitter fin mosaik ovan. Väggarna är ljusa liksom ljusinsläppet och här finns fina spröjsade fönster ut mot områdets vackra bebyggelse. Kökets utrustning består av kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin.

Sovrummet är rogivande med vackert fönster in mot innergården. Det ryms utan problem en dubbelsäng och tillhörande sängbord utan att den luftiga känslan går förlorad. Här finns det även gott om plats för förvaring i flera garderober.

Lägenhetens stora badrum inrymmer dusch, tvättkommod, spegelskåp, handdukstork och WC. Mitt emot duschen finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med platsbyggda hyllor ovanför.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd och i trapphuset finns ett rum för barnvagnar.

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villaområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnen.

Stureby är ett barnvänligt område trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. Runt husknuten finns ett skogsparti som leder till Hemskogen. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt Sturebyskolan åk f-9 och Enskedefältets skola åk f-6. Sturebyskolan anses vara en av de bästa i Stockholm län. I närområdet finns ett flertal förskolor, de närmaste är Stureby förskola på Ramviksvägen 205, Terrassen på Tussmötevägen 195 och Globen- Kulans förskola på Tussmötevägen 177. Grundskolor i området är Sturebyskolan, Enskedefältets skola, Enskede skola och Enskedebyskola. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbängen och S:t Erik:s katolska skola. I Gubbängen finns även Gubbängsskolan med Hammarby fotbollsakademi och dramaklass.

I närområdet finns Vårflodsparken med plaskdamm, gräsytor, fotbollsplan och stor lekplats. På gångavstånd ligger även Enskede värdshus där man t.ex. kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. Ytterligare en liten bit bort ligger Enskede rackethall med bl.a. tennis, squash och badminton.
För den hästintresserade är det nära till det populära och välbesökta stallet med ridskola. Vid Enskede IP med möjlighet till att träna fotboll och friidrott.