BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högalidsgatan 25, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 46 kvm
  • Såld
  • 6351
  • 2292
Värdera din bostad

Beskrivning

Här bor man sjönära högt upp i huset med ett fritt läge och härlig utsikt över vackra Pålsundsparken. Högalidsgatan upp mot Långholmsgatan och vidare mot Verkstadsgatan är nu under omfattande förvandling och här skapar Stockholm stad ett mycket lugnare och gemytligare närområde där biltrafiken har fått mindre utrymme till förmån för människorna. Lägenheten i sig är mycket trevligt planerad med bevarade 30-talsdetaljer som fiskbensmönstrade parkettgolv, spröjsade fönster med klassiska spanjoletter, fönsterbänkar i marmor, stenvalv, hatthylla i original och spegeldörrar. Generösa fönsterytor i kombination med högt till tak skapar en ljus och luftig atmosfär. Lägenheten har genomgående behagliga färg- och materialval.

Generellt om lägenheten:

- Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter via en tjusig hatthylla från byggåret.
- Rymligt vardagsrum med en härlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för både soffgrupp och matsalsbord.
- Väldisponerat kök med diskmaskin, kyl/frys, gasspis med tillhörande ugn samt en spisfläkt. Köket har gott om förvaring bland annat i form av ett charmigt skafferi och ett praktiskt städskåp. Den delvis öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar stora sociala ytor och låter funktionaliteten stå i centrum.
- Rofyllt sovrum med plats för en dubbelsäng och övrigt lättare möblemang (sängen som står i rummet idag är med bredden 140 cm).
- Helkaklat badrum med klinkergolv. Badrumsutrustningen består av toalett, dusch, tvättställ, handdukstork samt två badrumsskåp. Plats finns för tvättmaskin eller badkar.
- Till lägenheten hör ett bra vindsförråd.