BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Centrala Sundbyberg

Vegagatan 11A

  • 4 rum och kök
  • 148.5 kvm
  • 5.990.000 kr / Bud
  • 15886
Värdera din bostad

Beskrivning

Bo Centralt i Parkmiljö!

Varmt välkommen till ett härligt och ljust boende i modern fastighet med lugnt och centralt läge i hjärtat av Sundbyberg med utmärkta kommunikationer runt hörnet. Här erbjuds en rymlig 4:a alt. 5:a på ca 149 kvm! med öppen planlösning i två plan med en härlig uteplats i sydvästläge, perfekt för trevliga middagar under sommarmånaderna.

Väl inne i lägenheten möts du av mycket goda ljusinsläpp genom generösa fönsterpartier i flera väderstreck samt stora sällskapsytor med en väldisponerad planlösning. Det övre etaget erbjuder rymlig hall, ett stort kök med praktisk köksö och perfekt utrymme för många gäster, två rogivande sovrum mot lugn innergård varav ett är i anslutning till balkong, helkaklat badrum med badkar, stor klädkammare samt genomgående vitvaxat parkettgolv. På det nedre etaget finns ett stort och luftigt vardagsrum, ett väl tilltaget sovrum med generös takhöjd, garderbobsvägg för bra förvaring samt flera stora fönsterpartier med utgång till uteplats i skyddat läge. På nedre etage finner du även ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten har tidigare disponerats som en 5:a genom att det större sovrummet på det övre etaget har delats av vilket är enkelt att göra om.  Se alternativ planskiss.

Lägenheten erbjuder en unik radhuskänsla med gott om plats för hela familjen i härlig parkmiljö och med närhet till populär naturområden.

Ett fantastiskt och unikt boende som måste upplevas på plats!



- Toppfin och ljus etagevåning på hela 148.5 kvm!
- Stor uteplats med söderläge mot lugn innergård
- Öppen och luftig planlösning i två plan
- Modernt boende i attraktiva kvarter
- Går enkelt att göra om till en 5:a
- Generösa fönsterpartier
- Två rymliga badrum
- Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare
- Stabil förening
- Mycket centralt intill Sundbybergs Centrum
- Utmärkta kommunikationer inom 5
  minuters promenad via tunnelbana,
  tvärbana, pendeltåg och bussar.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan Bv & plan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 1513 / 1102. Föreningen Riksbyggens Brf Spiikens Backe.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.990.000 kr / Bud. Månadsavgift 9 013 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), Avgiften för bredband via fiber ingår ingår). Andel i föreningen är 0.896 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån.

Byggnadsår
1999

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
2014-2017 Renovering av alla trapphus inkl modernisering av hissar.
2013 - Installation av nödtelefoner i samtliga hissar
2013 - Underhåll och reparationer av tak och takfönster på Skolhuset
2013 - Energieffektivisering genom övergång till LED-belysning med tänd och släck automatik för närvarostyrning
2013 - Belysning i garaget och i ABF-huset har försetts med närvarostyrning
2013 - Ny driftöverakningteknik har installerats i samband med byte av undercentraler som gör det möjligt att på distans övervaka driftsäkerheten i värmedistribution.

Kommande renoveringar
Resterande hissmodernisering i Skolhuset och Parkhuset färdiställs under 2017. Upprustning av trapphusen i Skolhuset, modernisering av värmesystem för fjärrvärme inom några år

Föreningen
Brf Spiikens Backe bildades 1991-07-08 och äger fastigheten Spiken 14. På fastigheten har uppförts sex byggnader varav fyra är nyproducerade och två är ombyggda skolhus. Byggnaderna innehåller 124 lägenheter och fyra lokaler varav en är en bostadsrättslokal. De nya byggnaderna är uppförda 1998-1999 och de äldre byggnaderna är ombyggda samma år. Föreningens adresser Fredsgatan 4A-4C, Vegagatan 11A-11C, Skolgatan 1A-1B, 3A-3B, 5A-5B och 7-9. För mer info se gärna hemsidan på spiikensbacke.se

Gemensamhetsutrymmen
Tre bokningsbara tvättstugor som medlemmarna för nyttja. Det finns även en hobbylokal, cykelrum, extra lägenhetsförråd och en föreningslokal som är inredd som en mindre lägenhet och kan hyras för övernattning eller mindre fester/sammankomster. Det finns även separat sophus för hushållssopor, källsortering inkl komposterbart material. Återvinningsstation finns vid Järnvägsgatan 72-74 och Rosengatan/Kyrkogatan. Det finns en innergård med planteringar och öppna ytor för avkoppling samt en lekplats.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Com Hems nät för kabel TV. Föreningen har installerat ett fibernät för leverans av bredbandstjänster som levereras av Stockholms Stadsnät. Lägenhetsvisa anslutningar finns innanför respektive ytterdörr. Medlemmar kan även sluta avtal om digital-TV med bredbandsleverantören.

Bilplats
38 garageplatser för bil, 1000kr/mån. 3 garageplatser för MC 400kr/mån. 3 uteplatser, 600kr/mån. Det finns för närvarande inga lediga platser. För mer info tel. 0771-860 860, e-post boa@riksbyggen.se.

Förråd
Till lägenheten ingår ett källarförråd.

Kommande avgiftsförändringar

Inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Ägande
Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
1 110 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
444 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

 

Områdesbeskrivning

Här erbjuds en lugn boendemiljö med charmig småstadskänsla nära centrum och mysiga grönområden.

Sundbybergs centrum finns inom några minuters gångavstånd med stort utbud av shoppingmöjligheter, cafeér och restauranger samt mysiga Sturegatan. I närheten finns även Sundbybergs nya mötesplats, det populära kvarteret Signalfabriken som inrymmer bostäder, hotell, restauranger så som The Public och helt nyöppnade Phil's Burger, bibliotek, gym m.m. Även promenadavstånd till nyupprustade Tuletorget med nyöppnade restauranger, matbutik, café och gym.

Inom promenadavstånd ligger grön- och naturområden som Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön samt Ursviks motionsområde. I området finns även flera parker bl.a. Marabouparken med grönska, utställningar, konsthall och nyupprustade och omtyckta Tornparken.

Utmärkta kommunikationer inom gångavstånd till både tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar. Det tar ca 8 min in till Stockholm city med spårbunden trafik. Om du väljer att promenera tar det ca 25 min in till Vasastan eller Kungsholmen.  Norra Europas största köpcenter, Mall of Scandinavia når du på ca 20 min promenad där det finns ett stort utbud av restauranger och affärer i en klass för sig. Dit går även tvärbanan. I sommar öppnar även Citybanan med en station på Odenplan. Ni kan idag ta buss direkt från Tuletorget till Odenplan idag (går via Solna station). Sundbyberg/Solna ingår i både Car2go och DriveNows verksamhetsområde.

Kommunikationerna till och från Sundbyberg är många och erbjuder både pendeltåg, buss, tvärbana och tunnelbana. Nattetid kan man ta båda blå linjerna då det är nära att gå även från Näckrosen.

Ett hem i en friare miljö - i staden!