BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Lugnets allé 30, 4tr

  • 3 rum och kök
  • 85.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Jag är glad och stolt att presentera denna fantastiska lägenhet med ett drömläge. Belägen på en citynära adress erbjuder den här välplanerade pärlan ett modernt och trivsamt boende.

Det perfekta läget erbjuder stadens puls utanför köket och vardagsrummet med shopping, restauranger och konditorier, medan sovrummen och den stora balkongen erbjuder lugn och grönska med utsikt över en fridfull innergård.

I den låga månadsavgiften om 4231 ingår:
* Värme
* Vatten
* Hushållsel
* ComHem kabel-TV abonnemang: Bas med TiVo-box
* Bredbandsuppkoppling 1000/1000 Mbit/s

De generösa rummen och den genomgående planlösningen med stora fönster skapar en ljus och trivsam atmosfär.
Det stilrena köket har en tidlös design och nya vitvaror och intill ryms en matplats för flera middagsgäster, medan vardagsrummet ger gott om plats för sociala sammankomster.

De rymliga sovrummen vetter mot den fridfulla innergården och ansluter till balkongen.
På den rymliga balkongen finns plats för grillning, loungemöbler, matplats och planteringar med sol från frukost till sen lunch.

Badrummet är elegant med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch/bad, tvättmaskin och torktumlare, samt toalett och tvättställ med badrumsskåp och extra skåp för förvaring.
Hallen är välkomnande med ekparkett och gott om förvaring, medan klädkammaren ger extra utrymme och ligger i anslutning till innerhallen och sovrummen.

Den attraktiva föreningen belägen i hjärtat av Sjöstaden har en stabil ekonomi som tillåter låga avgifter. Genom att erbjuda lokaler för hyresgäster som Max och Systembolaget har föreningen säkrat en stadig ström av intäkter. Investeringar i effektiva energisystem som bergvärme och solpaneler håller nere kostnaderna.
Marken är friköpt och ägs av föreningen. Fastigheten har en energiklass B, vilket idag genererar gröna bolån hos de flesta banker.

Med hissen tar man sig smidigt ner till garaget. Här finns garageplatser utrustade för elbilar tillgängliga för uthyrning. Möjligheten till extra förrådsutrymme finns också tillgänglig för hyra.

För den som älskar att utforska finns det gott om möjligheter inom promenadavstånd. Södermalm, Nackareservatet, Hammarbybacken och Sickla Sjö lockar med sina unika upplevelser, inklusive badbryggor för varma sommardagar.
Kommunikationerna är enkla med tvärbana och bussar som stannar precis utanför porten, vilket gör det bekvämt att ta sig runt i staden och dess omgivningar.

Upptäck områdets charm genom att ge dig ut på härliga långpromenader runt Hammarby Sjö eller längs Årsta sluss till Södermalm och Hornstull. Här finns ett överflöd av mysiga restauranger och pittoreska vattenhål, alla inom bekvämt promenadavstånd eller tillgängliga med den förtjusande lokalfärjan. För finsmakaren finns det välrenommerade charkuterier, småskaliga bagerier och en rad förstklassiga matställen att utforska i närheten. Och för den perfekta dagen ut kan du enkelt handla allt du behöver för en härlig picknick innan du ger dig av till Hammarbybacken för lite skidåkning i det strålande solskenet.

Välkommen hem till detta underbara boende!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Föreningen Brf Sjöstaden 2.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 231 kr (Värme, Vatten, El, Kabel-TV, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 150 kr/mån (1 800 kr/år) varav Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2003

Uppvärmning
Fastigheterna värmeförsörjs via undercentral som fr.o.m. sommaren 2018 är ansluten till bergvärme och frånluftsåtervinning via takfläktar. Lägenheterna är uppvärmda av radiatorer med värmevattencirkulation.

Föreningen
Föreningen upplåter 110 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lokaler med hyresrätt.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Utförda renoveringar
2022-2023 Hissar invändigt
2022 Brandvarnare & brandsläckare i tvättstugor
2022 Fläktar i taket och garage
2021 Trapphus, innergårdar och postboxar
2020 Byte till energisnål LED-belysning i allmänna utrymmen (våningsplan, trapphus, källare m.m.)
2019 Utökat skydd för luftkanaler in till lägenheterna
2019 Solceller installerades på taket till Lugnets Allé
2019 Nytt, elektroniskt bokningssystem för tvättstugorna
2019 Byte till ny, energisnål LED-belysning i garagen
2018 Ny energilösning infördes
2018 Byte av teknisk förvaltare till Fastighetsäga
2018 OVK har genomförts på alla hyreslokaler
2018 Installation av laddplatser för elbilar
2018 Anslutning till ett nytt bredband
2018 Utökat TV-avtal med ComHem 
2018 Förbättrad säkerhet på taken 
2017 Tätning av golvet på övre garaget
2017 Förbättrat skalskydd i garage

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-01-25.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-01-25.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum samt garage. De flesta lägenheter på Aktergatan 5, Aktergatan 9 och Hammarby Allé 173 har ett tillhörande källarförråd. Några lägenheter på Lugnets Allé har också källarförråd. I övriga lägenheter finns ett rum som är avsett att kunna användas som förråd.
Det finns också ett antal (ca 30) extra källarförråd att hyra. Priset varierar med storleken, men är normalt 300 kr/mån. I dagsläget är alla förråd uthyrda, men det går bra att kontakta styrelsen för att ställa sig i kö.

TV & bredband
Föreningen har tecknat ett nytt avtal med ViaEuropa för gruppanslutning av bredband fr.o.m. den 1 januari 2024. Kostnaden för tjänsten ingår i din ordinarie månadsavgift.

Styrelsen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 (tidigare Com Hem) för TV BAS med TiVo. 
I detta avtal ingår ett tv-abonnemang och en TiVo-lånebox per hushåll. BAS-utbudet består av totalt 24 digitala kanaler varav 6 av dessa är HD-kanaler. Kostnaden för gruppavtalet tas av föreningen och ingår i din ordinarie månadsavgift. 

Parkering
Garaget under föreningens fastigheter är en gemensamhetsanläggning som ägs av BRF:erna Sjöstaden 1 och 2 samt Sickla Kanal. Brf Sjöstaden 2 disponerar 59 bilplatser i undre garaget och 5 i det övre garaget. Dessutom har föreningen 5 mc-platser. In- och utfart sker via Aktergatan 11 och 13.

I dagsläget är alla parkeringsplatser uthyrda, men det går bra att kontakta styrelsen för att ställa sig i kö. Avgiften för bilplats är i nuläget 1.300 kr/mån och för MC-plats 450 kr/mån. 62 av föreningens 64 parkeringsplatser är även försedda med laddare för elbilar.
Elbilsladdning bekostas av den som hyr garageplatsen och är i nuläget beräknad på 2,80 kr/kWh plus moms. 

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridiska personer godkänns ej.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken/ Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. http://www.hammarbyledensmbk.se/

Kommunikationer
Sickla Kaj tvärbanestation ligger precis utanför. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min.

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. www.ressel.se

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på https://www.kinto-mobility.se/kinto-share/bilpooler/bilpool-stockholm/hammarby-sjostad/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80DWic7ZoY5eKywS0GlTRRfpcoiPkdcq0HZSA94thyl2jmR8mFXEMMBoCl_gQAvD_BwE&adfcd=1708089486.-fh6URAREESBXJc_zyENKg.MjY0NTg5NiwxODY0MDYx

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Boendeparkering finns utanför. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök https://www.stockholmparkering.se/#home=true&id=0&report=false&reportId=0&showModal=false&stepType&subStep=false

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.