BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede - Enskededalen

Sockenvägen 529

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

I hjärtat av Enskededalens idylliska villakvarter finns nu en möjlighet att förvärva ett unikt boende om 55 kvm boyta i två plan i områdets mest klassiska och välkända byggnad, Barnvagnsfabriken. Genom åren har denna enastående fastighet haft många ansikten – från barnvagnstillverkning, mjölk-och köttaffär till ölcafé och bageri. Varje vrå berättar en historia, och varje detalj bär på arvet av svunna tider. Nu har du chansen att bli en del av denna historiska skatt.

Det här är en otroligt fin och charmig etagelägenhet från 20-talet med härlig studiokänsla, källarvåning med golvvärme, stora fönsterpartier, modernt kök och helkaklat badrum.

Det här boendet är inte bara en fantastisk resa tillbaka i tiden, utan också en modern och bekväm hemmamiljö. Väl i lägenheten möts du av ett flöde av ljus från flertalet fönster som ger en känsla av rymd och öppenhet och den genomtänkta planlösningen ger dig möjlighet att njuta av varje kvadratmeter.

Den gemensamma gården omges av blomstrande trädgårdar som ger en rogivande känsla och den härliga gräsytan, omringad av buskar och träd, är perfekt för lek eller avkopplande stunder i solen. Det är en plats där du kan bjuda in vänner och familj till trevliga fikastunder eller middagar under stjärnklar himmel.

Föreningen är liten, trivsam och väldigt familjär vilket skapar en trygg sammanhållning där grannar blir vänner. Här känner du dig välkommen och hemma från första stund. Det är inte bara en lägenhet, det är ett levande kapitel i din egen historia.

Ekonomin är god och man har inga planer på höja månadsavgiften, den har varit oförändrad sedan 2009. Under 2005/2006 totalrenoverades fastigheten inkl stambyte och nya elstigar. 2018 installerades bergvärme för att minska uppvärmningskostnaderna. Inga större renoveringar är planerade i närtid. Föreningen har även goda intäkter från de kommersiella lokalerna.

Området är populärt och kännetecknas av stora äldre villor från 20-30 talet, vackra trädgårdar och ett slingrande vägnät. Med närhet till Nackareservatet och Skogskyrkogården blir det enkelt att njuta av naturen och finna ro i vardagen. Flera förskolor och Skarpnäcks grundskola finns i närheten och kommunikationen är utmärkt med två av Gröna linjens tunnelbanestationer på gångavstånd och bra bussförbindelser som gör det enkelt att ta sig till eller från hemmet.

Ta chansen att bli en del av denna unika bostadshistoria och skapa ditt eget minnesvärda kapitel i denna charmiga etagelägenhet. Välkommen hem till en tidlös skatt i Enskededalen.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 10725-2. Föreningen Brf Sotaren 2.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 007 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 7.48 %.

Driftskostnad

Totalt 520 kr/mån (6 240 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

536 508 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Byggnadsår
1929

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen

Brf Sotaren 2 är en äkta föreningen som registrerades 2005-01-03 och förvärvade fastigheten med tomträtt samma år. Föreningen består av 9 st bostadsrättslägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en mysig villaträdgård med stora buskar och träd med uteplats, utemöbler och grill. Det finns även förrådsbyggnad för sopor och trädgårdsredskap. Varje lgh har ett förråd i källaren där även tvättstugan finns. Cykelparkering på gården samt i källaren.

Utförda renoveringar
2005/2006 - Totalrenovering av huset inkl stambyte och elstigar
2015 - Tryckstegringspump
2017 - Fotrännor
2018 - Bergvärme installerades
2019 - Barnvagnsförråd på gården
2020 - Nytt plank och port mot gatan
2024 - Ny tvättstuga med nya maskiner i källaren
2024 - Ny belysning i trapphus och källare

Kommande renoveringar
Finns inga planer på några större renoveringar i närtid.

TV- och internetanslutning
Föreningen har Tele2 som internetleverantör. Varje hushåll betalar för sitt eget internet och tv.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen planerad avgiftshöjning, varit oförändrad sen 2009.

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Ägande
Delat ägande godkänns.

Pantsättningsavgift
476 kr (1 % av prisbasbeloppet).

Överlåtelseavgift
1190kr (2,5 % av prisbasbeloppet). Betalas av köparen.

Boendekostnadskalkyl
Kontakta ansvarig mäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Områdesbeskrivning

Enskededalen i östra Enskede är ett lugnt och familjevänligt bostadsområde med närhet till naturen i Nackareservatet och samtidigt inte långt ifrån innerstaden. Området har blandad arkitektur och består till stor del av ett bostadsområde med lägenheter från 1920-tal, 1980-tal samt ett större villaområde kring båda sidor om Gamla Tyresövägen.

Till och från Enskededalen tar man sig lättast med T-banans gröna linje, buss 163/161 samt buss 816 mot Tyresö. In till T-centralen tar det ca 14 minuter och till Gullmarsplan, med anslutande bussar, tvärbana och T-bana tar det 3 minuter.

Enskededalen är beläget strax utanför tullarna i Stockholm med närhet till city men också Ericsson Globe Arena och Tele2 Arena ett stenkast bort. Nackareservatet med rekreation och grönområden ligger helt i närheten. Lugnt och familjevänligt bostadsområde men samtidigt bara några minuter från innerstaden.