BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad

Sickla Kanalgata 56

  • 3 rum och kök
  • 92 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till Sickla Kanalgata 56, er framtida hem i hjärtat av Hammarby Sjöstad. Denna rymliga lägenhet om 92 kvadratmeter, med 3 rum och kök (möjlig 4:a, se alternativ planlösning), bjuder in till en boendemiljö som präglas av det bästa läget i Sjöstan, direkt intill kanalen!

Den tillhörande uteplatsen om hela 30 kvm i behagligt sydvästläge ger möjlighet till soliga avkopplingsstunder och trevliga middagar utomhus. Med oslagbart läge vid kanalen erbjuds närhet till båtar, restauranger och underbara promenadstråk precis utanför dörren. En kort promenad på bara några minuter leder till den charmiga restaurangen Göteborg, perfekt för avslappnade drinkar vid solnedgången.

Interiört presenterar lägenheten generösa sociala ytor i vardagsrummet, två rymliga sovrum, ett badrum samt en gäst-WC i anslutning till hallen. Dessutom ingår ett praktiskt förråd i källarplanet.

Dess unika läge gör den även till en dröm för naturälskare, med närhet till Nackareservatet och dess natursköna vandrings- och rekreationsområden. Samtidigt har ni smidig tillgång till pendeltåg, bussar och båtar, vilket gör det enkelt att utforska staden och allt den har att erbjuda. All önskvärd service finns också bekvämt inom räckhåll.

Välkomna till er nya bostad i det pulserande Hammarby Sjöstad!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 63700721. Föreningen Brf Hammarby Kanal.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 786 kr (Värme, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 370 kr/mån (4 440 kr/år) varav El 140 kr/mån, Vatten/Avlopp 80 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggår
2001

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Föreningen består av 38 lägenheter varav 14 st på Sickla Kanalgata 52 och 24 st på Sickla Kanalgata 56. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har ägt fastigheten sedan 2001 och de två byggnaderna färdigställdes samma år.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Utförda renoveringar
2021 - Byte av tilluftsfilter i samtliga lägenheter.
2021 - Gruppupphandling och byte av kommunikationsoperatör för föreningens och medlemmarnas internetuppkoppling med klart ökad prestanda och minskad kostnad för medlemmarna.
2021 - OVK
2020 - Inom energiprojektet har anläggning för berg- och frånluftsvärme samt helt nya värmepumpar och värmestyrning installerats och driftsatts per 2020-06-01. Samtliga reglage på radiatorer har bytts ut och värmeavläsare installerats i samtliga lägenheter. Grovtvättstugan har omvandlats till elcentral för energianläggningen. 
2019 - LED-installation i trapphus, avloppsspolning i alla lägenheter, ny energideklaration, hjärtstartare uppsatt i fastigheten och sotning av rökgångar. 
2018 - Målning av ytterpaneler och portar, brandbesiktning inkl protokoll genomförd, byte av cirkulationspump och installation av styranläggning i värmesystemet, upphandlat en 20-årig underhållsplan.
2017 - Reparation utvändiga murar, oljning av entrépartier, byggt om befintliga armaturer i trapphus, styrsystemet för ventilation utbytt, samtliga mätare för kall- och varmvatten har ersatts med nya efter att BBI-systemet byttes ut, slipning och behandling stengolv trapphus.

Pågående/kommande renoveringar
Under 2023 har föreningen arbetat med att kartlägga kommande energiprojekt (ex solceller). I övrigt pågår normalt underhåll av fastigheten (en del yttre målningsarbeten, utbyte av äldre belysning, slipning av trapphus, reparation av enstaka fönster, reparation av enstaka terasser, mm)
Under våren 2024 kommer antalet laddplatser för elbilar i garaget att utökas - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-06.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga beslut om kommande avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-06.

Parkering/garage
I samfällighet med grannföreningen finns garage tillgängligt för föreningens medlemmar, 1300 kr/mån samt 1540 kr/mån för laddplats (kostnad för elförbrukning tillkommer) Föreningen har även tillgång till ett antal gatuplatser, 800kr/månad.
I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-06.
I Hammarby Sjöstad tillämpas sedvanlig boendeparkering, läs mer på www.stockholm.se/parkering

TV/Bredband
Föreningen har ett fördelaktigt gemensamt avtal för bredband, 1000mgb, via Banhof och det kostar 90 kr i månaden och tas ut via månadsavierna från Nordstaden.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även barnvagnsförråd/cykelförråd.

Övriga utrymmen
I föreningens fastighet finns tvättstuga, grovtvättstuga, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet samt bastu.

Gårdsplats/innergård
Trevlig gård med sittbänkar och sällskapsytor som ligger mellan föreningens två hus i anslutning till Sickla Kanal.

Ägande
Juridisk person accepteras ej som medlem. Delat ägande accepteras.

El/vatten
El/vatten läses av manuellt varje halvår av de boende och föreningen debiterar därefter utifrån medlems förbrukning. Medlemmar kan alltså själva påverka sin kostnad för el/vatten via sin egen förbrukning och nu senaste åren under kostnadsökningen av el har föreningen läst av varje halvår för att hålla debiteringen så rätt som möjligt. Kostnaden debiteras via månadsavierna.

Överlåtelseavgift & pantsättning
Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Sickla Udde tvärbanestation ligger ett stenkast bort och här går även flertalet busslinje till Slussen. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan). Buss 74 till Södermalm går från Luma.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.