BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Zinkensdamm

Ringvägen 11 C

  • 3 rum och kök
  • 76.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen finns möjligheten att förvärva denna fantastiska 3:a belägen högt upp i huset med optimal planlösning och både balkong och fransk balkong.

Lägenheten är i toppskick - väggarna är målade och på golvet ligger det ett parkettgolv som är genomgående för hela lägenheten. Köket renoverades 2022 och samtliga vitvaror byttes ut. Köksluckorna har en stilren, grön färg och bänkskivan är av kvartskomposit. Tack vare den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet finns det plats för stort matbord intill köket.

Från vardagsrummet nås den härliga balkongen i västläge och erbjuder fantastiska solnedgångar. 

Det finns två rymliga sovrum och i det större sovrummet finns även en fransk balkong med fin utsikt mot Skinnarviksberget. Gott om förvaring i flera garderober samt i stor klädkammare. Badrummet är helkaklat och har bland annat dusch, handfat med kommod samt tvättmaskin. Badrummet kommer att renoveras i samband med stambytet som påbörjas i trapphus C under 2025. Då finns möjlighet att vara med och påverka utseendet av badrummet.   

Huset byggdes 1983 och har flera bekvämligheter såsom stor hiss, föreningslokal med övernattningsrum och garage under huset. Här bor man i en barnvänlig förening med gemensam lekplats, nära kontakt med trevliga grannar och närhet till flera förskolor, skolor och lekparker. 

Måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning! 

- Högt upp i huset
- Balkong i bästa västläge
- Fräscha ytskikt
- Nyslipade golv
- Fransk balkong
- Nyrenoverat kök
- Optimal planlösning
- Gott om förvaringsmöjligheter
- Stor och stabil förening
- Övernattningsrum
- Garage
- Skinnarviksberget och Tantolunden ett stenkast bort
- 100 meter från t-bana Zinkensdamm
- Flera förskolor och skolor i närheten
- Parker och badplatser på gångavstånd




Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 0053. Föreningen Brf Harpalten 1.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 250 kr (Värme, Vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.4867223 %.

Driftskostnad

Totalt 364 kr/mån (4 368 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 164 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

271 047 kr

Byggnadsår
1983

Föreningen
Brf Harpalten är en äkta förening som bildades 1999. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Fastigheten omfattar följande adresserna Ringvägen 7A - 7D, Ringvägen 9A - 9F, Ringvägen 11A - 11H, Brännkyrkagatan 80 - 82 samt Ringvägen 9B - 9E. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal gäller till 2031.

Kommande avgiftsförändringar
Fr.o.m. 2023-04-01 höjdes avgiften med 25 procent. Styrelsen planerar även för ytterligare en avgiftshöjning under år 2024 eller år 2025 som i huvudsak beror på utbytet av avloppsstammar.

Renoveringar
2005 Renovering av övre gården påbörjades och färdigställdes i början av 2007.
2006 Taken målades. Aktivitetsrum, styrelserum och hobbyrum iordningställdes. Garaget renoverades. Undercentralen uppdaterades.
2007 Ett nytt låssystem införskaffades.
2008 Belysningen i trapphus och källare samt tvättstugor byttes till rörelsestyrt ljus.
2009 Fasaden rengjordes och impregnerades (hydrofobering). Iordningställande av extraförråd för uthyrning till medlemmar utfördes.
2010 Fönster i lägenheterna tätades och radiatortermostater byttes ut.
2011 Rengöring av radiator- och värmesystemet. Rengöring i ventilationskanaler.
2012 Flera portar byttes ut. Fibernät byggdes.
2013 Uppfräschning av trapphusen. Ventilationen i garaget byttes ut.
2014 Porttelefoner installerades.
2015 Prognosstyrning av värmen för en jämnare värme /inomhusmiljö.
2015 OVK
2016 Nytt system för fjärröppning till garaget via mobilen infördes.
2018 Alla torktumlare i tvättstugorna och en del tvättmaskiner byttes ut.
2019 Hissrenoveringen startade. Arbetet kommer att pågå under ett par år, enligt planen ska tre hissar per år bytas ut.
2020 Nytt staket på nedre gården byggdes.
2021 Fönstermålning. Installation av trygghetskameror. Renovering och upprustning av föreningens gym och aktivitetsrum. OVK-besiktning.
2022 Installation av kärl för hushållssopor med biologiskt avfall.
2023 Byte av huvudströmbrytare i el-centralen. Utredning av möjligheterna att installera solceller på föreningens tak. Översyn fastighetens fasader. 

Kommande renoveringar
Styrelsen har fattat beslut om att fastigheten ska genomgå ett stambyte. Stambytet innefattar stående och liggande avloppsstammar, stammar för varmt och kallt vatten samt stam för varmvattencirkulation. Projektet är inlett med start våren 2024. Stambytet i trappuppgång 11C förväntas påbörja under 2025. Bostadsrättsinnehavare har möjlighet att påverka badrummens utseende.

Tv och bredband
Fiber är draget till alla lägenheter. I lägenheten finns ett mediaskåp där fördelare och router finns. För medlemmar ingår 250 Mbit/s i avgiften. Det går att uppgradera till 1000 Mbit/s. Ownit ansvarar för router samt kopplingen i mediaskåpet.

Gemensamhetsutrymmen
- 4 st tvättstugor i gatuplanet
- Cykerum och barnvagnsförråd
- Föreningslokal med övernattningsrum
- Motionsrum
- Miljöstuga och miljörum
- Grovsoprum
- Hobbyrum 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även ett 20-tal extraförråd som medlemmar kan hyra.

Parkeringsplats
Inom fastigheten finns ett garage med 116 bilplatser och 6 MC-platser samt 3 mindre platser för vespa/moped. Det finns i dagsläget 8 garageplatser i garaget med laddenhet för elbil/elhybrid. En garageplats kostar 1500 kr. Tillägg för laddning av elbil är 300 kr/mån.

Ägande
Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren.
 
Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Boendekostnadskalkyl
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Övrigt
Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 2 rok men nyttjas i dagsläget som 3 rok.

Områdesbeskrivning

Läget nära Zinkensdamm, Mariatorget och Hornstull är perfekt om du gillar att botanisera i småbutiker och besöka trevliga restauranger, barer och caféer. Vill man njuta av grönområden kan man promenera några kvarter söderut mot Tantolundens pittoreska kolonilotter, stora grönområden och den vackra strandpromenaden längs Årstaviken. På två minuter når man Skinnarviksparken med parkliv, solnedgångar och svårslagen utsikt över Riddarfjärden. Området har också ett bra serviceutbud och utmärkta kommunikationer med bussar och tunnelbana Zinkensdamm som tar dig vidare genom staden. För pendeltåg ligger Södra station också alldeles i närheten.