BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden

Hägerstensvägen 97A

  • 1 rum och kök
  • 37.5 kvm
  • 2.795.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna moderna och optimalt planerade 1:a centralt belägen i mysiga Aspudden. Lägenheten kännetecknas av ett genomgående toppskick, luftig planlösning, ljusa ytskikt och stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp som tillsammans med en rymlig balkong skapar en fantastisk atmosfär och ett underbart boende. 

Väl inne i lägenheten möts man av välplanerade kvadratmetrar med tidlösa färger och materialval. Modernt kök med integrerade vitvaror. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora balkong som vetter mot föreningens lugna innergård. Här kan man njuta av solen från tidig morgon till sen eftermiddag. Fräscht badrum med dusch, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Lägenheten är en del av den välskötta och stabila bostadsrättsföreningen Aspkronan som äger sin mark. Med ett attraktivt läge i charmiga kvarter finns närhet till caféer, restauranger, butiker och tunnelbanan.

Varmt välkommen på visning!  

- Stor balkong i söderläge
- Högt upp i huset 
- Fint ljusinsläpp
- Optimal planlösning 
- Kök med diskmaskin 
- Badrum med tvättmaskin/torktumlare 
- Stilrena materialval
- Tillhörande vindsförråd
- Garage i huset
- Vackra golv 
- T-bana Aspudden ett par minuter bort
- Närhet till all tänkbar service samt härliga omgivningar

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 5 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 452. Föreningen Brf Aspkronan.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag med mekanisk frånluft .

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Ownit.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.795.000 kr /bud. Månadsavgift 2 813 kr (Värme, vatten, kabel- tv, bostadsrättstillägg ingår. Obligatorisk avgift på 250 kr/mån för bredband tillkommer. ingår ej). Andel i föreningen är 0.8114 %.

Driftskostnad

Totalt 597 kr/mån (7 164 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 147 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

314 084 kr

Byggnadsår
2007

Förening
Brf Aspkronan är en äkta förening som bildades år 2007. Föreningen består av 69 bostadsrätter i storlekarna 1 rok - 5 rok. Det finns även en lokal som upplåts med bostadsrätt. Föreningen omfattar adresserna Hägerstensvägen 97A, 97B, 99A och 99B. Föreningen äger marken.

Avgiftsförändringar
Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Utförda renoveringar
2020 - OVK
2021 - Målning av trapphus
2021 - Partiell tvättning av ytterfasad 

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar de närmaste åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2030.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har två tvättstugor som ligger på markplan. I fastigheten finns flera cykelrum samt cykelställ på gården. Föreningen har en fin och lummig uteplats med grillmöjligheter på gården. Det finns även ett partytält som kan nyttjas av medlemmarna.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV och bredband
Bredbandsleverantör Ownit med Digital-TV och app med basutbud, går att se tv i telefon och strömma till annan enhet. Bredbandet har en hastighet på mellan 500-1000 Mbit/s.

Bilplats
Det finns 47 st parkeringsplatser i garaget under huset. 21 av platserna har laddningsmöjlighet. Kostnaden är 450-1500 kr beroende på storlek och laddningsmöjlighet. Förutom garage finns det även möjlighet till boendeparkering på närliggande gator för 500 kr/mån.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren.

Boendekostnadskalkyl
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Övrigt
- Det finns möjlighet till inglasning av balkong.

Områdesbeskrivning

Aspudden har på senare år vuxit fram som en av Stockholms mest eftertraktade närförorter. Aspudden är som en liten småstad med bevarad charm från förra sekelskiftet. Här finns gott om service såsom affärer, skolor, caféer, restauranger, bokhandel och bibliotek. Under hösten 2020 öppnades Aspen, en kvartersbio med film, kulturevenemang och bistro. På Hägerstensvägen finns trevliga Fabelbar med sina onsdagsquiz. Bar Libertin är en liten mat- och vinbar med fokus på hantverk och småskalighet.

Promenadavstånd till klippbad vid Örnberget och Gröndal samt välkända besöksmål så som Vinterviken med Vintervikens Trädgårdskafé och restaurang Winterviken. I närheten finns även Aspuddsparken med lekplats, plaskdamm och minidjurpark samt Golfbaren med minigolf, sommarbistro och bar.

Södermalm nås snabbt och smidigt med tunnelbanan på 5 minuter. Till T-centralen tar du dig på 10 minuter. Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack och restaurang Landet. I närheten ligger Midsommarkransen med populära Svenska Sushiköket och Hamburgerköket. På bekvämt gångavstånd finns även Liljeholmsgallerian med över 90 butiker, kvällspromenaden tillbaka tar man längs sjön Trekanten.