BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 5C, pl2

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Kontakta ansvarig mäklare för visning!

Detta charmiga hem har mycket att erbjuda. Det generösa sovrummet ger gott om utrymme för dubbelsäng och arbetshörna om så önskas. Praktisk förvaring är genomgående i hela bostaden, vilket underlättar för att hålla det snyggt och organiserat.

Badrummet är både funktionellt och bekvämt, komplett med tvättmaskin, torktumlare och gott om förvaringsmöjligheter. Det erbjuder en dusch, kommod, skåp och toalett.

Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet skapar en härlig rymd och en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Det moderna köket är välutrustat med diskmaskin, kyl, frys, mikrovågsugn och induktionshäll med en effektiv fläkt.

Lägenheten har trevliga fönster i två väderstreck som öppnar upp mot en lugn innergård, vilket skapar en avkopplande och trivsam atmosfär. Dessutom kan du njuta av frisk luft och avkoppling på balkongen som nås från de sociala ytorna. Det är en perfekt plats för både planteringar och möblering. Detta hem utgör helt enkelt en bekväm och funktionell oas för dig och din familj.

Ytterligare förvaringsutrymme finns i förrådet i huset.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 71102. Föreningen BRF Väva i Hammarby Sjöstad .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 052 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.8331 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2021/2022

Uppvärmning
Fjärrvärme och FTX ventilationssystem.

Föreningen
Föreningen består av 124 lägenheter samt 4 lokaler och har en bostadsarea på 6 549 kvm. Lägenheterna är fördelade på fyra trappuppgångar i två flerbostadshus med sex respektive åtta våningar höga. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-23.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-23.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns cykelrum, miljörum samt barnvagns-/rullstolsrum. Till varje lägenhet hör ett förråd, det finns även extra förråd att hyra.

TV- och internetanslutning
Föreningen har avtal med Tele2 gällande bredband med uppkopplingen 200/200 Mb. Ett obligatoriskt tillägg om 120 kr/ mån tillkommer för bredband, TV samt Tele.

Parkering
Föreningen har 47 garageplatser i gemensamhetsanläggning under fastigheten. Man kan anmäla intresse till en plats per lägenhet innan tillträdet. Efter det att samtliga lägenheter har tillträtts kan en extra garageplats bokas i mån av plats.
Kostnaden för en parkeringsplats är 2000 kr/mån. Önskar man ladda sin elbil tillkommer en engångsavgift om 350 kr och sedan betalar man via en app och kreditkort för hur mycket man laddar. Alla platser är utrustade med laddare och det är valfritt om man vill ladda.
I dagsläget är det endast en kortare kö - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-23.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp och betalas av säljare.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 1,5 % av aktuellt prisbasbelopp per pant.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Sickla Udde tvärbanestation ligger ett stenkast bort och här går även flertalet busslinje till Slussen. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.