BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Korphoppsgatan 30

  • 3 rum och kök
  • 80.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Det är med stor glädje och stolthet jag får presentera denna enastående lägenhet, belägen på ett drömläge som sällan kommer till försäljning. Med en citynära adress erbjuder denna välplanerade pärla en unik boendemiljö som är väl värd ett besök. Det moderna och trivsamma boendet ger en känsla av villa med en stor inglasad balkong som direkt knyter an till det grönskande området vid återgångsgränden. Här kan den kräsna storstadsboenden flytta in utan krav på kostsamma renoveringar. De generösa rummen och den genomgående planlösningen med stora fönsterpartier skapar en trivsam atmosfär.

Välplanerat kök med stor matplats som rymmer flera middagsgäster. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för sociala sammankomster och möjlighet till en arbetsplats. Det komplett utrustade badrummet är både stilrent och funktionellt.

Föreningen äger marken där fastigheten står, vilket ger trygghet och stabilitet. Föreningen delar även en gemensamhetslokal, Kajutan, med föreningen Hammarby Kaj. Kajutan, belägen nere på kajen, är ett friliggande hus som kan användas för olika typer av evenemang och möten, och den är även utrustad med en bastu.

Området präglas av lugn och närheten till både stad och natur, vilket gör det perfekt för den som söker det bästa av två världar. Den mysiga innergården sprider glada sorl, och området är extra förtrollande under sommaren med vackra fasader och rosprydda rabatter. Ett eftertraktat område med närhet till stadens puls och badmöjligheter vid Järla sjö inom kort gångavstånd.

Här är några höjdpunkter i lägenheten:

Vardagsrum: Ett representativt vardagsrum med stora fönster och en rymlig balkong skapar en underbar atmosfär. Perfekt för umgänge med familj och vänner.

Inglasad balkong: En egen oas som suddar ut gränsen mellan inne och ute, skapar känslan av ett eget hus.

Kök med matplats: Ett hemtrevligt och nyrenoverat kök med fokus på njutning och umgänge. Öppen planlösning mot vardagsrummet och matrummet skapar en harmonisk atmosfär.

Två sovrum: Generösa och möbleringsvänliga sovrum med gott om plats för säng, arbetsbord och förvaring.

Badrum: Helkaklade väggar, klinkergolv och komplett utrustning inklusive tvättmaskin och torktumlare.

Hall: Bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en garderobsmodul.

Förråd: Ett rymligt förråd för extra förvaringsutrymme.

Sammanfattningsvis erbjuder denna lägenhet en harmonisk och praktisk boendemiljö med närhet till stadsliv och naturens lugn. En perfekt kombination för den som söker det bästa av båda världar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan halv trappa upp, hiss finns. Lägenhetsnummer 622. Föreningen Brf Hammarby Park.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 706 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 1 042 kr/mån (12 500 kr/år) varav El 858 kr/mån, Försäkring 183 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2003

Uppvärmning
Bergvärme/Solpaneler

Föreningen
På Styrbordsgatan 13-15 och Korphoppsgatan 26-30 finner ni bostadsrättsföreningen Hammarby Park. Föreningen består av 72 bostadsrätter.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.
För mer information se föreningens hemsida www.hammarbypark.se

Kommande renoveringar
Det finns inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-29.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har inte planerat för några kommande avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-29.

Tv och bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 gällande bredband. Bredband 100mb ingår i avgiften.
Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum samt en festlokal med panoramavy mot vattnet.
Varje lägenhet har ett källarförråd – ett fåtal förråd finns även för kortare lån vid t.ex. renoveringar.

Parkering
Parkeringsplatserna i föreningen hanteras av Stockholm Parkering. Om man vill ställa sig i kö, vänligen besök Stockholm parkering och sök efter Hammarby Park Garage, (Styrbordsgatan 3 och 11).
En singelplats kostar 1600 kr/mån och en laddplats 2 250 kr/mån.
För närvarande är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från Stockholm Parkering 2024-01-29.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
Köparen erlägger 2,5% av gällande prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
1% av gällande prisbasbelopp.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Sickla Udde tvärbanestation ligger ett stenkast bort och här går även flertalet busslinje till Slussen. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan). Buss 74 till Södermalm går från Luma.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.