BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Telefonplan

Responsgatan 12

  • 1 rum och kök
  • 35 kvm
  • 2.550.000 kr /accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna toppmoderna och optimalt planerade 1:a mitt i populära Telefonplan. Lägenheten kännetecknas av ett genomgående toppskick, luftig planlösning, ljusa ytskikt och stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp.

Väl inne i lägenheten möts man av välplanerade kvadratmetrar med tidlösa färger och materialval. Modernt kök med integrerade vitvaror. Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet skapar en trevlig och social yta. Praktisk sovalkov med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i flera, platsbyggda garderober. Ytterligare förvaring i tillhörande källarförråd. Toppfräscht badrum med dusch, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här bor du i en nyproducerad lägenhet med alla dess bekvämligheter och med endast ett stenkast från t-bana, restauranger och parker. Välskött förening som äger sin mark och som beslutat att sänka avgifterna med 13% från och med 1 februari 2024.

Varmt välkommen på visning! 

- Ljusinsläpp från två väderstreck 
- Optimal planlösning 
- Kök med diskmaskin 
- Badrum med tvättmaskin/torktumlare 
- Stilrena materialval
- Gott om förvaringsmöjligheter
- Praktisk sovalkov 
- Vackra golv 
- T-bana Telefonplan ett par minuter bort
- Närhet till all tänkbar service samt härliga omgivningar

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 1 av 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 12-1110. Föreningen Brf The Brick Terra.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.550.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 2 385 kr (Värme, Vatten ingår. Obligatorisk avgift på 100 kr/mån för bredband tillkommer. ingår ej). Andel i föreningen är 0.2206 %.

Driftskostnad

Totalt 330 kr/mån (3 960 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 130 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

420 703 kr

Byggnadsår
1968/2019

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf The Brick Terra är en äkta förening som bildades 2013. Föreningens adresser är Responsgatan 12, 14 och 18. I föreningen finns totalt 345 lägenheter fördelade på 8 våningar. Huset är byggt 1968 och totalrenoverades 2019, det kallas för Tellusborgen och var tidigare Ericssons högkvarter.

Mark
Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
Huset totalrenoverades under 2018 och 2019.

Kommande renoveringar
Renovering av innergården pågår. Klart under februari 2024.

Kommande avgiftsförändringar
Avgifterna kommer att sänkas med 13% fr.o.m. 1 februari 2024.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Tele2 fibernät.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheter hör ett källarförråd. Föreningen har två tvättstugor. Båda är belägna på entréplan och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I föreningen finns även återvinningsrum, sopsug för hushållssopor samt barnvagnsrum. På gården finns cykelställ.

Parkering
Framöver kommer medlemmar ha möjlighet att hyra garageplats av föreningen för mellan 1500 och 2000 kr/mån. Totalt kommer det att finnas 80 garageplatser. Det finns även möjlighet till parkeringsplats utomhus samt boendeparkering på närliggande gator för 500 kr/mån.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Boendekostnadskalkyl
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Övrigt
- Föreningen har ett gemensamt elavtal och lägenheten debiteras 200 kr/mån för el.

Områdesbeskrivning

Här bor man i ett expansivt område bara några minuter från innerstan, med närhet till allt såsom butiker, träningsanläggningar, restauranger, natur, puls och nöjen.

Populära restaurang Landet erbjuder både bar, restaurang och scen - förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Likaså populära Svenska Sushiköket-, Hamburgerköket- och Glassköket som ligger ca 200 meter från bostaden.

En kort promenad till Midsommarkransen finns Svandammsparken för lata dagar i solen. Fortsätter man promenaden ner till Aspudden finns många vackra promenadstråk längs Vinterviken och vidare bort mot Mälarhöjden, tar man det andra hållet kommer man till sjön Trekanten i Liljeholmen där även Liljeholmsgallerian står till förfogande med över 90 butiker.

På andra sidan Telefonplan ligger Västberga med stort utbud av livsmedelsbutiker. Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och buss på några minuters promenadavstånd.

Till Södermalm tar det endast fem minuter och till T-Centralen ca tio minuter. Här bor du helt enkelt fantastiskt bekvämt i ett lugnt och rogivande område, men med service och puls "runt hörnet"!