BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 5E, pl4

  • 4 rum och kök
  • 91 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och luftiga bostad som är idealiskt belägen högt upp i huset i charmiga Hammarby Sjöstad, bara ett stenkast från Lumabryggan, vattnet och Södermalm. Ljuset flödar in från två väderstreck och skapar en kreativ atmosfär för den som söker något extra speciellt.

Här finner du ett rymligt och välutrustat kök, hjärtat i bostaden och dess naturliga mittpunkt. Modernt utrustat med diskmaskin, induktionshäll, dubbla kyl och frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn, vilket inspirerar till matlagning. Det finns gott om förvaringsutrymme, samt en elegant och hållbar stenskiva. Den öppna planlösningen knyter samman köket med matplatsen och vardagsrummet, vilket skapar en social samlingspunkt där familj och vänner kan laga mat och umgås.

De generösa fönstren ger rikligt med naturligt ljus till matplatsen, där ett stort bord med plats för 8-10 personer kan trivas. Vardagsrumsdelen är också ljus och inbjudande, med hög mysfaktor i soffgruppen framför TV:n.

Från de sociala ytorna når du den soliga balkongen i söderläge om cirka 20 kvadratmeter, som rymmer både grill, matplats, solstolar och möjligheter för trädgårdsentusiaster att odla. Härifrån når du också ett rymligt förråd med plats för det mesta som du vill ha nära till hands. Balkongen är inglasad vilket förlänger säsongen under vår och höst.

Bostaden har tre fina och lugnt belägna sovrum med utrymme för dubbelsäng, kontor och barnrum.
Det stora och fräscha badrummet är utrustat med infällda spotlights, kaklade väggar och klinkergolv. Här finns en dusch med glasväggar och en elegant takdusch för avkoppling i den ena delen, medan den andra delen är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt gott om förvaringsutrymme.

Denna lägenhet erbjuder också två förråd i samma byggnad. Föreningen äger marken, vilket innebär en friköpt tomt.

Välkommen till Hammarby Sjöstad, Stockholms mest moderna och miljövänliga stadsdel. Beläget längs vattnet och omgivet av grönska är detta område perfekt för den som vill kombinera stadsliv med natursköna omgivningar.

Här hittar du allt du kan önska dig av stadslivet. Njut av närheten till trendiga caféer, restauranger och butiker samtidigt som du kan ta en avkopplande promenad längs vattnet. Hammarby Sjöstad är känt för sin moderna infrastruktur, cykelvägar och välutvecklade kollektivtrafiksystem, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden.

Men det är inte bara stadspulsen som gör Hammarby Sjöstad attraktivt. Området erbjuder också gott om grönområden och parker, perfekta för löprundor eller picknick i solen. Här kombineras storstadslivets puls med naturens lugn på ett unikt sätt.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 51301. Föreningen BRF Väva i Hammarby Sjöstad .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 663 kr (Värme, Vatten, Ett obligatoriskt tillägg om 120 kr tillkommer avseende bredband och TV-basutbud. ingår).

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2021/2022

Uppvärmning
Fjärrvärme och FTX ventilationssystem.

Föreningen
Föreningen består av 124 lägenheter samt 4 lokaler och har en bostadsarea på 6 549 kvm. Lägenheterna är fördelade på fyra trappuppgångar i två flerbostadshus med sex respektive åtta våningar höga. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-23.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-23.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns cykelrum, miljörum samt barnvagns-/rullstolsrum. Till varje lägenhet hör ett förråd, det finns även extra förråd att hyra.

TV- och internetanslutning
Föreningen har avtal med Tele2 gällande bredband med uppkopplingen 200/200 Mb. Ett obligatoriskt tillägg om 120 kr/ mån tillkommer för bredband, TV samt Tele.

Parkering
Föreningen har 47 garageplatser i gemensamhetsanläggning under fastigheten. Man kan anmäla intresse till en plats per lägenhet innan tillträdet. Efter det att samtliga lägenheter har tillträtts kan en extra garageplats bokas i mån av plats.
Kostnaden för en parkeringsplats är 2000 kr/mån. Önskar man ladda sin elbil tillkommer en engångsavgift om 350 kr och sedan betalar man via en app och kreditkort för hur mycket man laddar. Alla platser är utrustade med laddare och det är valfritt om man vill ladda.
I dagsläget är det endast en kortare kö - uppgifter hämtade från föreningen 2024-01-23.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp och betalas av säljare.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 1,5 % av aktuellt prisbasbelopp per pant.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Sickla Udde tvärbanestation ligger ett stenkast bort och här går även flertalet busslinje till Slussen. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.