BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ormkärr

Olshammarsgatan 73, 2tr

  • 1 rum och kokvrå
  • 27.5 kvm
  • 1.650.000 kr /Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Högt upp i byggnaden, med en avskild utsikt över natur, möter dig denna lägenhet som väntar på sina nya ägare. En perfekt lägenhet för dig som söker ditt första egna boende eller ska studera. Planlösningen kombinerar praktiska aspekter så som platsbyggd förvaring och sovalkov med en inbjudande atmosfär, där välbevarade parkettgolv och ljusa väggar sätter tonen. 

Dagsljuset fyller rummet och skapar en harmonisk atmosfär. Det helkaklade badrummet med badkar, som är stambytt, är kompakt men fyller alla dina behov, i huset finns även tvättstugan. Köket är funktionellt med spis, ugn & kylskåp med frysfack. 

Det som verkligen gör denna bostad speciell är utsikten som sträcker sig över trädtopparna, erbjuder en privat atmosfär utan insyn och möjliggör avkoppling med grönskan utanför där både rådjur och harar syns titt som tätt. Tittar man på kartan ligger Huddingevägen relativt nära, men vägen går igenom ett litet berg just där som leder bort ljudet, bostaden och de nya fönsterna håller buller och brus ute väldigt bra.

Läget är inte bara unikt för den grönskande utsikten utan även för närheten till bekvämligheter. Ett pulserande centrum ligger bara en 10-minuters promenad bort, och för enkel resa inom eller utanför staden finns T-bana och busshållplats inom bekvämt avstånd.

Föreningen präglas av en stabil ekonomi och låga lån, vilket skapar trygghet för de boende. Dessutom implementeras löpande kostnadseffektiva lösningar, anpassade till dagens behov. I nuvarande ränteläge kommer inte föreningen att påverkas nämnvärt eftersom belåningsraden är på låga 3 359 kr/kvm.

  • Rumslig Flexibilitet: Ett generöst utformat rum skapar en flexibel och trivsam atmosfär med utrymme för säng, soffa och matbord.

  • Naturskön Utsikt: Helt insynsskyddat med trädtoppar som utsikt, där naturen blir din närmsta granne och lugnet ditt sällskap.

  • Praktisk Förvaring: Tre platsbyggda garderober i hallen ger god förvaring och bidrar till en organiserad och harmonisk atmosfär.

  • Stilren Enkelhet: Genomgående fräscha ytskikt skapar en inbjudande och stilren prägel.

  • Ekonomisk Trygghet: En välskött förening med låga lån och en sund underhållsplan som prioriterar långsiktighet och trygghet.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kokvrå . Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 237. Föreningen Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 17.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.650.000 kr /Accepterat pris. Månadsavgift 2 242 kr (Värme & vatten, tillägg för bredband och ett basutbud av TV kanaler med 90 kr/mån. ingår). Andel i föreningen är 0.13713 %.

Driftskostnad

Totalt 285 kr/mån (3 420 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 85 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1959

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Stockholmshus nr 17 förvaltas av Riksbyggen och föreningen har sammanlagt nio byggnader. Byggnaderna är uppförda 1959-1960. Stockholmshus 17 är medlem i Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Stockholm.

Totalt finns det 330 st bostäder och 23 lokaler i föreningen.

Nuvarande belåningsgrad är 3 359 kr/kvm. Totalt har föreningen ca 77 mkr i lån.

Föreningen tillämpar sopsortering med återvinning i separata kärl som finns i kretsloppsrummen eller vid sopstationer på gården.

För mer information besök: https://www.stockholmshusnr17.se/

Utförda renoveringar
2020 - Lekparksutrustning
2020 - Renovering pelare höghusen
2020 - Målning av soprum mm, ny tvättutrustning
2019 - Takrenovering låghusen
2018 - Fiberkabel
2016 - Fasadvingar höghusen
2016 - Lås och belysning allmänna utrymmen
2016 - Renovering tvättstugor
2016 - Renovering takterrasser
2014 - Fönsterbyte
2003-2005 - Stambyte avlopp & el
2002 - Renovering fasad

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.

Tv och bredband
Tillägg för bredband och ett basutbud av TV kanaler med 90 kr/mån.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett matkällarförråd i entréplan. (Just nu finns det extra förråd att hyra enl. föreningens hemsida). Föreningen har en fin gästlägenhet med fyra bäddar mellan Olshammarsgatan 73 och 77. Endast medlemmar kan hyra lägenheten inklusive en gästparkering för 200 kr per dygn. Lägenheten har ett sovrum med fyra bäddar allrum/kök med matplats, spis, mikro och kyl samt dusch och toalett.

Det finns en snickarbod att nyttja i hus 54 för diverse målning eller snickeriarbeten. Möteslokalen ligger mellan Olshammarsgatan 75-77 och är inredd med ett styrelsebord för 10 personer, ett pentry samt toalett. Lokalen används främst av styrelsen men kan även nyttjas till andra sammankomster.

Tvättstugor finns i alla hus utom Olshammarsgatan 79-85 som delar tvättstuga med hus 71-77. Alla höghusen har tvättstuga på källarplanet. Cykel/barnvagnsrum, samt sopsortering med grovsopor finns också.

Föreningen har flera grillplatser mellan låghuslängorna 71 till 79 och 81 till 85 samt mellan port 60 och 66.

Parkering
Föreningen har 177 parkeringsplatser, varav merparten med eluttag, samt 46 garage. Styrelse och vicevärd hanterar kö och administration enligt Riksbyggens regelverk.
Avtal och fakturering hanteras av Riksbyggen och avgiften betalas kvartalsvis via din hyresavi. Kötiden för en p-plats brukar vara 3-12 månader, för garage minst fem år.
I övrigt goda parkeringsmöjligheter med gratis parkering på omkringliggande gator. 

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
483 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.stockholmshusnr17.se/

Områdesbeskrivning

Allmänt om Ormkärr
Lugnt och barnvänligt område med bevarad grönska mellan den blandade bebyggelsen som råder. Området består till största del av två bostadsrättsföreningar och ett antal radhuslängor. Området uppfördes på sent 50 tal och tidigt 60 tal. På senare år har moderna kedjehus byggts. Området gränsar ut mot skog och Stuvstas fina villor.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen. En kort promenad från husen finns Hagsätra centrum med utbud av mataffärer.

För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår.

Högdalen
För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 2 stationer bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
Ormkärr kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana och bussar. På gångavstånd ligger även Stuvsta station med pendeltåg. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på ca 10 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. Tunnelbanan nås till fots eller med buss och tar dig till stockholm central på ca. 25 minuter. Älvsjö nås enkelt med buss.

Skolor och Barnomsorg
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.