BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Klippgatan 14C, 2 tr

  • 1 rum och kök
  • 23 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** 30-talslägenhet med bevarad tidstypisk charm **
Här finner ni en mycket hemtrevlig, ljus och optimalt planerad 30-talslägenhet belägen i en av Södermalms populäraste föreningar. I bostaden finns bevarad charm från byggåret som spegeldörrar, trägolv och generösa fönster med fönsterbänkar i sten, djupa nischer och spanjoletter. Från bostaden når man enkelt och bekvämt föreningens vackra innergård där man i lugn och ro kan njuta av solen och sommaren. I anslutning till trapphusen finns även balkonger som bjuder in till skönt häng. Mycket välskött förening med bra ekonomi och låg skuldsättning. Underbar boendemiljö ett stenkast från Vitabergsparken och endast ett par kvarter från Nytorget.

Underbar innergård omgärdat av vackert 30-talshus 
Ljuset byggdes i en stilistisk brytningstid när funkisen började växa fram. Huset kom därför att få vissa element från funkisen, vilket till exempel fönstren visar tydligt. Att byggnaden är något extra visar bland annat det faktum att fastigheten är Q-märkt. Ljuset är en – med innerstadsmått mätt – stor förening. Fastigheten omfattar ett helt kvarter mellan Åsögatan i norr, Bondegatan i söder, Borgmästargatan i väster och Klippgatan i öster. I mitten av byggnaden ligger en stor grön gård som är medlemmarnas gemensamma tomt och trädgård. Här kan du sola, fika, bjuda på middag, grilla och liknande. På gården finns också flera odlingslådor som medlemmar kan använda.

Granne med Vita Bergen
Underbar boendemiljö vid Vitabergsparken som är en kuperad naturpark med många träd och stora gräsytor vilket gör den till en populär picknickpark. Parkens berg och kullar ger skapar många rum och undangömda platser. I parken finns även friluftsteater, hundrastgård, musikpaviljong, koloniområde och lekplats. Ett tryggt hemmakvarter med direkt närhet till Söders nöjesutbud där det aldrig är långt till butiker, restauranger och caféer.

Generellt om lägenheten 

Vardagsrum - Mysig atmosfär
Mysigt vardagsrum med ett stort fönsterparti som ger vackert ljusinsläpp och fin utsikt längst med Bondegatan. Fönstret är försett med markis (2023) för de lite varmare och soligare dagarna. Rummet har mycket bra möblerbarhet och man får på ett naturligt sätt plats för säng, soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ovan fönstret har man i år 2023 satt upp en markis

Kök – Väldisponerat och charmigt
Väldisponerat och stilrent kök med bra förvaring där man har dubbla överskåp. Köksutrustningen består av spishäll, spisfläkt och integrerad kyl med frysfack.

Badrum - Stilrent renoverat
Snyggt badrummet renoverat 2018 med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, toalett, tvättställ med underskåp samt ett badrumsskåp.

Hall – Inbjudande 
En välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns även en bra klädkammare. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett bra förråd. 

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt.

Övrigt
Trägolven är nyslipade och behandlade.
Taket i hallen är nymålat och så även väggarna i vardagsrummet.
Köket rustades upp 2022 med ny bänkskiva, nedsänkt ho, spishäll och spisfläkt.
En ny integrerad kyl installerades 2023.
Badrummet renoverades 2018.