BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tollare

Tollarevägen 16b (lgh 17)

  • 6 rum och kök
  • 145 kvm
  • 9.695.000 kr accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

En småskalig miljö i storslagna Tollare.

Lovehusen i Tollare plockar upp tidlösa kvaliteter och fångar samtidigt möjligheten att skapa något nytt. I Tollare är förutsättningarna exceptionella. Naturen är storslagen. Utsikten milsvid och vattnet glittrande. Husen ramar in allt detta och vänder rum samt funktionerna mot naturen. Samtidigt vill vi att husen ska vara förankrade i det lokala samhället. En del av en levande skärgårdsstad och en utmärkt utgångspunkt både för arbetslivet i staden och friluftslivet i skärgården.

Bostäder av vår tid

Rena linjer, hållbara naturmaterial, unika detaljer. Förutsättningarna att sätta sin egen prägel och forma sitt drömhem är perfekta i arkitekt Love Arbéns nya iteration av Lovehusen. Ett helt eget kvarter där utformningen av husen ramar in utsikterna och insidans möjligheter talar till familjens behov. De 13 parhusen i Tollare är omgivna av skog och hav, klippor och naturreservat, men de är också en del av ett väletablerat område med service, skolor och snabba kommunikationer till innerstan.

Stora fönsterpartier, uteplatser och takterasser ger utsikt över Lännerstasundet och Mårtens holme, samtidigt som höga träd och skogspartier bäddar in kvarteret i en egen oas. Det blir sedan att addera det som naturen inte kan leverera, hem som öppnar upp sig lika mycket som de ger skydd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 6 rum och kök varav 4 sovrum. Lägenhetsnummer 17. Föreningen Brf Lovehusen Tollare.

Byggnadssätt

Ventilation: FX. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme och tappvarmvatten från frånluftsvärmepump i lägenheten.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 9.695.000 kr accepterat pris. Månadsavgift 5 566 kr (vatten, parkeringsplats ingår). Andel i föreningen är 3.536 %.

Driftskostnad

Totalt 2 450 kr/mån (29 400 kr/år) varav Värme 1 000 kr/mån, El 700 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån, Övrigt 500 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är schablonmässigt beräknade i ekonomisk plan. Kostnaderna beror på lägenhetens storlek, antal hushållsmedlemmar, eget beteende, samt rådande situation på energimarknaden med snabbt föränderliga elpriser. Husen är energismarta. Beräknad energiförbrukning för uppvärmning och tappvatten om 5602 kWh/år.

Områdesbeskrivning

I Nacka växer skärgårdsstaden Tollare expansivt fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Tollare förväntas vara färdigbyggt under 2020 och beräknas då försett drygt 1 100 familjer med nya unika hem. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns bageri, gym, mindre livsmedelsbutik samt Tollares nyöppnade kvarterskrog, Bruket, nere vid vattnet. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum. 

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.