BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Björkvägen 44B

  • 2 rum och kök
  • 64 kvm
  • 4.200.000 kr / Såld
  • 4524
  • 1323
  • 4579
Värdera din bostad

Beskrivning

I hjärtat av Gamla Enskede erbjuds nu en unik möjlighet att förvärva ett unikt sekelskiftesboende i ett av områdets absolut vackraste hus. Det arkitektritade Handelshuset ritades och uppfördes 1909 av arkitekten Victor Bodin. Takhöjden är imponerande och höga fönstren ger med bra ljusinsläpp i två väderstreck. Här har du möjlighet att få ditt eget drömboende!

Väl inne i lägenheten möts du av väldisponerade rum med en väl tilltagen takhöjd och stora fönsterpartier som tillsammans skapar en underbart luftig och inbjudande känsla. Vidare finner du en välkomnande hall med anslutning till renoverat och helkaklat badrum och praktiskt klädkammare. Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp, rogivande sovrum och modernt kök med gott om yta för matplats.

Föreningens innergård är verkligen värd ett eget stycke, med fina planteringar, fruktträd, gungor, sandlåda, flera sittgrupper och grill, gör detta till en oas att vara på efter en dag på jobbet. Koppla av och njut av fågelsången. Eftersom gården är stor når solens strålar hit större delen av dagen och kvällen.

Gamla Enskedes historia har formats sedan början av 1900-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande liv som är unikt i Stockholm. Den speciella atmosfär som råder, här finns Gamla Enskede bageri, välrenommerade Enskede Matbod, Matateljén och mysiga småbutiker, ger värme och färg åt området. Läget här är fantastisk med endast några minuters promenad från Sandsborgs tunnelbanestation.

Handelshuset ritades av arkitekten Victor Bodin år 1909. Under 1910-talet var han en av tidens mest anlitade arkitekter i Stockholm. Han ritade förutom Handelshuset, bland de första radhusen i Sverige som är belägna på Margaretavägen i Gamla Enskede samt Strandvägen 7 på Östermalm. Vill ni veta mer om Handelshusets historia kan ni läsa mer i boken "Handelshuset i Gamla Enskede under 100 år" av Maj Sandin.

- Boende i hjärtat av Gamla Enskede
- Sekelskifte anno 1909
- Hörnlägenhet
- Höga fönster med djupa nischar
- Generös takhöjd
- Härligt ljusinsläpp
- Vackert hus med flera uteplatser
- Helkaklat och renoverat badrum
- Modernt kök
- Stabil och välskött förening
- Mysig innergård
- Nära Enskede skola
- Nära kommunikationer