BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Värmdö- Kalvsvik

Storviksstigen 6

  • 5 rum och kök
  • 80 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

En unik och exklusiv möjlighet är nu tillgänglig för dig att förvärva den mest omfattande och högst belägna privata egendomen i Kalvsvik på Värmdö. Efter att ha förblivit i samma familjs ägo i över 60 år, är det nu dags för en ny ägare att skapa sina egna minnesvärda ögonblick och förlora sig i detta himmelska paradis.

Huset är majestätiskt placerat på den högsta punkten av fastigheten och utgör en fullständigt oåtkomlig utpost, vilken bjuder på milsvid utsikt över Vindöström samt solsken från tidig morgon till sen kväll. Tack vare dess placering utanför ett detaljplanerat område, finns möjligheter att ansöka om markavstyckningar samt en mycket generös och redan godkänd byggrätt för uppförandet av en ny huvudbyggnad. Fastigheten är en sjötomt som når vattnet vid två ställen,  egen brygga samt en stor egen skog som erbjuder mycket svamp och blåbär. Kalvsvik utmärker sig som ett av Stockholms skärgårds mest attraktiva och historiska områden, med en central placering mellan Bullandö och Vaxholm. Med en välskött samfällighet, tennisbanor, seglarskola och inte mindre än åtta gemensamma badplatser och bryggor, erbjuder Kalvsvik något för alla smaker.

  • Sjötomt 
  • Vidsträckt panorama över Vindöströms skärgård
  • 4,5 hektar mark
  • Reningsverk - BDT-system (i enlighet med bestämmelser från Värmdö kommun). 
  • Möjlighet till tomtindelning
  • Riklig byggrätt
  • Tre fungerande eldstäder
  • Välkonstruerat sommarhus med omfattande altan
  • Central placering i den vackra Stockholms skärgård
  • Förtrollande solposition
  • Borrad brunn


Välkommen till ditt framtida hem, där det inbjudande ljuset flödar fritt. Här kan du vakna upp till en fantastisk utsikt varje dag och känna lugnet sprida sig. Inomhus är hela huset välvårdat och prytt med vackra trägolv som skapar en enhetlig och harmonisk atmosfär från rum till rum. Fastigheten har traditionellt använts som sommarbostad, men kan konverteras till ett åretrunt-boende för den som önskar.
På entréplan möts du av en matsalsdel som erbjuder panoramautsikt över omgivningen. Njut av kvällsmiddagar medan solen sakta går ner över horisonten. I vardagsrummet finner du en täljstenkamin som skapar en varm och mysig atmosfär. Stora spröjsade fönster ramar in den hisnande utsikten över den vackra naturen och det glittrande havet. Det är som att leva i en ständig dröm. Det rymliga sovrummet på entréplanet ger dig gott om plats och bekvämlighet. Men det är inte allt!
På vinden finns ytterligare sovrum, perfekt för familj eller gäster. Köket är en fusion av klassisk charm och moderna bekvämligheter. Här möts du av en vedeldad spis som kompletterar den moderna maskinparken, vilket ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet i matlagningen. För de som söker en extra touch av avskildhet och komfort, finns en gäststuga på tomten. Perfekt för att välkomna besökare eller kanske för att använda som ditt eget privata reträtt. Slappna av och njut av det underbara väder på den generösa altanen. Ta sedan en promenad nerför den charmiga trägången till din vedeldade badtunna. Här kan du koppla av och titta på stjärnhimlen och njuta av tystnaden. Dessutom finns en rymlig källare med gott om förvaringsutrymme, perfekt för att hålla ditt hem organiserat och prydligt. Denna bostad har allt du kan önska dig: skönhet, komfort och naturskönhet. Slå till nu och förverkliga din dröm om livet vid havet!

Denna fastighet är sällsynt i sin sort – den når vattnet på två ställen, varav den ena inkluderar en brygga, tillräckligt djupt för större båtar. 

_____________________________________________________________________
Vänligen respektera säljarnas önskan att inte beträda fastigheten utan tillstånd och vänligen kontakta mäklaren om du är intresserad. Kontakta mäklare för mer information!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Fritidshus - Friköpt. 5 rum och kök .

Byggnadssätt

Grund: Plintad grund. Stomme: Plankstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Tak: Tegelpannor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Egen brunn och avlopp. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstäder.

Driftskostnad

Totalt 267 kr/mån (3 200 kr/år) varav Övrigt 267 kr/mån. Under övrigt ligger vägföreningen. .

Fastigheten har varit i samma familjs ägo sedan 1961. Sjötomt och landareal om 45.172 kvm!

Upplysningar:
2009: Yttertaket är omlagt med ny underlagspapp samt läkt, utfört av en entreprenör.
2010: Fasaden har ommålats och i samband med detta byttes en del av fasadpanelen ut.
2013: Köket renoverades av nuvarande ägare.
2015: Duschrummet renoverades av en entreprenör.
2016: Eget avlopp & vatten (borrdjup 90m).
2016: BDT-reningsverk med filtrering, installerat och godkänt av Värmdö kommun.

Kalvsviks samfällighet är en välskött gemenskap som erbjuder åtta underbara badplatser, strategiskt fördelade över både norra och södra delen av Kalvsvik. Du har möjligheten att välja din badplats efter väder och vind, vilket gör det lätt att njuta av skärgårdens skiftande skönhet.

För båtentusiaster så finns det en privatbrygga på egen tomt och det finns flera gemensamma bryggor med möjlighet att hyra båtplatser. Det finns vanligtvis lediga platser att hyra vid någon av dessa bryggor, vilket gör det bekvämt att njuta av vackra båtturer i området.

Kalvsvik erbjuder också en rad aktiviteter för både barn och vuxna. Under sommarmånaderna kan barnen delta i seglarskolan, och det finns även två tennisbanor med möjlighet till tennisskola. För fiskare finns en aktiv fiskeklubb och mycket mer.

För golfentusiaster ligger Norråva golfklubb bara 5 km bort med sin 18-håls bana. Om du är intresserad av kajakpaddling, finns det också möjlighet till kajakuthyrning i området.

Om du vill utforska ytterligare aktiviteter och nöjen finns Siggesta Gård ungefär 8 km bort. Där kan du njuta av många aktiviteter, inklusive restaurangbesök, minigolf, fotbollsgolf, äventyrsbanor och möjligheten att träffa olika djur.

Om du är intresserad av att utforska skärgården med båt, tar det bara cirka 15 minuter att nå populära destinationer som Bullandö, Grinda, Gällnö Krog (Sjölyckan), Vaxholm och Sandön från Kalvsvik. Dessutom finns det Skärgårdsbåt från Boda brygga som tar dig till olika populära öar runt om i skärgården. Kalvsvik erbjuder med andra ord en mängd möjligheter för avkoppling och äventyr i den vackra skärgården.

Servitut & gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut badplats mm, Last
01-IM4-55/3820 - 1

Samfällighetens syfte och mening är att förvalta vägar, stigar, badplatser, båtbryggor,
grönområden och tennisbanor enligt förrättningsbeslutet för Kalvsvik GA 2.

Kalvsviks Vägförening bildades 1939 och ombildades till samfällighetsförening 1981. 

Den absoluta merparten av mark som förvaltas inom samfälligheten (dvs. ovanstående) 
ägs av Kalvsviks Gård med fastighetsnummer Kalvsvik 1:212.
En liten del ägs av fastighetsägare som gränsar till gemensamhetsanläggningen.

Egendom som förvaltas samfällt som bad- och båtbryggor ägs av medlemmarna.

Samfälligheten består av ca 182 fastigheter fördelat på ca 260 ägare/ delägare.

Antal andelar i gemensamhetsanläggningen Kalvsvik GA2 bestäms av Lantmäteriet
i förrättningsbeslutet, senare Lantmäteriförrättningar och i vissa fall överenskommelser 
enligt 43§ Anläggningslagen.

Samfälligheten disponerar för närvarande 78 möjliga båtplatser varav flertalet är uthyrda. 
Båtplatser kan bara hyras av medlemmar dvs. ägare/ delägare och deras familjer. 

Gemensamhetsanläggningen Kalvsvik GA2 består av c:a 6,5 km grusväg fördelade på 
båda sidor Kalvsviksvägen och ett antal ”områden” som kortfattat presenteras nedan.

Bad- och båtplatser finns på följande platser från nordost till sydväst:
I österläge mot Vindöström:
Storvik bad och båt (område 1) badstrand och 2 bryggor.
Furuviken bad och båt (område 2) brygga.
Gamla Ångbåtsbryggan bad och båt (område 4) badstrand (kallas också Stenbadet) och 2 bryggor. 
I söderläge mot Älgöfjärden.
Åttan bad (område 8) badstrand, badbrygga och badhytt med omklädningsrum.
Hemviken bad (område 9) badstrand och badbrygga ev. badflotte.
Hemviken båt, en liten bit från badet, finns den av samfällighetens båtbryggor som har flest platser.
Hummelmora bad (område 10) badstrand och badbrygga.
Nästan längst ut på Kalvsviksuddsvägen finns utsiktsberget (område 6) också det utrustat med bord med bänkar.
 Utsikten mot Älgöfjärden är storslagen.

Styrelsen, genom sin entreprenör, gör sitt bästa för att underhålla vägarna och hålla dem farbara vinter som sommar.

Vid korsningen Kalvsviksuddsvägen/ Racketvägen ligger tennisbanorna. Anläggningen nyttjas och sköts av
 Kalvsviks Tennisklubb (KTK). (Se Tennisklubben.)

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Områdesbeskrivning

Välkommen till Kalvsvik på Värmdö – den ultimata platsen för att förverkliga dina bostadsdrömmar. I Kalvsvik får du möjligheten att omge dig med en naturskön och harmonisk livsstil som ändå har nära till allt du behöver.
Kalvsvik är ett naturparadis med tallarnas mjuka sus, fågelsång och närheten till skogar som bjuder in till långa promenader och sköna picknickar. Dessutom har du de närliggande stränderna där du kan njuta av bad, sol och vattensporter.
 
Skärgården är din närmaste granne, och med båtlivet inom räckhåll kan du utforska de många öarna och vikarna i området. Det är en plats där du kan fiska, segla eller bara koppla av på vattnet medan du njuter av den förtrollande skärgårdsutsikten.
 
Det finns aktiviteter för alla här, vare sig du är intresserad av idrott, konst eller kultur. Spela golf på närliggande banor, utforska lokala konstutställningar eller delta i gemensamma evenemang och festligheter.
Med goda kommunikationer har du enkel tillgång till både Värmdös centrum och Stockholms stad. Bussförbindelser och färjor ger dig flexibilitet och närhet till stadslivet när du önskar.
 
Ditt framtida hem kan du skapa här, oavsett om du vill bygga nytt eller renovera. Med generösa tomter och en harmonisk omgivning är Kalvsvik den perfekta platsen att förverkliga dina visioner.
Välkommen till Kalvsvik på Värmdö, din möjlighet till ett liv i naturskönhet och lugn med allt du behöver inom räckhåll.