BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skarpnäck

Pilotgatan 5e

  • 2 rum och kök
  • 64 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Det är sällan man finner en bostad med sådana generösa uteplatser. Här har du faktiskt två stycken. Den första öppnar sig mot gatan, en perfekt plats för din morgonkaffe i förmiddagssolen. Den andra vänder sig mot innergården och bjuder in till avkopplande eftermiddagar i solens sken. För dig som älskar uteliv, eller kanske har fyrbenta vänner, är dessa uteplatser en ovärderlig tillgång.

När du kliver in i lägenheten möts du av en mysig och välvårdad atmosfär. Allt är i toppskick, och badrummet imponerar med sin moderna design. Här kan du verkligen trivas, vare sig du är ensam, delar din vardag med en partner eller har fyrbenta medboende som kräver sina egna solstunder.

Skarpnäck är en underbar förort med en spännande historia. Under 80-talet växte området fram på det som tidigare var ett flygfält. Det är därför du finner så många gatunamn som associerar till himlen och luftfarten. På senare tid har området utvecklats med nya radhusområden och en uppfräschning av det lokala sportfältet, som nu bjuder på en modern konstgräsplan och en hall för inomhusaktiviteter.

När du bor här har du allt nära till hands. Om du älskar natur och promenader är Nackareservatet ett stenkast bort. För sol- och badälskaren är Flatensjön, en av Stockholms renaste sjöar, bara tio minuter bort. Samma gäller om du föredrar stadspulsen – Skarpnäcks T-bana och bussar till Farsta Centrum och Ikea ligger inom bekvämt räckhåll. Butiker och restauranger finns i närområdet, så allt du behöver finns på din tröskel. Kom och upplev denna bostad själv – den har så mycket att erbjuda:

- Två rymliga uteplatser
- Närhet till butiker, T-bana och bussar
- En stark och välskött bostadsrättsförening
- Stora och luftiga rum
- Praktisk klädkammare
- En mysig innergård som du kan njuta av när som helst.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan BV, hiss finns. Lägenhetsnummer 115. Föreningen HSB Brf Horisonten i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Andel i föreningen är 0.6625 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1987

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen innehåller 128 lägenheter med bostadsrätt, 15 st med hyresrätt, en gruppbostad samt 2 lokaler.

Ekonomi
Föreningens belåningsgrad är 5 375 kr/kvm och den inderekta nettoskuldsättningen är:
Föreningen höjde avgifterna med 2% under 2022, och med dagens världsläge så lär avgifterna behöva höjas som de flesta föreningar står inför.

Utförda renoveringar
2020 - Helt nytt fjärrvärmebaserat värmesystem
2021 - Byte av frånluftsfläktar
2021 - Byte av föreningens samtliga balkonger
2021 - Ombyggnation av lokal till 4 nya bostadsrätter

Kommande renoveringar
2023 - Nya grindar
2023 - Ombyggnation av lokal fortlöper
2023 - Målning av staket samt balkongöverliggare

Tv och bredband
Föreningen har Telia för bredband och tv. Detta är en obligatoriskt gruppanslutning som du blir debiterad 289 kr/mån för. 100/100 mbit och kanalpaket Lagom samt play-tjänster.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. På gården finns tvättstuga. Föreningen har en stor gemensam gård som är fri att nyttja med diverse lekplatser och gungor.

Parkering
Stort garage via Parkando AB, garaget ägs ej av föreningen. Kontakta Parkando för att få aktuell köstatus.

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Omförhandling sker 2024.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
Engångskostnad på 1 838 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Betalas av köpare, 788 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.hsb.se/stockholm/brf/horisonten/

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger mitt i Skarpnäck, "söder om Söder", 18 minuter från t-centralen med gröna linjen.

Skarpnäck är ett trevligt område som har nära både till tunnelbanan, skolor och naturområden. Nackareservatet ligger bara 500 meter härifrån. Skolorna och daghemmen ligger i direkt anslutning till föreningen, likaså Skarpaby parklek med Öppna Förskolan, plaskdamm, lekutrustning, lekplatser, skateboardramp, bollplaner och djurstall med kaniner och getter.