BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Långholmsgatan 18, 2,5

  • 1 rum och kök
  • 28 kvm
  • 3.250.000 kr / Såld
  • 5416
  • 436
  • 4345
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade lägenhet i vackert hus från 1912-1914, vilket har ett ypperligt läge på Södermalm invid stad, vatten och natur. Här bor man mot en mysig och lugn innergård och från bostaden finns även en balkong i soligt sydvästläge. Lägenheten har flertalet bevarade attribut från byggåret som djupa fönsternischer med speglar, spegeldörrar och spröjsat överljusfönster. Stora fönster i kombination med en väl tilltagen takhöjd (3 meter) skapar en mycket ljus och luftig atmosfär. Hemmet har genomgående behagliga färg- och materialval där man bevarat dess ursprungliga karaktär. Ett boende att trivas i året runt!

Hall 
Så snart man kliver över tröskeln till lägenhet infinner sig en mycket bra känsla. Kanske tack vare ett vackert spröjsat överljusfönster mot köket. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt där man direkt möts av dess charm. Det finns bra plats för ytterkläder och förvaring via en garderob. Omgivande väggar är målade i en sval ljusgrön nyans och på golvet ligger slipbart trägolv av ek (Kährs enstav) som löper vidare in i lägenheten.

Kök 
Rakt fram från hallen ligger det trevliga köket med matplats för ca 4 personer. Köksutrustningen består av kyl/frys, induktionshäll med tillhörande varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och micro. Takhöjden har till fullo utnyttjats med köksskåp som har vita luckor vilket ger en fin kontrast mot de mörka underskåpen. Köket renoverades 2021.

Balkong
Från köket nås den mysiga balkongen som vetter mot föreningens innergård. Solläget är perfekt och framåt lunch letar strålarna sig ner på balkongen.

Vardagsrum 
Fint vardagsrum med en härlig rymd som karaktäriseras av rummets vackra fönster och härliga takhöjd. Rummet har bra möblerbarhet där man får plats för såväl soffgrupp som en större säng. Det finns gott om förvaring via flera garderober och överskåp, som alla ingår i köpet. Omgivande väggar är målade i en sval ljusgrön nyans. 

Badrum 
Mycket fräscht renoverat badrum från 2021. Helkaklade väggar och klinkergolv med tillhörande golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch, handdukstork, vägghängd toalett, handfat med kommod, två badrumsskåp samt ett förvaringsskåp som är infällt i väggen.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd om ca 2,5 kvm.

Övrigt
Enligt lägenhetsregistret är bostaden 27 kvm, men enligt uppmätning gjord i augusti 2023 är den 28 kvm (se mätbevis).