BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ältadalen - Älta - Nacka

Skiffervägen 45

  • 5 rum och kök
  • 139 kvm
  • 8.750.000 kr / Såld
  • 8752
  • 2302
  • 3943
Värdera din bostad

Beskrivning

Nej men, huuur fint är det inte? Det här nästan-nya svanenmärkta villan står där och bara väntar på dig. Här kommer ni bo på den bästa gatan (enligt säljarna:)), där knappt några bilar kör och där barnen leker fritt mellan husen. När du väl flyttar hit så vet du att du kommer att kunna slappna av och bara vara, eftersom det mesta redan är fixat. Solcellerna och laddboxen är på plats. Häcken är planterad och  asfalteringen är gjord. Inomhus har någon annan redan gjort en massa sköna tillägg utöver standard, såsom ett extra sovrum och ett dyrare kök. Framtiden har bara börjat, men här är du redan redo!

Huset består av fem rum och kök fördelade på 139 kvadratmeter i två plan. Det är precis lagom i storlek för familjen som gillar att umgås, men också för dom som vill vara för sig själva ibland. Alldeles lagom krävande för den som jobbar mycket eller har andra intressen än att bara fixa hemma. Här behöver du inte göra mer än att flytta in, fräscht är det som sagt redan. Kök, matplats och vardagsrum ligger i markplan, i en öppen och social planlösning med direkt utgång till den mysiga baksidan. Huset har två bra badrum, ett på vardera plan. Såklart finns det en praktisk tvättstuga också. På våning två finns det fyra sovrum, vad sägs om det!

Förbi hallen in till vänster väntar ett magiskt kök för största möjliga trevnad. Det som gör att du garanterat faller pladask, är den minimalististiska stilen! Skåpen, färgerna och bänkskivan, allt spelar i samma division. Bra arbetsytor, både lådor och inbyggd diskmaskin. Så snyggt! Det finns också plats för ett matbord, vilket gör det oerhört lätt att trivas! Nu är denna matplats som gjord för samvaro i alla lägen, inte bara när ni ska äta. Här kommer det nog sittas en del när barnen vill ha hjälp med sina läxor, eller bara vill sitta nära om det är en kortare uppsats som ska skrivas på datorn.

Vardagsrummet är inbjudande och man slås direkt av ljuset från de stora vackra svarta spröjsade fönstren. Och oj, vilken rymd! Det är ett underbart ljust rum där solkatterna leker på golvet och det finns egentligen inget som sätter gränsen för var de ena eller de andra börjar i detta härliga rum. Ställ soffan som du vill, med ryggen hit eller dit, ingenting blir fel här. Här finns också den trevliga kaminen som värmer fint under vinterhalvåret. Det finns även plats för kontorsdel om man så vill.

Altanen nås från vardagsrummet och det är här på baksidan saker och ting händer. Eller inte händer, om du har bestämt dig för att inte röra en fena på hela dagen. Möjligen flytta solsängen lite för att optimera uv-strålningen! Den fina trädgården är nästan platt som en söndagspizza, men den är inte rund. Här är det faktiskt rättvist att spela fotboll, kubb och krocket. Tänd grillen, blanda din godaste marinad och bjud över några vänner på spontanhäng vilken torsdag som helst, jag lovar att de kommer på tre röda!

När du svängt upp på övervåningen inser du, att än så länge har du bara sett halva huset. Direkt när du kommer upp för trappen finns en bra golvyta, kanske vill du möblera med en liten byrå eller liknande, det är både fint och praktiskt. De fyra sovrummen har alla olika storlekar och ligger mot olika väderstreck. Förvaringsmöjligheterna i rummen räcker ganska långt om sorteringsinstinkterna är goda. Det största sovrummet har dessutom en trevlig walk-in-closet, istället för en garderob. Var sak på sin plats och så vidare. Inte undra på att föräldrarna norpade det direkt:)

En stor villa ska ha två badrum såklart. Här finns ett med dusch och ett med badkar, så att alla kan tvätta sig så som dom vill. Du kommer säkert göra ett av dem till din favorit.

I tvättstugan har du en tvättmaskin som automatiskt sorterar efter färg och ställer in rätt tvättprogram… hehe nej, riktigt så smidigt är det inte. Men tvättstugan bjuder på sköna stora ytor att sköta tvätt, häng, stryk och vik.

I Pionen bor du med naturen och aktiviteter utanför dörren. I området ligger en stor aktivitetspark, där du hittar utomhusgym, lekpark och rymliga gräsytor. Det finns även Nordic Wellness, en nybyggd paddelbana och restaurang med rättigheter. Allt inom 10-minuters gångavstånd! Närheten till Nackareservatet, med sina 829 hektar skog och sjösystem, ett välutbyggt nät av cykel- och promenadvägar och två elljusspår, gör också naturen till en självklar del av vardagen i Ältadalen. Dessutom bor du nära Stockholms största friluftsanläggning – Hellasgården. Förutom allt detta så ligger 801:ans busshållplats bara 200 meter från huset, det kan knappast bli bättre!