BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lottens Gata 11, 3 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 35 kvm
  • 3.220.000 kr / Såld
  • 2939
  • 420
Värdera din bostad

Beskrivning

** Balkong - Utsikt - Räntegaranti - Förening som äger marken - Garage **
I Spinneriet på östra Södermalm växer nu ett av innerstadens sista sjönära bostadsområden fram. Här finner ni en välplanerade 1,5:a med en stor balkong och utsikt över Tvätt-Malins park. Den här nya parken förbinder fint Mandelparken vid Hammarby kanal och Tengdahlsparken till ett enda skönt grönt stråk. ”Lika nära till pulsen som till parker, vatten och sköna utflykter i Sjöstan, Nackareservatet och Djurgården.”

Där gamla kvarter möter nytt
Här bor du i ett område där kulturmärkta byggnader möter nya hus. Att bo så här i nyproduktion med allt positivt det innebär, nära vatten och parker i Stockholms mest spännande mat- och designområde, är en kombination som inte ofta bjuds. Området beskrivs av många som en stad i staden. Det blir sju nya stadskvarter och i bottenvåningarna kommer nya butiker och annan service att blomstra. I området ska också en ny tunnelbanestation, Sofia, byggas. Allt du behöver av kommunikationer, skolor, vårdcentraler och matbutiker finns såklart redan inom räckhåll.

Selling Points
- Stor balkong 
- Tjusig utsikt över lummiga Tvätt-Malins park.
- Föreningen äger marken.
- Badrum med tvättmaskin & torktumlare.
- Garage med direkt access från hissen.
- Goda kommunikationer.
- Nordr trygghetspaket med en räntegaranti under tre år från tillträde.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum
Vardagsrum som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och kontakten med köket. Här finns plats för både soffgrupp och övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Balkong ut mot Tvätt-Malins park
Här har man en egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö, där det finns gott om plats för både sittgrupp och grill. På den terrassliknande balkongen finns också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad.

Kök - Utgång till balkong
Kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en öppen planlösning mot vardagsrummet skapar en skön harmoni med fina sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt samt inbyggd ugn, diskmaskin och micro. Från köket har man även accessen till lägenhetens stora balkong.

Sovalkov - rumskänsla
Den avskilda sovalkoven blir som ett sovrum och lämnar därmed övriga ytor för det sociala.

Badrum – Klädvård
Badrumsutrustningen består av dusch med vikbar duschvägg i glas, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp och badrumsskåp. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare.

Hall
Välkomnande hall med bra plats för ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Inredningsstil Kristall
Lägenheten är inredd i inredningsstil Kristall, se dokumentet bostadsfakta.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.

Tillträde
Ca 2023-09-07

Svanenmärkt hem
Lägenheterna är Svanenmärkta och byggs med omtanke för både miljö och för dem som ska bo där. Att flytta in i en ny lägenhet i ett energieffektivt och miljövänligt hus är både fantastiskt och klokt på sikt.

Avgift med räntegaranti
Vid köp av en bostad i Spinneriet ingår en ny räntegaranti från Nordr. Garantin skyddar köpare från att kommande räntehöjningar under perioden slår igenom i höjda månadsavgifter och syftar till att öka tydlighet och trygghet för de som köper en nyproducerad bostad.

För denna bostad om 35 kvadrat blir månadsavgiften utan räntegarantin 3 127 kronor. Med Nordrs räntegaranti blir månadsavgiften under perioden med räntegarant istället 2 568 kronor. Nordr står därmed för mellanskillnaden på 559 kronor.

I praktiken garanterar Nordr att föreningens ränta inte överstiger 3,25 procent i tre år från tillträdet. Om den aktuella räntan är 4 procent betyder det att Nordr kompenserar föreningen för skillnaden från 3,25 procent, alltså 0,75 procent.

Lägenhetsregistret
Lägenheten är registrerad som en 1:a i lägenhetsregistret.