BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Fatburs Kvarngata 14 1 tr

  • 3 rum och kök
  • 72 kvm
  • 4.675.000 kr / Såld
  • 4464
  • 1236
  • 6361
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna stilrena lägenhet med härlig balkong i soligt söderläge. Lägenheten har en modern layout med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor i kombination med en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Bostaden är renoverad med genomgående mycket fina färg- och materialval.

Hall 
Hallen är inbjudande och öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Direkt innanför dörren finns plats för ytterkläder via en hatthylla. Omgivande väggar är gråmålade och på golvet ligger laminat som löper vidare in i lägenheten. I anslutning till hallen ligger badrummet och i passagen mot vardagsrummet finns en hel garderobssektion med praktiska skjutdörrar.
 

Vardagsrum och kök – i delvis öppen planlösning
Vidare kommer man in i vardagsrummet som har en delvis öppen planlösning mot köket. Praktiska skjutdörrar skiljer rummen åt. Detta bidrar till luftiga sällskapsytor och en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Vardagsrummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som ett större matsalsbord. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Utrustningen i köket består av kyl/frys, spishäll, ugn, micro, köksfläkt samt diskmaskin. Vita släta köksskåp och vitt kakel ovanför de mörka arbetsbänkarna av laminat. Matplatsen har ett trevligt hörnläge och fönster åt två väderstreck. Man har bra kontakt mellan köket och vardagsrummets sittgrupp, men varje del är likafullt sin egen värld. 

Balkong i syd 
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. På balkongen finns plats för bord och stolar. Här finns också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad. Börja morgonen i lugn och ro med frukostkoppen alldeles för dig själv eller bjud in till mysigt häng på kvällen i goda vänners lag. Balkongen vetter mot syd.

Två bra sovrum
Lägenheten rymmer två bra och lättmöblerade sovrum. Båda har målade väggar i rofylld nyans samt parkett på golvet. I det största ryms en dubbelsäng. Längs ena väggen finns goda förvaringsutrymmen i form av två dubbelgarderober. Vägg i vägg ligger det mindre sovrummet som passar som barn-, arbets- eller gästrum.

Stilsäkert badrum
Mycket stilrent badrum med vita helkaklade väggar. Golvet är belagt med mörk mosaikklinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch, duschväggar i glas, tvättställ med kommod, wc, tvättmaskin/torkumlare samt väggfasta skåp.