BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 51B, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 85 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Lägenheten ligger i det populära Alléhuset i HG7. Arkitekten för huset är Johannes Norlander som har inspirerats av äldre fabriksbyggnader, något som inte minst märks på de stora spröjsade industrifönstren. Lägenheten är försklassig med genomgående vitpigmenterad enstavsparkett och vattenburen golvvärme i samtliga rum. En imponerande takhöjd om ca 2,8m och två väl tilltagna sovrum.

Ljus och inbjudande hall där du direkt får en överblick över lägenheten. Hallen har gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor.

Lyxigt badrum där många snygga inredningsdetaljer kombinerats på ett smakfullt sätt. Badrummet är stort till ytan och utmärkt planerat vilket gör att det fungerar för flera samtidigt. För din bekvämlighet finns både tvättmaskin och torktumlare. Badrummet bjuder på en generös kommod med goda förvaringsmöjligheter samt tillhörande spegel. Där finns även handdukstork, helfigur-spegel, duschvägg i glas och golvvärme. Här trivs man!

Luftigt vardagsrum med trevliga sällskapsytor där man gärna umgås med familj och vänner. Här står ljus och rymd i fokus tack vare stora fönsterpartier som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Det finns gott om plats för en större soffgrupp och tillhörande mediamöbel. 

Exklusivt och smakfullt kök som tack vare den öppna planlösningen rymmer många nära och kära. Köket bjuder på fina materialval och detaljer såsom påkostad bänkskiva och stänkskydd av sten, underlimmad diskho och väggskåp i grå ton. Köket är från Kvänum och vitvarorna är från Siemens: helintegrerad diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och kyl/frys. Intill köket finns en naturlig matplats där du med fördel kan duka upp middagen för många sittande gäster fortfarande med den luftiga känslan. 

Brf Linjefarten 1 är en välskött förening som äger marken och har god ekonomi där både tv- och bredband 1000 MB ingår i månadsavgiften. Föreningen har bland annat tillgång till ett välutrustat gym med torr- och ångbastu. Som boende här är det enkelt att bjuda in vännerna på filmkväll - kvarteret har nämligen egen biograf. Det finns också ett aktivitetsrum och hundspa. Garagemöjlighet finns som nås med hiss från lägenheten. 


I fastighetens gatuplan finns både frisör och den välkända yogastudion Yogayama, där man som boende får boenderabatt.

Som boende i Hammarby Sjöstad har du närhet till den mysiga småbåtshamnen med flera populära restauranger som bland annat Göteborg och Carnegie. Här finns också flera mysiga bagerier och gym. Från Luma bryggan kan du välja att ta båt in till stan och närheten till Södermalms puls är slående nära, antingen tar du en promenad över Skanstullsbron eller gratisfärjorna Lisen och Lotten som går med tät trafik mellan Luma - Henriksdalshamnen - Barnängen. I huset intill hittar du en välsorterad ICA-butik. Inom en kort promenad når du Hammarbybacken och Nacka-reservatet med rekreation såväl sommar som vinter. Fin, välgjord och påkostad innergård som passar både vuxna och små.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 11201. Föreningen Brf Linjefarten 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 695 kr (värme, vatten, bredband och grundutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 1.2785 %.

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation FX

HG7
Kreativt, nyskapande, internationellt, kraftfullt, lekfullt, industriellt, modernt, självsäkert, kompromisslöst. I Hammarbys hamnkvarter har 6 av landets skarpaste och mest nytänkande arkitekter ritat fastigheter som tillsammans bildar HG7 (Hammarby Gård 7). Ett kvarter som kom att ge stockholmarna helt nya associationer till namnet Hammarby sjöstad. HG7 består av 6 fastigheter med tillhörande arkitektritad innegård. Bostadsområdet i Hammarby Sjöstad med tillhörande hamnmiljö är den perfekta platsen för HG7. De arkitektritade fastigheterna bidrar med ett helt nytt utseende för nyproduktion. Genom att använda termen kreativ arkitektur beskriver man bostäder som förenklar och förbättrar vardagen. Mycket tack vare funktionaliteten, de smarta lösningarna och fastigheternas utseende.

Arkitekten för Allén Johannes Norlander har inspirerats av äldre fabriksbyggnader, något som inte minst märks på de stora spröjsade industrifönstren och husets urbana uttryck. I Orangeriet har Arkitekterna Henrik Frick och Johan Arrhov i kontrast mot Allén klätt fasaden i ljuspigmenterad betong med enorma fönster som går ända ner till golvet.

I HG7 ville Oscar Properties skapa ett modernt storstadsboende med mycket variation som överraskar och erbjuder mer. En del i den ambitionen återspeglas i det breda serviceutbudet, fritt att nyttja för de boende. 

Föreningen
Föreningens fastighet består av två flerbostadshus. Orangeriet och Allén med totalt 78 bostadsrätter och 4 lokaler. Den totala ytan är 7 252 kvm varav bostadsytan uppgår till 6 722 kvm och lokalytan till 530 kvm. Adress är Hammarby Allé 51-55 och Textilgatan 21-25.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Föreningen erbjuder även utvändig fönstertvätt 2ggr/år (höst och vår) samt sopcontainer 1gång/år.

För mer information besök föreningens informativa hemsida på http://www.brflinjefarten1.se/sidor/om-oss

Kommande renoveringar
Under hösten kommer ställning resas runt hela Alléhusets fasad samt terrasser utmed Hammarby Allé för att åtgärda kvarvarande besiktningsanmärkningar från garantibesiktningen 5 år. Det avser åtgärder så som infästning av fasadplåtar samt bakomliggande brister i tejpning och plåtarbete. Arbetet förväntas hålla på till slutet av januari 2024 - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2023-11-07.

Föreningens ekonomi
Styrelsen beslutade under styrelsemötet 17 oktober 2023 att höja avgifterna med 10% fr o m 2024-01-01 - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2023-11-07.

Gemensamhetsutrymmen
Brf Linjefarten 1 har rätt att nyttja de gemensamma lokalerna - biograf, gymanläggning, spa, hundspa och aktivitetsrum - som finns inom Brf Linjefarten 2 fastighet. - Spa med torrbastu, ångbastu samt behandlingsrum. Biografen och aktivitetsrummet är belägna på Sjöfartsgatan 10.
Det finns även källarförråd, barnvagnsrum/cykelrum och cykelställ på innergården.

Gårdsplats / Innergård
Föreningens medlemmar har tillgång till tre grillplatser och en lekplats för barnen.

TV- och internetanslutning
Huset är anslutet till fibernät genom Ownit, med möjlighet till IP-TV, höghastighetsinternet (700-1000 Mbit) och IP-telefoni, dessa ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Ett garageplan finns under mark som ombesörjs av Linjefarten 2.
Kötiden varierar beroende på hur många försäljningar/uppsägningar det är i föreningarna då det är tre föreningar som delar garaget om ca 126 garageplatser.
Det finns vanliga enkelplatser, dubbelplatser (på längden) samt ett antal laddplatser för elbil. Enkelplatserna kostar 1 995 kr/mån, dubbelplatserna kostar 2 520 kr/mån och kostnaden för en elplats är 2 495 kr/mån, inkl el.
I dagsläget finns det lediga platser till samtliga alternativ - uppgifter hämtade från Brf Linjefarten 2 2023-09-20.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Gemensamhetsanläggningar
Fastigheten Linjefarten 1 är delägare i gemensamhetsanläggningarna:

Linjefarten GA:1 – Bärande pelare
Linjefarten GA:2 – Undercentral, värme-, dag-, spillvatten, tappvatten, elledning, sopsug m.m.
Linjefarten GA:3 – Gård, miljörum, miljöstation m.m.
Mårtensdal GA:1 – Sopsuganläggning

Samfällighetsförening
Bostadsrättsföreningen Linjefarten 1 är medlem i Linjefarten samfällighetsförening som utöver förvaltning av ovanstående gemensamhetsanläggningar även hanterar gemensamhetslokalerna. Samfälligheten inkluderar även föreningarna Linjefarten 2 samt Båtturen 1.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Sickla Udde tvärbanestation ligger ett stenkast bort och här går även flertalet busslinje till Slussen. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.