BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bandhagen - Rågsved

Rågsvedsvägen 86, vån 3

  • 1 rum och kök
  • 30 kvm
  • 1.900.000 kr / Fast pris
  • 6312
  • 294
  • 1200
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 784-B1202. Föreningen Brf Bjursätra.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.900.000 kr / Fast pris. Månadsavgift 1 855 kr (Värme, Vatten,Telia Triple-Play (basutbud tv, ip-telefoni, bredband) ingår). Andel i föreningen är 0.75567 %.

Driftskostnad

Totalt 415 kr/mån (4 980 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 165 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är personliga och beror på val av försäkringsbolag och elbolag samt på faktisk elförbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

361 277 kr

Allmänt om föreningen
Brf Bjursätra förvärvade år 2016 fastigheten Stockholm Trycklåset 3 som omfattar adresserna 
Rågsvedsvägen 86-88 och Sköllerstagatan 54-58. Idag består föreningen av 76 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt, ett garage med ca 23 garageplatser och en utomhusparkering med fem parkeringsplatser. Total lägenhetsyta är 3 970 kvm.

Byggår
2018

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Marken
Föreningen äger även marken.

Garage & Parkeringsplatser
Föreningen har 23 garageplatser och 5 p-platser som hyrs ut mot betalning. För att ställa sig i kö kontakta styrelsen, brfbjursatra@gmail.com
Kostnad garage f.n: 800 kr/månad.
Kostnad p-plats f.n: 400 kr /månad. 

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och de har mycket hög soliditet (81%).

Planerade renoveringar/åtgärder
Det finns inga större renoveringar planerade, endast normalt periodiskt underhåll. 

Gemensamhetsutrymmen
Barnvagnsförråd, rullstolsrum samt en mysig och lummig gård med grillplatser och cykelparkering.

Kabel-TV & Bredband
Grundutbudet av TV-kanaler och internet ingår i avgiften, leverantör Telia.

Individuell mätning av el
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal för samtliga medlemmar så enskild medlem behöver inte teckna ett eget elabonnemang. Faktiskt elförbrukning debiteras i efterskott.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Överlåtelseavgift
1 313 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Föreningens hemsida
https://bjursatra.smartbrf.se

Rumsbeskrivning

** Balkong i västerläge - Garage i huset **
Välkommen till denna stilrena lägenhet med en stor härlig och solig balkong på över 5 kvm. Bostaden har en modern layout med smakfulla detaljer som höjer levnadsstandarden och gör lägenheten extra gemytlig. Generösa fönsterytor skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Bostaden har genomgående fina färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Underbar boendemiljö med naturen vid Snösätraskogen och Magelungen alldeles runt knuten. Här kan du promenera i ekbackar och gammelskog, cykla i historiska landskap, fågelskåda och bada från din alldeles egna badklippa. Ypperliga kommunikationer med T-bana Rågsved endast ca 300 m från bostaden samt flertalet bussar inom kort gångavstånd.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum – Rogivande
Mysigt vardagsrum som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och kontakten med köket. Här finns plats för både soffgrupp och övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

5 Kvm Balkong - Soligt västerläge
Här har man en egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö, där det finns gott om plats för både sittgrupp och grill. På den terrassliknande balkongen finns också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad. Balkongen är snyggt inglasad med flexibla och fullt öppningsbara glassektioner. Glaspartierna är dessutom försedda med solskyddsgardiner som bidrar till att reglera solljuset, värmen och avskildheten. Här kan man snabbt och enkelt alternera mellan en öppen balkong eller ett mer skyddat uterum. På balkongen kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren och på de lite kallare årstiderna får man ett härligt uterum att mysa i.

Hemtrevligt Kök - Utgång till balkong
Fint Vedumkök med fokus på njutning och umgänge där man genom en öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med fina sociala ytor. Köksutrustningen är av hög kvalitet och består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt samt inbyggd ugn och micro. Från köket har man även accessen till lägenhetens stora balkong.

Sovalkov - rumskänsla
Den avskilda sovalkoven blir som ett sovrum och lämnar därmed övriga ytor för det sociala. Här finns plats för en rejäl säng.

Badrum – Klädvård
Snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch med duschvägg i glas, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp och badrumsskåp. I badrummet finns även kombinerad tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaring över.

Hall
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. För förvaring finns en garderob. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Klädkammare
I direkt anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare. 

Förråd
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
I Rågsved bor man i en välkomnande och lummig del av staden som erbjuder det mesta du kan behöva i form av service, skolor och fritidsaktiviteter. Här händer det mycket, oavsett om du föredrar shopping och stadsliv, skog och natur eller en kombination av båda.

Rågsveds Centrum - Högdalens Centrum
I Rågsveds Centrum finns matvarubutiker, restauranger, apotek, mindre butiker och diverse service. Önskar man ett större utbud så ligger Högdalen Centrum endast en tunnelbanestation bort.

Kommunikation
Området kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana, bussar som pendeltåg. Inom kort gångavstånd ligger T-banestation Rågsved (grön linje) med endast ca 20 min till Stockholms Central. Det finns även flertalet bussar som tar dig till Högdalens Centrum, Liljeholmen, Älvsjö station och Huddinge sjukhus. Buss 744 har hållplats ett stenkast från porten och tar dig till Högdalen Centrum på ca 3 minuter.

Parkering
I området är det kostnadsfri datumparkering längs med gatorna och i Rågsveds Centrum gäller P-skiva.

Natur och rekreation
Området ger direkt närhet till både stad och natur med stora grönområden och fina sjöar. Här finns härliga strövområden och vackra promenadstigar längs Magelungens vatten och Hälsans Stig. Sjön Magelungen erbjuder bad sommartid och skridskoåkning på vintern.

Highvalley Skateworld
Inom bekvämt cykelavstånd ligger Highvalley Skateworld som är den största skateparken i Stockholm.

Skolor och Barnomsorg
I området finns förskolor, samt låg-, mellanstadie- och högstadieskola (via stadens hemsida kan du få all information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta). Det finns också en fritidsgård med organiserad fritidsverksamhet för ungdomar. Här finns ett brett utbud av aktiviteter för barn och ungdomar med bland annat musikstudio, danskurser, storbilds-TV, stora ytor för sportaktiviteter, boxningsklubb samt hobbyrum med keramik tillverkning.