BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Sandalettgatan 1, vån 1

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 2.895.000 kr Accepterat pris
  • 258
  • 2739
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen ett boende för den som vill ha det lilla extra! Stor balkong och generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Optimal planlösning med 2,5 meter i takhöjd, genomgående stilrena materialval och väl tilltagna rum!

Här har man alla bekvämligheter man kan tänka sig och lite till såsom hiss direkt ner till garaget, förråd som hör till bostaden, generös cykelparkering, barnvagnsrum, pergola och grillplats för föreningens medlemmar m.m


Strax utanför dörren är närheten till grönskan. Solbergaskogen samt Älvsjöskogen, perfekt för en löprunda. En kort promenad bort nås Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud. Intill torget finns bl.a en välsorterad mataffär, caféer, restauranger, florist, frisör, apotek, vårdcentral och gym. Älvsjö är också en knutpunkt vad gäller kommunala färdmedel, med pendeltåget tar det strax under 10 minuter till Stockholm C.

Varmt välkomna till en bostad att längta hem till!

 

Generellt om bostaden
- Nyproducerat 2018/2019
- Attraktivt område
- Optimal planlösning
- Möjlighet till inglasad balkong
- Generöst ljusinsläpp
- Stilrena materialval
- Närhet till kommunikation & service
- Möjlighet till garageplats
- Fri parkering i området

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 4-1404. Föreningen BRF Skattkistan .

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 3 575 kr (Värme, kallvatten ingår. 220 kr/mån obligatoriskt tillägg för tv och internet. ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Förening och fastighet
Bostadsrättsföreningen Brf Skattkistan är en äkta förening fördelad i två bostadshus om 6-7 våningar. Det finns totalt 170 bostadsrätter samt 8 bostadsrättslokaler. I trapphus 1 finns en förskola med fyra avdelningar med plats för ca 80 barn. . Förskolan upplåts som bostadsrättslokal. Lägenheternas storlek är 1-4 rok, 31-105 kvm.

Byggnadsår
2018-2019

Uppvärmning
Fjärrvärme

Gemensamhetsutrymmen
Till varje bostad tillhör ett eget lägenhetsförråd i källaren. Barnvagns- och cykelförråd, rullstolsrum finns på garageplan i varje trapphus. Cykelparkering finns även på gården och gatan. På den gröna och privata innergården finns planteringsytor, gemensam grillplats och pergola. Det finns två gemensamma miljörum i huset samt nedkast för hushållssopor på gården.


TV- och internetanslutning
I månadsavgiften så ingår det Kabel-tv och internet och fastigheten kommer att ha abonnemang med Telias Triple-play (500/500 Mbit/s) innehållande IP-telefoni, bredbandsuppkoppling och grundutbud av tv-kanaler. För dessa tjänster kommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för detta.
Övrigt gällande månadskostnaden så kommer det tillkomma en individuell kostnad för varmvatten och hushållsel.

Parkering
Totalt finns det 85 parkeringsplatser samt 4 mc platser. Samtliga finns i parkeringsgaraget under huset. Det finns även 8 laddplatser för elbilar. I parkeringsgaraget finns det 7 handikappanpassade parkeringsplatser.

Priser: Garage 1284 kr/plats och mån
Laddplats garage 1784 kr/plats och mån
Familjeplats garage 1926 kr/plats och mån (två platser som endast kan hyras av en familj då man parkerar in varandra)
Mc plats 428 kr/plats och mån.
För närvarande är det 21 personer i kö (2023-02-01)

Bakonginglasning
De medlemmar som har glasat in sin balkong har skrivit ett avtal med föreningen avseende balkonginglasning. I avtalets 5 § framgår följande: "Vid överlåtelse av bostadsrätten åligger det bostadsrättshavaren att särskilt tillse att förvärvaren övertar bostadsrättshavarens skyldigheter enligt detta avtal gentemot föreningen. Om så inte sker är bostadsrättshavaren i samband med avflyttning skyldig att montera bort inglasningen och återställa balkongen om föreningen begär det."

Om säljaren har glasat in sin balkong kommer styrelsen vid prövning av nya medlemskapet efterfråga detta avtal som förvärvaren skrivit under att denne tagit över.

Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften höjdes med 7% från och med 1 januari 2023.