BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Sveavägen 133

  • 2 rum och kök
  • 38 kvm
  • 3.950.000 kr / Bud
  • 3567
  • 343
  • 16965
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en ytterst väldisponerad och stilmedveten mini 2:a i toppskick i eftertraktade Vasastan. Här bor du i en smakfullt renoverad lägenhet i vackert 20-tals hus med generös takhöjd,  höga spröjsade fönster och vacker fiskbensparkett. Stabil föreningen som äger marken.

Väl inne i lägenheten möts du omgående av en underbart luftig och exklusiv känsla med härligt ljusinsläpp som tillsammans med tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt, snickerier och ursprungsdetaljer. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar ett härligt utrymme för både matplats och trivselmöbler. Köket är utrustat med spishäll, kyl/frys, diskmaskin och flertalet skåp. Mysigt sovrummet med plats för dubbelsäng. Välkomnande entré och bra förvaringsmöjligheter med klädkammare. Badrummet är helkaklat och stambytt 2009.

Här bor du i en välskött och stabil föreningen på eftertraktad adress precis vid Vanadislunden och i området finner du både utmärkta kommunikationer, restauranger, affärer, caféer och i närheten både Odenplan, Hagaparken och Brunnsviken.

Exklusivt renoverad med en enastående känsla för detaljer och en väl genomtänkt helhet som tillsammans med de stora fönsterpartierna samt den optimala planlösningen gör detta till ett ytterst trivsamt och unikt boende.

- Smakfullt totalrenoverad 2022
- Eftertraktad adress i Vasastan
- Vacker 20-tals fastighet
- Generös takhöjd
- Helkaklat och stambytt badrum 2009
- Höga och spröjsade fönster
- Ytterst väldisponerad
- Utmärkta förvaringsmöjligheter
- Stabil och välskött förening
- Utmärkta kommunikationer precis utanför porten
- Föreningen äger marken


Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 5. Föreningen Brf Munin 32.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.950.000 kr / Bud. Månadsavgift 1 868 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 2.8892 %.

Driftskostnad

Totalt 559 kr/mån (6 708 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån, Övrigt 179 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade. Punkten övrigt avser en obligatorisk kostnad för bredband som tillkommer utöver månadsavgiften.

Lägenhetens nettoskuldsättning

141 796 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus på adress Sveavägen 133. Fastigheten byggdes 1926. Den totala byggnadsytan uppgått till 1686 kvm, varav 1246 kvm utgör lägenhetsyta och 440 kvm lokalyta. En äkta förening som äger marken.

UNDERHÅLL
En underhållsplan togs fram i samband med köpet, används som underlag för de underhållsåtgärder som utförts och planeras. En underhållsplan togs fram 2017 vilken visar de troliga underhållsbehoven för 2018-2037. Denna kommer fortsättningsvis vara underlag för underhållsåtgärder.

UTFÖRT UNDERHÅLL
2023 - Delvis upprustning av gården
2021 - Trapphus
2022 - Soprum, målning
2020 - Trapphusrenovering
2020 - Inpasseringssystem
2020 - OVK
2020 - Ny energideklaration
2018 - Montering av 2st radiatorer
2018 - lnjustering radiatorventiler
2018 - Entredörr mot innergård
2018 - Renovering av piskbalkonger
2018 - Utbyte tak och takskydd
2018 - Upphandling o kontroll
2017 - Underhållsplan
2016 - Takrenovering
2016 - Utbyte undercentral
2016 - Renovering Fönster
2016 - Målning/reparation av fönster
2015 - OVK besiktning
2014/2015 - Modernisering av hiss
2014 - Ommålning av fastighetens tak
2013 - Besiktning av yttertak
2012 - Fastighetens elinstallationer
2012 - Byte av lägenhetsdörrar Installation av termostater och byte av stamventiler
2010 - Energideklaration
2009 - Stambyte

FRAMTIDA UNDERHÅLL
2026 - Målning Fönster och dörr
2026 - Byte termostatventilation
2027 - Tvättstuga


EKONOMI
I avgiften ingår TV och bredband.

AVGIFT
Inga beslut om ändrad månadsavgift.
Föreningen har en belåning/kvm om 5955kr/kvm. Dom har gjort de större omfattande och mest kostsamma underhållen.

PARKERING
I området råder boendeparkering.

Objektet
Lägenheten är registrerad som en 1:a av föreningen men har gjorts om till en 2:a av säljaren.

Indirekt skuldsättning
141796kr

Boendekostnadskalkyl

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp, betalas av köparen (1208)

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

 

Områdesbeskrivning

LÄGE/NÄROMRÅDE
Mycket attraktivt och populärt läge i Vasastan med en mängd caféer och restauranger inom promenadavstånd . Med närhet till både Handelshögskolan och Tekniska Högskolan når man Odenplan på några minuter. Greasy spoon, Non Solo Bar, Café Nero, Fabrique och Brot är några exempel på områdets mysiga caféér. Vill du inhandla goda ostar och delikatesser finns Ostbutiken runt hörnet på Odengatan. Det finns även ett rikt utbud härliga restauranger, bla hittar ni Bar Nombre, Storstad, Buvette, Balzac, Facile, Agrikultur, Low and Slow och Nero i närområdet. I närheten finns  träningsanläggningar såsom SATS, World Class, Becore och Stockholms Pilatescenter samt flera välsorterade mataffärer, apotek, systembolag etc. Området bjuder även på shopping med flertalet butiker direkt utanför dörren. Nära till vatten och grönska tack vare sköna Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken. Utmärkta kommunikationer med såväl buss som tunnelbana i direkt närhet.

Odenplan är ett triangulärt torg i Vasastan, Stockholms innerstad. Här har en naturlig knutpunkt för lokaltrafiken i vasastan samlats med både T-bana, flertalet busslinjer och från 2017, pendeltågsstationen Station Stockholm Odenplan. Området kring Odenplan erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer, småbutiker samt välsorterade matbutiker. Närhet till parkområden som Observatorielunden och Vasaparken - perfekt för mysiga söndagspromenader, jogging, tennis, picknick och möjlighet att vintertid åka långfärdsskridskor.


KOMMUNIKATIONER
Bekvämt nära till goda kommunikationer då bostaden är belägen bara några minuters promenad till/från Odenplan.
Vid Odenplan finner du kollektivtrafik i form av både flertalet busslinjer, stomnätsbussarna 2, 4 och 6, tunnelbana samt alla pendeltågen, däribland de till/från Uppsala och även Arlanda Express till/från Arlanda flygplats.
Nyligen har det tagits beslut att den befintliga Roslagsbanan så småningom ska gå till T-centralen via en station på Odenplan, istället för till Östra Station som idag. Från bostaden har man också bra promenadstråk och cykelleder, bl a in till City och ut till Hagaparken/Brunnsviken. Med bil kommer man snabbt ut på både E4 och E18 samt ner i Norra Länkens tunnel härifrån.

GARAGE/PARKERING
Bostadsrättsföreningen har inga egna garageplatser men det finns många garage i närheten av bostaden, bl a tre väldigt stora varmgarage varav ett på Sveavägen 124 (APCOA), ett på Vanadisvägen 4 (Vanadisgaraget) och ett på Hagagatan 19 (P-hus Riddarsporren).
I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" på gatorna i området för folkbokförda och ansökan görs hos Gatu- och Fastighetskontoret (https://www.gfk.stockholm.se/). Boendeparkering kostar 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. I området gäller generellt gratis parkering på gatorna mellan kl 19:00 och 07:00 samt söndagar och röda helgdagar.