BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Järvastaden

Torrängsgatan 5 vån 4!

  • 3 rum och kök
  • 71.5 kvm
  • 3.995.000 kr / Bud
  • 141
  • 4197
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu erbjuds en möjlighet att förvärva en toppfin och nyproducerad 3:a i eftertraktade projektet Linnéan i Järvastaden. Här bor du högt upp i huset på vån 4 med nyproduktionens alla tänkbara bekvämligheter, optimal planlösning, balkong och stora fönsterpartier.

Väl inne i lägenheten möts du av ett genomgående toppskick och luftig känsla med ljusa fina ytskikt och flertalet fönsterpartier med generösa ljusinsläpp. Planlösningen är delvis öppen mellan kök och vardagsrum vilket skapar en härlig atmosfär och rummen är rogivande med tidlösa färger och material. Här finns ett modernt sällskapskök med perfekt utrymme för matplats och vardagsrum med stora fönster, härifrån når du den härliga balkongen som bjuder in till umgänge under sköna sommardagar och kvällar. 

Vidare finner du en välkomnade hall med bra förvaring, ett helkaklat badrum utrustat med dusch, komfortvärme, tvättmaskin, torktumlare. Bra förvaring i Master-bedroom med skjutdörrsgarderober och linneskåp. För mer ingående rumsbeskrivning och information om projektet vänligen se bifogad Rumsbeskrivning, planritning och infobroschyr.

Järvastaden har vuxit fram till ett eftertraktat och lugnt område med närhet till såväl grönområden, city, natur, restauranger, parker, mataffärer, skolor, förskolor, samt utmärkta kommunikationer vilket gör detta till ett oslagbart boende med livskvalité.

Nyproducerad och inflyttningsklar i slutet på april 2023. Bostadsrätten säljs på ritning och det finns således ingen möjlighet att erbjuda visningar. Missa inte denna chans till ett fantastiskt boende och område att trivas och må bra i!

För mer information var vänlig kontakta ansvarig mäklare!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1-1403. Föreningen Linnéan i Järvastaden.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr / Bud. Månadsavgift 4 228 kr (Värme ingår). Andel i föreningen är 0.8688 %.

Driftskostnad

Totalt 742 kr/mån (8 904 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån, Övrigt 212 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade. Punkten övrigt avser en obligatorisk kostnad för tv och bredband.

Byggnadsår
2023

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Linnéan i Järvastaden, registrerades 2010–04-23 och äger fastigheten Linnean 2 i Solna kommun sedan 2020. Föreningen omfattar 114 st lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Ekonomi
Med anledning av rådande ränteläge kommer byggherren ge en räntegaranti till föreningen vilket innebär att byggherren ersätter föreningen för räntekostnader överstigande en ränta om 3.20% under respektive låns första bindningstid. För mer info se den Ekonomiska planen.

Gemensamhetsutrymmen
Cykelförråd, två st miljörum, garage, kombinerade barnvags- och rullstolsförråd Förråd till samtliga lägenheter. Innergård med grönytor, lekplats och planteringar.

TV- och internetanslutning
Fiber är indraget i huset och det finns uttag i respektive lägenhet. TV, bredband och telefoni är gruppanslutet till en kostnad om 212kr/mån och tillkommer utöver månadsavgiften.

El
Föreningen tecknar ett gemensamt abonnemang. Individuell mätning debiteras respektive bostadsrätt med månadsavgiften.

Parkering
Föreningen disponerar totalt 78 st garageplatser i gemensamt garage. 68 st garageplatser för 1200kr/mån och 10st garageplatser med elladdning för 1500kr/mån.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Boendekostnadskalkyl
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Områdesbeskrivning

Järvastaden har vuxit fram som ett eftertraktat och lugnt område med närhet till såväl grönområden, city, natur, restauranger, parker, mataffärer, skolor, förskolor, samt utmärkta kommunikationer.

Natur
Naturområden finns på gångavstånd med bla Igelbäcken naturreservat och omtyckta Ursviks motionsområde med elljusspår för löpning och längdskidåkning samt utomhusgym. En kort promenad når du även Råstasjön och Lötsjön med fina promenad och joggingspår.

Kultur och Nöjen
För shopping och nöjen finns Skandinaviens största galleria, Mall of Scandinavia som erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffärer samt bio. I anslutning ligger Sveriges nationalarena för stora sport- och nöjesevenemang. I Järvastaden finns flertalet lekplatser och den mest kända och omtyckta är temaparken Mulle Meck. Även Överjärva Gård med café och djur erbjuder en spännande besök för både stora och små.

Skolor och Barnomsorg
Det finns flera skolor och förskolor i närheten och sporthall samt idrottsplats. Bland annat Raul Wallenberg skolan.

Kommunikation
I området finns Ulriksdals Pendeltågsstation som tar dig till Stockholm C på ca 10 min och Arlanda på ca 28 min. Med buss når du bla Solna C, Bergshamra och Universitetet. Tunnelbana finns närmast i Hallonbergen som ligger på på gångavstånd. Den bilburne kommer enkelt ut på E18, E4 och E20.