BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Jan Inghes torg 10, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

LÅG MÅNADSAVGIFT –  TVÅ STORA BALKONGER– MÖJLIG TVÅA

Välkommen på visning av en ljus och trivsam lägenhet med två bra sovrum, ett rymligt vardagsrum, ett komplett badrum och två stora balkonger. Lägenheten har stora fönster som släpper in mycket ljus.

Balkongerna är perfekta för att avnjuta en god frukost, lunch eller middag. Här finns plats för matgrupp, grill, solstol, växter och mindre odlingar. På innergården finns även lekplats för de mindre, stora gräsytor och mycket grönska.

Brf Sjöstadspiren består av 5 huskroppar med 100 lägenheter samt 5 lokaler som hyrs ut till bland annat restauranger och ett bageri, vilket medför stabila intäkter för föreningen. Föreningen har en stabil och god ekonomi med låga månadsavgifter, gemensamhetsel som resulterar i lägre energikostnader för både föreningen och lägenhetsinnehavaren, stort källarförråd, övernattningslägenhet för 350 kr/natten samt parkeringsgarage med laddmöjlighet. Föreningen har gjort stora investeringar i bergvärme och solpaneler vilket resulterar i att hålla nere kostnaderna för lägenhetsinnehavarna. Fastigheten har en energiklass B, vilket idag genererar gröna bolån hos de flesta banker.

Bostaden är enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen en två rum och kök. Idag disponeras bostaden som tre rum och kök.

Det finns bra förbindelser in till Stockholm city med bland annat båten Emelie som avgår direkt från Henriksdals hamnen eller med SL båten från saltsjökvarn, buss från Henriksdal, Värmdövägen, som tar dig direkt till slussen för ett smidigt byte till tunnelbanan samt Buss och tvärbanestation vid Sickla udde. Hammarbysjö trafikeras även med hjälp av båt i triangeltrafik som tar dig över till Södermalm på några minuter, där finns även busshållplats för Stockholms blåbusslinje. Även tunnelbanans blå linje är planerad att få en uppgång i Lumaparken inom en snar framtid.

I Henriksdalshamnen finns bland annat många restauranger, gym och båtliv. I närheten finner du även Hammarbybacken och Nackareservatet med många möjligheter till naturnära rekreation, samtidigt som många fler restauranger, skolor, butiker och all tänkbar service finns inom bekvämt räckhåll. Det är ca 10 minuters promenad till Skanstull/Södermalm samt till Sickla köpkvarter.

Kontakta ansvarig mäklare, Sara Wennertorp på BOSTHLM, vid intresse samt frågor och funderingar via sara@bosthlm.se

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 00433. Föreningen Brf Sjöstadspiren .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 190 kr (Vatten, Värme, Kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.829 %.

Driftskostnad

Totalt 850 kr/mån (10 200 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 350 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2010

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
FXT- Ventilation

Föreningen
Föreningen består av 5 flerbostadshus i 6-7våningar med totalt 99 bostadsrätter samt 5 lokaler. Den totala boytan uppgår till 9 352 kvm. Marken upplåtes med tomträtt. Tomrättsavgälden omförhandlades i augusti 2018 och gäller 10 år framåt. 

Miljötänk är en viktig del när JM byggt Sjöstadspiren. Alla hus är lågenergihus med välisolerade och täta väggar samt ventilation med värmeåtervinning. Lägenheterna är installerade med energisnåla vitvaror tillsammans med extra värmeisolerade fönster och enbart komfortvärme i badrum. Renhållning sköts via effektiva sopsug och med källsortering i återvinningsrum. Man har även investerat i solceller på tak och installerat bergvärme vilket i framtiden gör att föreningen producera och använder sin egen el. 

För mer info kika gärna på hemsidan: https://www.brfsjostadspiren.se/

Kommande renoveringar
Under 2023 kommer föreningen att göra en relining av vissa rör i fastigheten. Arbetet kommer att göras under våren 2023. Varje uppgång kommer att drabbas 1-2 veckor - uppgifter hämtade från föreningen 2022-11-29.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en övernattningslägenhet (350kr/dygn) som hyrs ut till medlemmar och deras gäster. Den fungerar även som styrelserum. Föreningen har en gemensam tvättstuga på Henriksdalskajen 8.
Cykelrum och barnvagnsrum finns lättillgängligt en trapp nedanför lägenheten. Lägenheterna har egna förråd. Det finns även ett antal extraförråd att hyra. Det är separat kö till förråden som förvaltas av Fastum.

TV- och internetanslutning
Bredband och grundutbud Kabel-TV från Telia ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen har 60 garageplatser varav 30 är elbilplatser. Hyran är 1700 kr/månad. Alla garageplatser är för närvarande uthyrda. Om Ni önskar ställa Er i kö för garageplats kontakta Fastum. Fastum sköter administrationen av fjärrkontrollerna till garaget. 

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande förutsatt att man ska bo där.

Områdesbeskrivning

Henriksdalshamnen – Sjönära läge!

Henriksdalshamnen är byggt för att verkligen ta tillvara på den marina miljön som nu har blivit ett signum för området. Här har bostadshusens arkitektoniska utformning och dess inbördes placering noggrant planerats för att skapa fria siktstråk mot vattnet. I Henriksdalshamnen finns flera trivsamma allmänna vistelseytor invid vattnet där man i lugn och ro kan njuta av en picknick under solen. Här finns bland annat Soldäcket, Solterrassen och flertalet mysiga träbryggor. Området i sig kringgärdas av breda kajer kantade av båtplatser och i områdets mitt ligger en mysig båthamn. Intill hamnen ligger ett vackert torg ”Hamntorget” med flera populära restauranger bland annat Indian Street food & Co och Pong. Vid torget finns också bageri och gym. Området har även vad som kan vara Stockholms bästa lekplats i Anders Franzéns Park. som är inspirerad av hur området såg ut förr. Inom parkens område finns fotbollsplan, skatepark, lekplats med skeppsvarv etc.

Utmärkta kommunikationer
Kommunikationerna är ypperliga och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Närmaste hållplats för tvärbanan är Sickla Udde, ca 5 min gångväg från Henriksdalshamnen. Tvärbanan är en nitton kilometer lång spårväg som binder samman Stockholms pendeltågs- och tunnelbanenät på tvären, därav namnet. Tvärbanan sträckning är från Sickla, via Hammarby sjöstad, Gullmarsplan, Årsta, Liljeholmen, Gröndal, Stora Essingen, Alvik, Ulvsunda, Centrala Sundbyberg och Solna centrum, till Solna station. Vid stationen Henriksdal som endast ligger ett par minuters promenad bort stannar Saltsjöbanan och mängder av de bussar som trafikerar Slussen och Nacka/Värmdö. Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 53, 71 och 74. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Henriksdalshamnen - Barnängsbryggan/Södermalm samt Lumabryggan/Sjöstaden. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad/ Henriksdalshamnen - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Vill man röra lite på sig så finns det mycket bra gång- och cykelvägar in till Södermalm och City eller vidare ut mot Sickla/Nacka/Värmdö.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Danvikstullsbron, endast ca 10 minuters promenad bort, ligger närmsta grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restaurangerna, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Närområden
På vintern går det att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan.

Tunnelbana
Blå linje ska förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Nacka centrum. Samtidigt ska den förlängas från Sofia, på Södermalm, till Sockenplan där den kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen. Därmed får Blå linje två grenar söder om city, en till Nacka och en till Hagsätra. Kartan visar en ungefärlig sträckning. Nya stationer vid Sofia, Hammarby kanal, Sickla, Järla och Nacka. Globens och Enskede gårds stationer ersätts av nya stationen Slakthusområdet. Vid Gullmarsplan byggs en ny plattform under den befintliga.