BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm, Sofia, SOFO

Folkungagatan 146 A

  • 4 rum och kök
  • 115 kvm
  • Såld
  • 4081
  • 113
  • 12175
Värdera din bostad

Beskrivning

SEKELSKIFTESDRÖM - BALKONG - HÖGT I TAK- FRIKÖPT TOMT

Vackert sekelskiftesbyggnad från 1914. Bostaden är genomgående och ligger på ett mysigt och insynsskyddat läge. Vackra detaljer så som robusta skjutdörrar, höga golvsocklar, väggpanel och takrosetter. Våningen med genomgående stora ljusinsläpp från två väderstreck och omkring 3 meter i takhöjd vilket skapar en härlig rymd. Här finns ett större badrum och även en gästtoalett intill entrén.

Mycket trevlig innergård med sittgrupper, gräsytor och blomstrande rabatter sommartid. Här bor ni med det bästa av två världar med direkt närhet till Södermalms puls och med charmiga kullerstensgator runt knuten!

Våningen disponeras enligt följande:

Entré/ hall
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter rakt fram och utrymme för liten sittplats. I anslutning till hallen direkt till höger finns en gästtoalett. 

Inre hall
En rymlig stor möblerbar inre hall öppnar upp mot bostadens alla rum och ger en luftig känsla. Här finns gott om plats för förvaring, arbetsplats eller annat önskvärt möblemang. 

Kök
Trevligt och stilrent kök med goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt häll. Vid fönstret mot gården finns plats för matbord för två personer. Inbyggt skafferi ger det där extra utrymmet vi alla drömmer om att ha! 

Salong
Mycket rymligt vardagsrum med två stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp! Vackra skjutdörrar leder in till den stora matsalen som ligger i fil med salongen.

Matsal
Den stora matsalen i fil är som gjord för middagar med familjen och goda vänner! Detta rum går även utmärkt att inreda och använda som ett master bedroom.

Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå eller annat möblemang. En hel garderobsvägg ger bra med förvaringsutrymme. Franska balkongdörrar leder ut mot balkong med utsikt mot den rofyllda innergården, vackra byggnader, takåsar och Sofia kyrkas klocktorn. Ingång till badrummet även från detta rum.

Sovrum 2
Charmigt sovrum med ett stort vackert fönster som ger rummet karaktär. Plats för dubbelsäng, garderob och annat möblemang.

Badrum
Badrum med klinkergolv och golvvärme, kommod med spegel ovan och dusch. Plats för badkar om så önskas. Även förberett för tvättmaskin. Tvättstuga finns i huset.

Gästtoalett
Gästtoalett inredd med WC, handfat. Ingång från hallen.

Förvaring
Med ingång från trapphuset i anslutning till hallen finns ett rejält förvaringsutrymme med egen dörr för extra förvaring.

Förråd bostaden har nyttjanderätt till två förråd ett på vinden och ett i källarplan.

Området kring Nytorget och Vitabergsparken är känt för sina många restauranger, caféer, charmiga småbutiker, skivbutiker, med mera. I folkmun kallas området för SOFO, ett område som blivit väldigt populärt. Gillar man god mat är lägenheten en drömadress att bo på! I närheten ligger ansedda och populära restauranger som Ai Ramen, Folii, Voisine, Pat's Place, Pom och Flora, Café Nizza och Indio för att nämna några guldkorn. Blomsteraffär, italiensk deli och inredningsaffärer finns också i kvarteret.  

Flertalet livsmedelsbutiker i området, bl.a. ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Renstiernas gata, samt kan du finna fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget. Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan

Här bor man i ett barnvänligt område med närhet till flera fina parker som Vitabergsparken med dess ståtliga kyrka, vackra gamla malmgårdar, amfiteater och härligt parkhäng. Närhet till Fjällgatan och dess fantastiska utsikt över Stockholm och Stadsgården. Promenerar man vidare neråt mot Hammarbykanalen passerar man den nyligen upprustade Blecktornsparken där bla populära Bleck huserar. Kommunikationsmässigt stannar både buss 2 och 66 utanför, och den nya tunnelbanestationen Sofia byggs med närmaste uppgång vid Stigbergsparken, bara någon minuts promenad från lägenheten

Ersta sjukhus byggs om klart prel. 2023: Stockholm växer och behovet av specialiserad vård och vårdplatser ökar. För att kunna bedriva högkvalitativ vård, forskning och utbildning i framtiden bygger vi Ersta nya sjukhus. Det blir ett modernt sjukhus, skapat för långsiktig och hållbar hälso- och sjukvård. En attraktiv och tillgänglig miljö för både patienter, besökare och medarbetare.