BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariaberget

Tavastgatan 8a

  • 2 rum och kök
  • 54 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Kliv in i denna unika och otroligt fina gavellägenhet, här du möts av ett fint ljus från spröjsade fönster i både syd och väst. I lägenheten som upplevs mycket större än sina 54 kvm möts ni av en hemtrevlig känsla med vinklar och vrår som förtydligar sekelskiftes stilen, en generös takhöjd och välbevarade detaljer så som stuckaturer, spegeldörrar samt djupa fönsternischer. I lägenheten har nuvarande ägare gjort lösningar och renoveringar som ytterligare ger lägenheten en unik personlighet. Alla dessa fina detaljer gör att du kan gå runt länge och bara betrakta och njuta, missa inte en i särklass häftig detalj, det runda fönstret i badrummet!

Lägenheten är i toppskick med fin fiskbensparkett, ett fräscht kök och renoverat badrum. Vardagsrummet är ljust och har fönster i två väderstreck och en generös takhöjd. Sovrummet är lyxigt stort med plats för dubbelsäng, arbetshörna samt förvaringsmöbel.

Välvårdad förening som har stabil ekonomi, låg belåningsgrad och äger marken.

Läget på eftertraktade Mariaberget bjuder på mysiga kullerstensgator, caféer, restauranger och en av Stockholms absolut främsta platser att se solnedgången över Riddarfjärden.

- Låg avgift
- Toppskick
- Gavelläge
- Stora rum
- Låg belåningsgrad 4 073 kr/kvm
- Föreningen äger marken
- Snart 100-års jubileum för fastigheten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1/5, hiss finns. Lägenhetsnummer 10005. Föreningen Brf Kattan mindre.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 840 kr (Värme, vatten, kabel-tv ingår). Andel i föreningen är 2.633 %.

Driftskostnad

Totalt 766 kr/mån (9 188 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 199 kr/mån, Gas 267 kr/mån. Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

141 019 kr

Byggnadsår
1929

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
Brf Kattan mindre bildades 1995 då föreningen också köpte fastigheten Kattan mindre 6. 

Föreningen innehåller 1 fastighet, byggdes under 1929 och har för närvarande 31 lägenheter. Av dessa är 29 st upplåtna med bostadsrätt och 2 hyresrätter. Inom föreningen finns 1 hyreslokal som hyrs ut till Philips och används som ett showroom.

Föreningens ekonomi är stabil och belåningsgraden ligger på 4 073 kr/kvm och har minskat successivt de senaste åren. Avgifterna har också legat mer eller mindre stilla senaste 5 åren.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm.

Utförda renoveringar
2022 - Renovering av balkong 4tr
2022 - Omputsning sockelvåning
2021 - Renovering hyreslägenhet (är under utredning)
2021 - OVK kontroll
2021 - Byte rörstommar vid UC
2019 - Fönsterrenovering
2018 - Omläggning gård
2016 - Ny entrédörr
2015 - Omputsning innergård 2
2013 - Omputs och isolering innergård
2010 - Omläggning fjärrvärme
2008 - Renovering kontorslokal
2005 - Ombyggnad del av råvind
2004 - Omläggning tak, skiffer, plåt
2004 - Renovering hiss
2002-2003 - Rörstambyte och Elstambyte
2000 - Ommålning fönster
1996 - Omputsning fasad

Kommande renoveringar
2022 - Renovering inre gård tätskikt

Tv och bredband
Föreningen har ComHem som leverantör för kabeltv. För internet finns ComHem som tecknas av ägaren själv.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. På gården finns tvättstuga, soprum samt cykel & barnvagnsrum.

Parkering
Föreningen har inte några p-platser. Boendeparkering längs med gatorna kostnad 1 100 kr/mån.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 207 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
483 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Nuvarande ägare gjorde en ytskiktsrenovering 2020 där golven i fiskbensparkett slipades och oljades samt en ommålning av hela lägenheten, då gjordes väggar, finsnickeri och tak.

Hall:
Välkomnande hall med en garderob. Plats finns för avhängning av ytterkläder i hatthylla.

Kök:
Köket renoverades 2014 av tidigare ägare och uppdaterades med nya luckor och bättre förvaring under 2020. Köket går i en modern ljus stil med gott om arbetsytor samt ett vitt kakel ovan. Plats finns för ett mindre barbord med barstolar, eller utnyttja fönsterbrädan som frukostbord med utsikt mot gården. Den maskinella utrustningen är från 2014 och består av en kombinerad kyl/frys, varmluftsugn, gashäll från Smeg, spisfläkt (kolfilter) och en diskmaskin av märket Smeg.

Badrum:
Renoverat och helkaklat badrum med en ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare -22, takdusch, toalett, kommod, spegelskåp samt förvaringsskåp. Här inne finns ett väldigt fint vädringsfönster.

Vardagsrum:
Stort och rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck och plats för större soffgrupp, tv-möbel samt matbord utan problem.

Sovrum:
Detta rum är också i en lyxig storlek där det får plats en dubbelsäng, skrivbord och en hörngarderob.

Områdesbeskrivning

Kulturkvarteren på Mariaberget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. I direkt närhet till lägenheten finns pittoreska promenadstigen Monteliusvägen samt Ivar Lo's park med underbar utsikt över staden och Riddarfjärden. 

Kring Mariatorget finns en mängd butiker av alla dess slag, populära och prisbelönta restauranger och mycket mer. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger däribland Drop Coffee och Johan & Nyström. Frestande mat-, och fikabröd från bagerier såsom Petrus på Swedenborgsgatan.

Trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud eller populära morfar Ginko. All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare.

På gångavstånd finns även gångbron över till Gamla stan som tar ca 12 minuter, Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

Kommunikationerna är bästa möjliga. Ett par minuter till t-bana Mariatorget. Gångavstånd till pendeltågen vid Stockholm Södra.
Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland buss 4 (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55, 57 och 66. Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer samt färjan över till Djurgården.