BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad, Stockholm

STYRBORDSGATAN 15, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 78.5 kvm
  • 6.495.000 kr /accepterat pris
  • 6064
  • 170
  • 5845
Värdera din bostad

Beskrivning

Jag är glad och stolt att få presentera denna fantastiska lägenhet med ett drömläge som är sällan till salu. På citynära adress finner du denna väldisponerade pärla väl värd ett besök. Här erbjuds ett modernt och trivsamt boende med villakänsla och två balkonger. Här kan den kräsne storstadsbon flytta in utan att behöva lägga tid och energi på kostsamma renoveringar. Generösa rum och genomgående planlösning med stora fönsterpartier gör detta till ett trivsamt boende. Det fina köket erbjuder köksinredning i tidlös design och matplats för flera middagsgäster. I vardagsrummet finns det gott om plats för sociala sammankomster. Här finns även ett bra utrymme om man vill möblera upp en arbetshörna. Stilrent och komplett badrum. Föreningen äger marken där fastigheten står. 

Föreningen disponerar en gemensamhetslokal, Kajutan, tillsammans med föreningen Hammarby Kaj. Det är ett friliggande hus nere på kajen. Kajutan kan användas för tillställningar och möten av olika slag (även utrustad med en bastu). 

Här är lugnet påtagligt och närheten till både stad och natur är perfekt för den som vill ha det bästa av två världar. I området hörs det glada sorlet från den mysiga innergården och skratten studsar mellan byggnader. Under sommaren är området ljuvare än någonsin. En stilla promenad bland vackra fasader, underbara rabatter fyllda av rosor i blom och en älskvärd atmosfär gör en lycklig redan utanför huset!  Här bor du i ett eftertraktat område med stadens myller som granne - ett område som garanterar hög trivselfaktor. Kort gångavstånd till badmöjlighet samt fina naturstråk längs med Järla sjö.

Generellt om lägenheten:

Vardagsrum

Representativt vardagsrum med en underbar atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna & stor balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Balkong

Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne och skapar känslan av ett eget hus. 

Kök med matplats

Hemtrevligt och nyrenoverat kök från Ballingslöv med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och matrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Ny köksutrustningen som består av kyl, frys, diskmaskin, häll, spisfläkt, samt ugn och micro. Bänkskiva i svart granit och stänkskydd i Carreramarmor.

Två bra sovrum

Lägenheten rymmer två bra och möbleringsvänliga sovrum. Generösa fönsterytor och en rogivande stämning som för tankarna till ett mysigt hotellrum. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och arbetsbord om så önskas. Utgång till en mysig balkong. De andra sovrummet har även de mycket god möblerbarhet och plats för såväl säng, skrivbord och förvaring.

Badrum

Badrummen har helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av badkar, toalett, kommod med tillhörande underskåp samt en spegel. Här finns även utrymme för klädvård med tvättmaskin.

Hall

I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en garderobsmodul.

Förråd

Till lägenheten hör ett mycket bra förråd.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 833. Föreningen Brf Hammarby Park.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.495.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 4 858 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.012901 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Husen är ritade av arkitekten Pietro Raffone och trädgården gestaltad av landskapsarkitekten Bruno Richter, båda från Göteborg. Den närliggande parterren har belönats med Kaspar Sahlin priset.

Antal lägenheter: 72

Lokaler: Nej

Tvättstuga: Ja

Äkta BRF: Ja

Mark: Föreningen äger marken där fastigheten står.

Bredband/Telefoni: Tele2 gruppavtal 100mb ingår i avgiften

El: Tecknas och betalas av respektive medlem

Gas: Tecknas och betalas av respektive medlem

TV: Basutbud ingår i avgiften

Uppvärmning: Bergvärme/Solpaneler

Värme och vatten: Ingår i avgiften

Bostadsrättstillägg: Tecknas och betalas av respektive medlem ingår inte i avgiften

Kajutan: Gemensamhetslokal som ägs tillsammans med BRF Hammarby Kaj att nyttjas av medlem

Garage: För närvarande kö, för ytterligare info kontakta

Förråd: Varje lägenhet har ett källarförråd – ett fåtal förråd finns för kortare lån vid t.ex. renoveringar

Cykel- och barnvagnsförråd: Ja

Överlåtelseavgift: Köparen erlägger 2,5% av gällande prisbasbelopp

Pantsättningsavgift: 1% av gällande prisbasbelopp

Andrahandsuthyrning: Skall godkännas av styrelsen

Radon: Mätning gjord 2015

OVK: Utförd och godkänd 2018

Kontakt: info@hammarbypark.se

Garageplats 

Parkeringsplatserna i föreningen hanteras av Stockholm Parkering. Om man vill ställa sig i kö, vänligen besök Stockholm parkering  och sök efter Hammarby Park, (Styrbordsgatan 3 och 11).

Kajutan

Föreningen disponerar en gemensamhetslokal, Kajutan, tillsammans med föreningen Hammarby Kaj. Det är ett friliggande hus nere på kajen. Kajutan kan användas för tillställningar och möten av olika slag (även utrustad med en bastu). 

 

 

 

 

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även post, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Närområdet
I närområdet finns även Sickla sjö som erbjuder barnvänlig badstrand och flertalet badbryggor. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Alvik-Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan. Ansök hos trafikkontoret på tfn 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida http://www.stockholm.se/boendep och fylla i din ansökan där.