BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Götalandsvägen 179A

  • 2 rum och kök
  • 50.5 kvm
  • 1.995.000 kr Budstart
  • 2396
  • 169
  • 4781
Värdera din bostad

Beskrivning

Radhuskänsla mitt i idyllen! Välkomna till något utöver det vanliga, en tvåa mitt i Örbys villaidyll. Bostaden karaktäriseras av generöst ljusinsläpp och öppna ytor. Badrummet är totalrenoverat. Här bor man granne med symboliska Park folkets hus samt närhet till natur och grönska.

Utanför bostaden går både buss 165 och 144 som kan ta dig till Liljeholmen på 10 minuter och i motsatt riktning åker man mot Älvsjö torg som har anslutning till pendeltåget.

Generellt om bostaden
- Radhuskänsla
- Renoverat badrum
- Generöst ljusinsläpp
- Lummigt område
- Granne med K-märkta folkets hus
- Närhet till kommunikation & service
- Stabil förening
- Eftertraktat läge

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan BV, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 7. Föreningen HSB Stigluckan .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr Budstart. Månadsavgift 4 385 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 5.22755 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Föreningen
Brf Stigluckan förvaltas av HSB och föreningen har sammanlagt fyra byggnader.
Föreningen äger fastigheten Stigluckan 15.
Byggnaderna är uppförda 1992. Föreningen innehar 18 bostadsrätter.

Byggår
1992

Parkering
Föreningen har sammanlagt 7 parkeringsplatser i området för 150 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Kostnadsfri parkering på närliggande gator.

Avgiftsförändringar
Inga förändringar planerade.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga och en samlingslokal på Turingevägen 10.

Utförda renoveringar
2017 - Ommålning av två hus. Stamspolning i samtliga lägenheter. Service och underhåll av bergvärmepump.
2018 - Iordningställande av övernattningsrum, bygge av terrass med partytält i trädgården

Kommande renovering
Föreningen planerar att måla om 2 till hus kommande 1-2 åren.

Mark
Föreningen äger marken.

Tv och bredband
Fiber indraget. TV/bredband från ComHem. Avtalet kommer sägas upp inom kort och då kan man själv välja leverantör.

Överlåtelseavgift
ca 1627,5 kronor

Pantsättningsavgift
ca 697,5 kronor

Områdesbeskrivning

Allmänt om Örby
Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort och redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer som lät uppföra hus med varierande storlekar och former. Villabebyggelsen i Örby utgör idag en av Stockholms äldsta villastäder.

 

Örby Centrum – Under förvandling
Örby centrum ligger inom bekvämt promenadavstånd och här finns livsmedelsaffär (Hemköp) och flertalet restauranger. Inom kort kommer den befintliga centrumbyggnaden att rivas för att ge plats för ny bebyggelse på samma plats. Planens syfte är att förbättra den allmänna platsen i Örby centrum. Här planeras ny bebyggelse som innehåller butiker, kontor, ungdomsgård och bostäder.

 

Älvsjö Centrum och Högdalen
För utökat utbud så ligger Älvsjö C och Högdalen centrum inom bekvämt gångavstånd. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

 

Kommunikationer:
Örby kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana, bussar som pendeltåg. Inom kort gångavstånd ligger Älvsjö station med mängder av busslinjer och pendeltåg med destination Södertälje/Nynäshamn & Uppsala/Märsta/Bålsta. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på endast 9 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala.  Genom Örbys idylliska villaområde tar du dig även till tunnelbanan i Bandhagen/Högdalen med endast 17 min till Stockholms Central.

 

Skolor och Barnomsorg
I området finns förskolor, samt låg-, mellanstadie- och högstadieskola. Det finns också en fritidsgård med organiserad fritidsverksamhet för ungdomar.

 

Natur och rekreation
I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. På promenadavstånd ligger också Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. Genom idrottsklubben Örby IS kan man spela fotboll, innebandy och ishockey.