BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Karlsviksgatan 9, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna toppfina och ljusa 2:a anno 1926! Vackra tidstypiska detaljer såsom spröjsade fönster, fiskbensparkett och höga socklar. Belägen på attraktiv adress invid Norr Mälarstrand.

Stilrent kök med goda arbetsytor för den matlagningsintresserade. Bänkskiva i exklusiv Carraramarmor och köksluckor i grått. Kökets maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, spisfläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin. 

Rymligt och rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och sängbord. Invid sovrummet ligger lägenhetens lyxiga walk-in closet. Ytterligare förvaringsmöjligheter i städskrubb, garderober i hallen samt källarförråd. Badrummet är helkaklat och består av duschhörna med vikbara väggar, handfat med kommod, spegel, wc och tvättmaskin.

Här bor du i en stabil förening som äger sin mark och har god ekonomi. Brett utbud av kommunikationer, affärer, restauranger och annan service inom några få minuters gångavstånd. En lägenhet du inte får missa! Varmt välkommen på visning!

- Stilrena materialval
- Fiskbensparkett
- Vackra tidstypiska detaljer
- Högt upp i huset
- Mycket goda förvaringsmöjligheter
- Stor Walk-In Closet
- Helkaklat badrum med tvättmaskin
- Gemensamma balkonger på varje våningsplan
- Stabil förening med god ekonomi
- Attraktiv adress med närhet till allt



Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 0075. Föreningen Brf Gjuteriet 4.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluft.

Uppvärmning

Fjärrvärme och Bergvärme.

TV- och internetanslutning

Stockholms stadsnät.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 253 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.10978 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Gjuteriet 4 är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Gjuteriet 4 med adresserna Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9. Föreningen bildades 1986 och förvärvade fastigheten året därpå. Fastigheten är byggd 1926 och består i dagsläget av 90 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Mark
Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
1991-92 Stambyte 
2000-01 Elstambyte
2001-02 Renovering av innergård
2004 Målning av tak
2005 Obligatorisk ventilationskontroll med efterföljande åtgärder
2007 Renovering av fönster
2010 Renovering av kungsbalkonger
2012 Obligatorisk ventilationskontroll, genomförande av brandbesiktning samt installation av brandsläckare på vind och i källare
2013 Byggnation av balkonger mot gården
2016-17 Upprustning av källare och tvättstugor samt renovering av hissar och trapphus, omläggning av tak och renovering av fasad
2017 Installation av säkerhetsdörrar, byggnation av gästlägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9, installation av bergvärmepump
2018 Renovering av fönster, påbörjat arbetet med upprustning av gårdar
2020 OVK (godkänd)
2020 Radonkontroll
2021 Stamspolning
2022 Renovering av vädringsbalkonger 

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2033 och medel reserveras årligen för detta. Det som är planerat under 2022 är inventering av vatten-och avloppsstammar.

Föreningens ekonomi
Föreningen har låga avgifter och dessa har varit oförändrade i 10 år. Belåningsgraden ligger på låga 1576 kr/kvm och inga större underhåll är planerade de närmsta åren. Föreningen vill ändå bygga upp en ekonomisk buffert och har därför beslutat att höja avgiften med 3-5% de närmsta åren.

Tv och bredband
Bredband 200 Mbit/s genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.

Gemensamhetsutrymmen
Gemensam tvättstuga i källarplan på Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9 med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp per tvättstuga. Cykelförråd i källarplan på Karlsviksgatan 9 och cykelställ utanför entrén på Fridhemsgatan 12. Övernattningslägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9 går att hyra för en kostnad om 300kr/dygn. Gemensam innergård med möbler och grill finns att tillgå.

Parkering
I området råder boendeparkering. Som folkbokförd på adressen kan man ansöka om detta hos Stockholms Stad.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok med 10% som minsta ägarandel.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. 
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 1 rok men nyttjas i dagsläget som 2 rok.

Områdesbeskrivning

Här bor du på en mycket eftertraktat adress i lugna och mysiga kvarter med perfekt kombination av kulturliv, service och sköna promenadstråk längs vattnet. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Närhet till Rålambshovsparken med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter.

På Scheelegatan och Hantverkargatan ligger välbesökta caféer, barer och restauranger. Här finns bl.a. populära "Trattorian", "Mälarpaviljongen", "Pontonen" och Petit France Bageri & Bistro. Allt detta samtidigt som du har både Fridhemsplans och Rådhusets tunnelbanestation samt flera busslinjer nära till hands.