BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad - Henriksdalshamnen

STAPELGATAN 5

  • 3 rum och kök
  • 87 kvm
  • Såld
  • 6737
  • 238
  • 5300
Värdera din bostad

Beskrivning

LÅG MÅNADSAVGIFT – TERRASS– MÖJLIG FYRA
Välkommen på visning av en ljus och trivsam lägenhet med två sovrum, ett stort vardagsrum, ett stort badrum och två rymliga klädkammare. Lägenheten har stora fönster som släpper in mycket ljus. I vardagsrummet kan man lätt sätta upp en glasvägg/industrivägg för att skapa ett ytterligare sovrum eller kontor för den som önskar. Lägenheten är belägen på våning 1 från porten sett vilket medför minskad insyn från gångvägen och en terrass i markplan mot en lugn och grönskade innergård.

Brf Sjöstadspiren består av 5 huskroppar med 100 lägenheter samt 5 lokaler som hyrs ut till bland annat restauranger och ett bageri, vilket medför stabila intäkter för föreningen. Föreningen har en stabil och god ekonomi med låga månadshyror, gemensamhetsel som resulterar i lägre energikostnader för både föreningen och lägenhetsinnehavaren, stort källarförråd, övernattningslägenhet för 350 kr/natten samt parkeringsgarage med laddmöjlighet. Föreningen har gjort stora investeringar i bergvärme och solpaneler vilket resulterar i att hålla nere kostnaderna för lägenhetsinnehavarna. Fastigheten har en energiklass B, vilket idag genererar gröna bolån hos de flesta banker.

Lägenheten är delvis renoverad från 2020 med nya ytskikt på väggar och tak. Sovrum och samtliga klädkammare har en inlagd heltäckningsmatta i ljus färg. Hela lägenheten har nya golvsocklar och sovrummet har även en stukaturlist i tak med matchande takrosett. I badrummet finns en ny kommod, ny monterade duschväggar och ny tvättmaskin och torktumlare från Huskvarna. Köket har utrustats med nya bänkskivor, kran och diskvask i mässing, nya knoppar på luckorna, köksö samt ny diskmaskin med integrerad belysning från siemens. Lägenheten har en hemtrevlig och modern känsla som passar de flesta.

Lägenheten har en stor terrass i söderläge, på ca 15 kvm, som renoverats våren 2022 med ny trätrall och staket för ett mysigare och ett mer inramat intryck. Det finns även en liten grind längts staketet så man lätt kan ta sig ut på innergården. På terrassen kan man även njuta av solen under hela dagen och den vetter ut mot en lugn och trivsam innergård. Terrassen är perfekt för att avnjuta en god frukost, lunch eller middag. Här finns plats för matgrupp, grill, solstol, växter och mindre odlingar. På innergården finns även lekplats för de mindre, stora gräsytor och mycket grönska.

Det finns bra förbindelser in till Stockholm city med bland annat båten Emelie som avgår direkt från Henriksdals hamnen eller med SL båten från saltsjökvarn, buss från Henriksdal, Värmdövägen, som tar dig direkt till slussen för ett smidigt byte till tunnelbanan samt Buss och tvärbanestation vid Sickla udde. Hammarbysjö trafikeras även med hjälp av båt i triangeltrafik som tar dig över till Södermalm på några minuter, där finns även busshållplats för Stockholms blåbusslinje. Även tunnelbanans blå linje är planerad att få en uppgång i Lumaparken inom en snar framtid.

I Henriksdalshamnen finns bland annat många restauranger, gym och båtliv. I närheten finner du även Hammarbybacken och Nackareservatet med många möjligheter till naturnära rekreation, samtidigt som många fler restauranger, skolor, butiker och all tänkbar service finns inom bekvämt räckhåll. Det är ca 10 minuters promenad till Skanstull/Södermalm samt till Sickla köpkvarter.

Kontakta ansvarig mäklare, Sara Wennertorp på BOSTHLM, vid intresse samt frågor och funderingar via sara@bosthlm.se