BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Hornsgatan 107, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 64 kvm
  • Såld
  • 6217
  • 437
  • 3723
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerad lägenhet med varsamt bevarad 60-tals charm och en inglasad balkong i soligt läge. Lägenheten har en modern layout med god balans mellan de sociala ytorna och det mer privata sovrummet. Generösa fönsterytor i kombination med en genomgående planlösning och lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Söders bästa läge, mitt emellan Årstavikens böljande vatten och Hornstulls galleria.

Hall - med bra förvaring
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt och du får direkt en bra känsla. Det finns gott om plats för ytterkläder direkt innanför entrén samt i två fristående garderober. I anslutning till hallen finns en klädkammare som slukar det mesta, till och med en arbetsplats om behovet finns. Väggarna är vitmålade. I entrén ligger ett såväl praktiskt som snyggt klinkergolv med golvvärme, som övergår i ett massivt ekgolv vilket löper vidare in i vardagsrummet. I angränsning till hallen ligger badrummet.

Badrum - renoverat och stilsäkert
I angränsning till hallen ligger det fräscha och rymliga badrummet. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker med golvvärme. Det finns badkar/jacuzzi, handfat med tillhörande kommod, två väggskåp, handdukstork och vägghängd wc. Tvättmaskinen och torktumlaren är inköpt 2021. Spotlights i taket.

Kök – fokus på njutning & umgänge
Till höger om hallen ligger det trivsamma köket. Det finns gott om förvaring i köksskåpen som har vita, matta luckor. Rostfri diskbänk samt arbetsbänk av ek. Utrustningen består av spishäll med tillhörande ugn, fläktkåpa, kyl/frys samt diskmaskin. Matplatsen vid fönstret blir en given plats för måltider med nära och kära. Tidigare ägare helrenoverade köket 2008 och har sen uppdaterat det med ny spishäll 2014. Fronter och bänkskivor byttes ut 2016 och diskmaskinen byttes ut 2021.

Vardagsrum – underbar atmosfär
Underbart vardagsrum med en behaglig atmosfär som karaktäriseras av dess stora fönsterparti med utsikt mot Tantos mysiga kolonistugor. Maximalt ljusinsläpp över vitmålade väggar och ekgolv. Här ryms soffgrupp, men även matsalsmöbler för den som önskar. En trevlig detalj är den platsbyggda bokhyllan med en djup sittbänk vid fönstret. Utgång till den inglasade balkongen.  

Balkong – inglasad med värmare
Härlig balkong med utsikt över grönskande gårdar och Tantolundens kolonistugor. Sydligt läge med sommarsol större delen av dagen. I och med inglasningen kan balkongen användas som extra rum stor del av året.

Sovrum – lugnt och rogivande 
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger sovrummet som är lätt att möblera med både säng och annan inredning. Omgivande väggar är målade i antikgrått. Runt om sängen finns garderober, tre på varje sida och närmst sängarna finns smarta inbyggda sänghyllor. Där finns både eluttag och lampa.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.