BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kärrtorp - Johanneshov

Fyrskeppsvägen 128, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 93 kvm
  • Såld
  • 11457
  • 52
  • 4287
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna stilrena hörnlägenhet med två balkonger, öppen spis och ett generöst burspråk. Lägenheten har omtänksamt renoverats. Här råder fin funkisanda tack vare de många bevarade originaldetaljerna. Innerdörrar från byggåret, fönsterbänkar av sten och vackra fönster med spanjoletter. Planlösningen är perfekt med god balans mellan sociala ytorn och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Bostaden är totalrenoverad med genomgående mycket fina färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Ett färdigt hem att trivas i.

Hall
Hallen är inbjudande och öppnar mot lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Direkt innanför säkerhetsdörren finns bra plats för ytterkläder med väggfast hatthylla med krokar, samt överskåp. Städdon har en given plats i ett inbyggt städskåp. För ytterligare förvaring finns en platsbyggd dubbelgarderob – original sedan huset byggdes - med tillhörande överskåp. I anslutning till hallen ligger badrum samt tidigare toalett som nu nyttjas som tvättstuga med tvättmaskin och tumlare. Hallens väggar är tapetserade med Stig Lindbergs klassiska ”Grazia”, golvet är ekparkett.

Kök 
Till vänster om hallen ligger det trivsamma köket renoverat i härlig 60-tals stil. Här ligger fokus på funktion och umgänge. Matplatsen vid fönstret blir en given plats för måltider. Utrustningen består av induktionshäll, ugn, spisfläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Gott om förvaring i köksskåpen som har ljusa luckor med snabelbeslag. Rostfri diskbänk samt arbetsbänk med virrvarrmönster. Ovanför sitter vitt kakel. På golvet ligger vit- och rödrutiga linoleumplattor. Väggarna är vitmålade.

Vardagsrum 
Underbart vardagsrum, fönster åt två håll och med en behaglig atmosfär och härlig rymd. Ljuset är påtagligt. Tack vare hörnläget flödar solen in över parkettgolv och vitmålade väggar. Här får man med lätthet plats med en soffgrupp och övrigt möblemang efter tycke och smak. Behöver man en rejäl matplats, som rymmer många gäster, är den perfekta platsen vid burspråket. Här ryms ett matbord som kan förlängas då det vankas kalas. I vardagsrummet finns även den fungerande öppna spisen. Vad kan vara mysigare än att en kylig kväll sjunka ner i soffan framför en stämningsfull värmande brasa. Från vardagsrummet kliver du rätt ut på balkongen med syd-väst läge och sol hela dagen. 

Sovrum 
Innanför vardagsrummet är ett av bostadens sovrum beläget. Tapetserade/vitmålade väggar, parkettgolv samt plats för både säng och skrivbord. 
 

Sovrum 
Bostadens andra sovrum är målat i en rosa nyans och är lätt att möblera med både säng och annan inredning. På golvet ligger parkett. I rummet finns en klädkammare som rymmer allt och lite till.  

Sovrum
Från bostadens master bedroom nås den andra balkongen med västligt läge. På den kan man njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Sovrummet har parkettgolv och vitmålade väggar. Fristående garderob för förvaring.

Badrum 
I angränsning till hallen ligger det fräscha badrummet - helrenoverat 2018 - med fönster. Här finns badkar, handfat, spegel, högskåp, handduksvärmare och wc. Två av väggarna är beklädda med ljusblått kakel, vilket ger en fin kontrast mot de övriga väggarna som har vit mosaik. På golvet klinker, lagt i klassiskt rutmönster. Golvvärme.

Tvättstuga 
Tidigare toalett är sedan 2018 ombyggd till liten men effektiv tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Vitkaklade väggar och på golvet rutigt klinker.

Golvdämpare
Golv i vardagsrum, hall samt de två yttre sovrummen, har försetts med extra effektiva ljuddämpande skikt (Meister Silence 15) under träparketten vilket avsevärt ökar både golvkomfort och ljudmiljö. 

Fönster
Samtliga fönster med tillhörande originalbeslag (spanjoletter mm) är totalrenoverade och energiglasisolerade 2021. 

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till två förråd. Det ena är ca 4 x 1,45 och det andra är ca 1,35 x 1,15.

Övrigt
Enligt föreningens lägenhetsregister är bostaden 89 kvm, men enl uppmätning är den 93 kvm.