BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Åsögatan 154A, 6 tr

  • 3 rum och kök
  • 68.5 kvm
  • Såld
  • 8521
  • 256
  • 8059
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna stilrena hörnlägenhet belägen högst upp i huset med ett fint burspråk och en stor härlig balkong med kvällssol. Bra förening med välskött hus och en synnerligen fin och lummig innergård som passar både vuxna och barn. Lägenheten har en modern layout med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Bostaden är totalrenoverad med genomgående mycket fina färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Underbar boendemiljö i ett av Södermalms mest attraktiva områden, intill populära Nytorget. Ett färdigt hem att trivas i.

Generellt om lägenheten 

Vardagsrum – hörnläge med utsikt
Vackert vardagsrum med fönster åt två väderstreck samt accessen till lägenhetens balkong. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Balkong i sydväst - suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. På balkongen finns gott om plats för bord och stolar. Här finns också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad. Börja morgonen i lugn och ro med frukostkoppen alldeles för dig själv eller bjud in till mysigt häng på kvällen i goda vänners lag. Balkongen vetter mot sydväst och här har man sol från mitt på dagen till solnedgång - Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren. Föredrar man skugga, går det att införskaffa en markis utifrån föreningens bestämmelse på kulör/mönster. Balkongen ligger ut mot Nytorgsgatan och härifrån har man fin utsikt ner mot Nytorget och upp mot Axel Landquists park.

Kök – fokus på njutning & umgänge
Mycket fräscht och hemtrevligt kök med fokus på funktion och umgänge. Matplatsen är placerad i anslutning till köket och här ryms ett matbord som kan förlängas då det nalkas större kalas. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn, micro, helintegrerad diskmaskin samt helintegrerad spisfläkt. Vita släta köksskåp och infälld LED bänkbelysning. Bänkytor samt stänkskydd av sandfärgad kompositsten ger köket det lilla extra.

Sovrum - med burspråk
Lägenhetens större sovrum har gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och övrigt passande möblemang. Sovrummet ligger lite avskilt från övriga rum och vetter mot enkelriktade Åsögatan. En trevlig detalj är burspråket som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. 

Sovrum - gästrum eller kontor
Bostadens tidigare matrum är ombyggd till ett mysigt och rogivande sovrum för minstingen i familjen. Om det inte finns någon minsting passar rummet även fint som kontor eller gästrum. 

Badrum - så stilsäkert
Mycket fint badrum med helkaklade väggar med stora vita plattor och golvet belagt med mörkt klinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av toalett, dusch, duschväggar i glas, handdukstork, tvättställ samt ett badrumsskåp. Det är förberett för tvättmaskin. 

Hall - med förvaring
Hallen är inbjudande och öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man omedelbart möts av dess charm och ljusinsläpp. Direkt innanför säkerhetsdörren finns plats för ytterkläder.  För förvaring finns inbyggda originalgarderober med tillhörande överskåp som varsamt har renoverats.

Övrigt
Lägenheten är ursprungligen en 2:a.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.