BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Sjöbjörnsvägen 15B, 2 tr

  • 2.5 rum och kök
  • 50 kvm
  • Såld
  • 6397
  • 959
  • 5118
Värdera din bostad

Beskrivning

Vilket härligt förtroende att få hjälpa detta arkitektpar med försäljningen av deras fantastiska lägenhet. Huset är uppfört 1947, ritat av anrika arkitektfirman Backström & Reinius och bär en kulturhistorisk klassning. Jag tror inte  det är många som lyckas bättre med materialval, färgsättning och konsten att få till planlösningen på allra bästa sätt. Detta är en riktigt trevlig 2:a – eller kanske borde jag säga 3:a, då minstingarna i familjen har ett alldeles eget krypin. Har man inga minstingar, fungerar utrymmet perfekt till arbetsrum/hemmakontor. Förvaring är det inget som har snålats med. I varenda vrå finns det utrymmen för allt och lite till. Lägg sen till en eldstad, två franska balkonger och ett jättefint ljusinsläpp. Välkomna att besöka oss på Sjöbjörnsvägen 15B – lika nära Gröndals centrum som vattnet vid Mälaren.

Hall 
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man omedelbart möts av dess charm. Här finns bra plats för ytterkläder i platsbyggd förvaring direkt innanför entrén. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vacker ekparkett. Golvet löper vidare in i kök och vardagsrum. Städdonen har sin givna plats i ett inbyggt skåp i hallen.

Badrum 
I angränsning till hallen ligger det fräscha badrummet. Grått klinkers och vitkaklade väggar med inslag av grått, vilket matchar nyansen på golvet. Utrustningen består av dusch, handfat, badrumsskåp, badrumsspegel, tvättmaskin och wc. Precis utanför badrummet finns ett rymligt linneskåp.

Kök 
Direkt till vänster om hallen ligger det trivsamma köket. Det finns gott om plats i köksskåpen som har gråa släta köksluckor. Utrustningen består av induktionsspis med tillhörande varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. I köket ligger fokus på funktion och umgänge, där matplatsen vid fönstret blir en given plats för måltider med nära och kära. Det finns gott om plats för många gäster, så bjud in och hjälps åt med middagen. Det är ju det trevligaste som finns! 

Passage
Mellan de två franska balkongerna löper en vacker passage som binder samman kök med vardagsrum på ett väldigt trivsamt sätt. Här ryms platsbyggd förvaring fint invävd i handmålade paneler i samma kulör som fasaden.

Sovrum 
Sovrummet nås via inte mindre än två ingångar. Väggen mot köket är flyttad för att maximera bostadens funktion på ett synnerligen fiffigt sätt. Idag finns en 140 säng, men det ryms en 160 om man vill. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med heltäckningsmatta i ull.

Vardagsrum 
Underbart vardagsrum med en behaglig atmosfär som karaktäriseras av det härliga ljusinsläppet över vitmålade väggar, det vackra parkettgolvet och eldstaden. Här ryms utan problem en soffgrupp och övrigt möblemang efter tycke och smak. En praktisk detalj är de fyra garderoberna som smälter in på ett fint sätt. 

Barnkammare/klädkammare/arbetsplats 
Bakom det ockragula draperiet i vardagsrummet döljer sig ett spännande krypin. Idag huserar familjen minstingar här. Utrymmet kan även nyttjas som klädkammare eller arbetsplats. 

Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 2 rum och kök.