BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Folkungagatan 160, 6 tr

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • Såld
  • 7340
  • 767
  • 4392
Värdera din bostad

Beskrivning

Unik hörnlägenhet med fönster åt fyra vädersträck samt utsikt över vattnet och Stadsgårdskajen. Stor balkong mot grön och prunkande innergård. Bostaden är belägen högt upp i huset och har en mycket trivsam atmosfär.

Hall - perfekt att välkomna gäster i
Då du kliver över tröskeln till lägenheten möts du av en yteffektiv hall. Gott om förvaring för ytterkläder finner du i den stora garderoben med skjutdörrar. Väggarna är målade i en lätt grön nyans och på golvet ligger såväl snyggt som praktiskt svart klinkers. I angränsning till hallen ligger badrummet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Arbetsplats – kanske högst upp på önskelistan
Rakt fram från hallen, som en del av köket finns ett perfekt utrymme för hemmakontoret/arbetsplatsen.

Kök – med focus på matlagning
Fortsätter du in i lägenheten finner du det rymliga köket. Gott om förvaring i köksskåpen som har vita luckor. Integrerade vitvaror ger köket ett sobert intryck. Det finns kyl, frys, spishäll, ugn, micro, diskmaskin och städskåp. Ovanför den stenbelagda arbetsbänken sitter matchande stänkskydd. Omgivande väggar är målade i en lätt grön nyans och på golvet ligger laminat.  Matplatsen är trevligt placerad vid det härliga hörnfönstret och vankas det större kalas, kan bordet enkelt förlängas. 
 

Vardagsrum – den naturliga samlingsplatsen
I hjärtat av lägenheten ligger vardagsrummet. Väggar målade i samma nyans som i köket. På golvet ligger parkett. Den stora öppningen mot köket gör att man har fin kontakt med köket men varje del är likafullt sin egen värld. Detta blir den naturliga samlingsplatsen för såväl familjen som den större bekantskapskretsen. Här finner du även utgången till balkongen i väst.

Balkong – suddar ut gränsen mellan inne och ute
Osedvanligt stor balkong som vetter mot föreningens lugna innergård med Åsöbergets prunkande oas i bakgrunden. Här ryms både en större möblemang och allehanda växter. Varför inte ta med kvällskaffet och en värmande pläd om ryggen när det skymmer? 

Sovrum – med fönster i vinkel
Intill vardagsrummet ligger bostadens största sovrum. Här ryms både dubbelsäng samt ordentligt med plats för förvaring i garderoben som är gömda bakom skjutdörrarna. Genom fönster i två väderstreck, skiner solen in över ljuvligt målade väggar i en grålila ton och laminatgolvet.

Sovrum – för minstingen som börjar bli stor
Mysigt och rogivande sovrum med ljust blåmålade väggar, laminatgolv och fönster mot innergården. En alldeles egen oas för minstingen som börjar bli stor. Här ryms, säng, skrivbord och förvaring efter tycke och smak. Garderoben som finns i rummet ingår.
 

Badrum 
I angränsning till hallen ligger det rymliga badrummet. Vitt kakel på väggarna och våtrumsmatta. Här finns badkar, handfat, spegel, badrumsskåp, tvättmaskin, torktumlare och wc.