BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Timmermansgatan 37, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 35 kvm
  • Såld
  • 4427
  • 1419
  • 6543
Värdera din bostad

Beskrivning

Här finner ni en optimalt planerad hörnlägenhet med generösa fönsterytor i två väderstreck. Från bostaden som ligger högst upp i huset har man underbar utsikt över Södermalms takåsar och med kända landmärken som bland annat Söder torn, Skrapan och Katarina kyrka i blickfånget. Lägenheten har bevarad funkiskaraktär från byggåret 1934 med tidstypiska detaljer som fönsterbänkar i natursten, spanjoletter, spegeldörrar och trägolv vilket ger karaktär åt hemmet. Här bor man med ett attraktivt läge på Södermalm nära Mariatorget och med mysiga Swedenborgsgatan runt knuten. Swedenborgsgatan görs under sommarhalvåret om till gågata och här bjuds man på många uteserveringar och härlig stämning.

Funkishus – Byggår 1934
Vackert funkishus från 1934 ritat av arkitekt Jerker Asplund. Huset vetter mot Timmermansgatan, Högbergsgatan och Bengt Ekehjelmsgatan. 

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Fönster i två väderstreck
Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck vilket i kombination med en väl tilltagen takhöjd om ca 2,7 m skapar en ljus och luftig atmosfär. Rummet har mycket god möblerbarhet och här finns gott om plats för soffgrupp, matplats och övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.  

Kök - Hemtrevligt
Välplanerat kök med matplats för 4 personer. Köksutrustningen består av kyl/frys, spisfläkt samt spis med tillhörande ugn. Vit mosaik ovan bänkytor.  

Sovrum - Rogivande
Mysigt sovrum med plats för en rejäl säng och övrigt passande möblemang. För förvaring finns en inbyggd garderob.

Hall - Välkomnande
Välkomnande hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Toalett 
Våtutrymme med tvättställ, toalett och badrumsskåp.

Flexibilitet
Lägenheten kan på ett enkelt sätt byggas om så att man skapar ett bra badrum och en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Se förslag på alternativa planlösningar.

Förråd
Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Övrigt
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden angiven som en lägenhet om 1 rum och kök. Bostaden är ombyggd och nyttjas idag som en lägenhet om 2 rum och kök.