BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Skönviksvägen 286

  • 1 rum och kök
  • 32 kvm
  • 5080
  • 1096
  • 1995
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna ljusa och optimalt planerade 1:a belägen mitt i populära Stureby. Lägenheten präglas av fräscha ytskikt och stilrena materialval. På golvet ligger ett ljust parkettgolv som är genomgående för lägenheten. Genom en säkerhetsdörr nås lägenhetens rymliga hall med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i flera, platsbyggda garderober. Vidare in i lägenheten möts man av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar en trevlig och social yta. Köket har stora arbetsytor och den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, spisfläkt samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Invid köket finns plats för matbord för 4-6 personer. Vardagsrummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblering. Praktisk sovalkov som rymmer en dubbelsäng (idag står här en ca 120 cm bred säng). Invid hallen finns lägenhetens helkaklade badrum som har duschhörna med vikbara väggar, spegelskåp, handfat, wc och golvvärme. Förberett för tvättmaskin. Läget är optimalt för dig som vill bo mysigt och lugnt i ett attraktivt område nära tunnelbana!

Måste upplevas på plats! Varmt välkommen på visning!

 

- Fönster mot lummig grönska
- Genomgående fina golv
- Fri från insyn
- Optimal planlösning
- Fräscha ytskikt
- Gott om förvaringsmöjligheter
- Stilrent kök med diskmaskin
- Helkaklat badrum förberett för tvättmaskin
- Tillhörande källarförråd
- Välskött Brf med de stora renoveringarna genomförda
- Utegym runt husknuten
- Mitt i villaidyllen
- Centralt beläget i Stureby med ca 5 min promenad till T-bana

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 1 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 22. Föreningen Brf Aspvirket 6.

Uppvärmning

Fjärrvärme och markvärmepump (el).

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 212 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.84 %.

Driftskostnad

Totalt 317 kr/mån (3 804 kr/år) varav El 167 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Aspvirket 6 är en äkta förening som består av två bostadshus med adresserna Skönviksvägen 286 och 288. Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
2005 Stambyte badrum och kök
2005 El-stigar
2006 Installation säkerhetsdörrar (286)
2012 Ny tvättstuga
2012 Omdränering baksida hus (286)
2015 Rengöring av fasad och balkonger
2016 Installation av säkerhetsdörrar (288)
2016 Målning av trapphus (288)
2017 OVK genomförd
2018 Renovering fönster
2018 Byte av garagedörrar
2018 Installation av frånluftsventiler i kök och badrum samt friskluftsventiler vid behov
2019 Takrenovering
2020 Målning av trapphus (286)
2020 Installation av laddstolpar för elbilar

Kommande renoveringar
Föreningen planerar att under 2021 investera i en ny bergvärmepump samt fjärrvärmekontroll. Inga nya lån kommer behöva tas för detta.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftsförändringar. (Kontrollerat 2020-12-21)

Tv
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. IP-TV kan även tecknas. 

Bredband
Internet via fiber, IP-only.

Övriga lokaler
Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga som ligger en halv trappa ner från entréplan. Denna har 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare. Cyklar och barnvagnar förvaras i föreningens gemensamma garage på bottenplan. Det finns ett fristående sophus på föreningens mark för hushålls- och matavfall.

Parkering
I föreningen finns 7 st parkeringsplatser som uthyres mot en kostnad om 300 kr/mån. Ingen kö i dagsläget. Fri datumparkering på gatan.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren.

Pantsätting
Bostadsrätten är pantsatt. Detta innebär att säljaren tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.

Övrigt
3-fas finns ej installerat. Kolfilterfläkt är godkänt i köket.

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villaområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnen.

Stureby är ett barnvänligt område trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. Runt husknuten finns ett skogsparti som leder till Hemskogen. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt Sturebyskolan åk f-9 och Enskedefältets skola åk f-6. Sturebyskolan anses vara en av de bästa i Stockholm län. I närområdet finns ett flertal förskolor, de närmaste är Stureby förskola på Ramviksvägen 205, Terrassen på Tussmötevägen 195 och Globen- Kulans förskola på Tussmötevägen 177. Grundskolor i området är Sturebyskolan, Enskedefältets skola, Enskede skola och Enskedebyskola. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbängen och S:t Erik:s katolska skola. I Gubbängen finns även Gubbängsskolan med Hammarby fotbollsakademi och dramaklass.

I närområdet finns Vårflodsparken med plaskdamm, gräsytor, fotbollsplan och stor lekplats. På gångavstånd ligger även Enskede värdshus där man t.ex. kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. Ytterligare en liten bit bort ligger Enskede rackethall med bl.a. tennis, squash och badminton.
För den hästintresserade är det nära till det populära och välbesökta stallet med ridskola. Vid Enskede IP med möjlighet till att träna fotboll och friidrott.