BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Hornstull

Bergsundsgatan 14

  • 1 rum och kök
  • 32 kvm
  • 2.820.000 kr /accepterat pris
  • 5404
  • 955
  • 6900
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris!

Välkommen in till denna mysiga 1:a på en populär adress nära både Hornstull samt naturområden och vatten. Lägenheten är i toppskick och genomgick en omfattande ytskiktsrenovering under 2012. Den moderna öppna planlösningen bjuder in till en social vardag mellan rummet och det smakfullt renoverade köket. Utsikten är mot baksidan av huset och de stora fönsterpartiet hjälper ljuset att stråla in genom hela lägenheten.

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter, ett nytt och renoverat kök med integrerad kyl/frys, varmluftsugn samt induktionshäll. Ett helkaklat badrum i modern stil och ett stort rum som enkelt inrymmer säng, matbord, soffa och tv-bänk.

I huset finns det hiss och uppe på taket finns en gemensam takterrass som medlemmarna kan nyttja.


- Snyggt trägolv i vit nyans
- Modern öppen planlösning
- Helkaklat badrum
- Renoverat kök
- T-bana samt busslinjer på kort gångavstånd
- Ett stenkast från Bergsunds strand, Långholmen, Söder Mälarstrand, Tantolunden, Hornstulls nya galleria med restauranger och butiker

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 3tr ned från entréplanet, hiss finns. Lägenhetsnummer 00002. Föreningen Brf Bergsundsklippan .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.820.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 2 228 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 2.0653 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
1939

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen Bergsundsklippan bildades 1999 och ombildningen ägde rum 2001. I föreningen finns det 40 st lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, 2 hyresrätter finns kvar samt 3 lokaler som hyrs ut.

Föreningen äger marken och belåningsgraden ligger på 11 250 kr/kvm.

Utförda renoveringar
2002-2003 Renovering av trapphus
2002-2003 Stambyte för vatten och avlopp samt el
2002-2003 Renovering av torkrummet, tvättstugan och ny maskinpark.
2004 Fasadrenovering
2006 Renovering av hissen
2006 Fastighetens framsida uppdaterades med staket, stenplattor och buskar.
2013 Radonmätning med godkänt resultat, under 200 bq
2013 OVK utfördes med efterföljande åtgärder
2014 Ommålning av fönsterkarmar och balkonger utvändigt
2015 Stamspolning
2015 Fjärrvärmeväxlare
2017 Nytt värmesystem
2017 Takrenovering
2017 Nyrenoverad takterrass
2018 Tvättstugan renoverad med digitaliserat bokningssystem
2018 Dränering av framsida och baksida
2018 Godkänd OVK
2018 Utökat antal p-platser till 6 st
2018 Installerat en laddstation för elbil som föreningen hyr ut externt 

Kommande renoveringar
2020 - Postbox i entrén
2020 - Stamspolning
2020 - Säkerhetsdörrar
2020 - Nya portdörrar
2023 - Nya golv kungsbalkonger
2024 - Balkonger och räcken

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabeltv och fiber indraget via Stokab men inte till lägenheterna ännu.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. På samma våningsplan finns föreningens renoverade tvättstuga. Det finns också en fin gemensam takterrass som nås via vinden. 

Parkering
6 st platser finns i föreningen kostnad 1000kr/mån. Det finns laddstation för elbil som i dagsläget hyrs ut externt. 

Mark
Föreningen äger marken.

Övrigt
Föreningen är ansluten till ett gruppavtal för hushållsel. Debiteras innehavaren separat var tredje månad.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Hornstull
Hornstulls läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer. Området har under de senaste åren genomgått en omfattande ombyggnation där biltrafiken har fått mindre utrymme till förmån för människorna. För ett par år sedan färdigställdes nya Hornstull där ett torg har skapats, en galleria i två plan med ett 40-tal konceptbutiker, caféer och restauranger. Här kan ni verkligen koppla av och njuta av Södermalm när det är som bäst.

Allmänt om området
Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Mysiga kvarter där du möts av närheten till vatten, massvis av charm och ett levande område med genuin kafé- och restaurangkultur. Här bor du lugnt men ändå centralt i ett område som verkligen kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur.

Ovanför Riddarfjärdens södra kaj ligger bland annat centrala Stockholms högsta naturliga punkt, Skinnarviksberget. På sommaren är berget en idealisk plats för en picknick tack vare sin magnifika utsikt över bland annat Riddarfjärden, Norr Mälarstrand, Gamla stan, Stockholms stadshus och flertalet kyrkor, däribland Högalidskyrkan. Intill berget ligger Skinnarviksparken där det bland annat finns ett skönt sommarkafé. Inom bekvämt kort gångavstånd finns även Långholmen och Reimersholme med sina härliga badplatser och vackra promenadstråk.

Service
I närområdet finns all tänkbar service som vårdcentral, systembolag, apotek, flertalet mataffärer och gym (SATS, Friskis & Svettis mm).

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med kort gångavstånd till T-banans röda linje vid Hornstull eller Zinkensdamm samt flertalet busslinjer, så som 4 som går över till Kungsholmen,  40 och 66 samt flygbussen till Arlanda. Bussarna tar dig bland annat till Universitetet, Flemingsberg samt Södermalm och vidare över hela stan.

Båtplats
För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de båtklubbar som finns utmed Pålsundet däribland Heleneborg båtklubb www.heleneborgs.se

Parkering 
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep