BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Bellmansgatan 22B, 1 tr

  • 3 rum och kök
  • 86 kvm
  • Såld
  • 6664
  • 379
  • 10160
Värdera din bostad

Beskrivning

0 kr i månadsavgift.
Välkommen till denna representativa sekelskifteslägenhet som precis har genomgått en totalrenovering. Bostaden har flera karakteristiska detaljer såsom generös takhöjd på 3,30, vackra trägolv, djupa fönsternischer, pardörrar med speglar och stuckaturer. Vardagsrum med två fönster och fri utsikt mot Maria kyrka. Två sovrum som båda vetter mot föreningens innergård. Balkong mot gården.

Hall – inbjudande
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna lägenhet på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och rymd. Det finns gott om plats för förvaring av ytterkläder där valmöjligheterna är många beroende på om du föredrar en hatthylla eller garderober. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger vackert såväl som praktisk klinker som sedan övergår till ett ekparkettgolv. 

Vardagsrum - underbar atmosfär
Direkt till höger, via vackra pardörrar ligger det luftiga vardagsrummet. Genom två fönster skiner ljuset in över vacker fiskbensparkett av ek och vitmålade väggar. Rummet har en imponerande rymd, takrosett samt fri utsikt över Maria kyrka och grönskan som omger den. Rummet har god möblerbarhet där både soffgrupp och ett större matsalsbord får plats. Detta blir den naturliga samlingsplatsen där focus ligger på umgänge med nära och kära. 

Badrum – rymligt och fräscht
Det första man möts av är de iögonfallande snickerierna som ramar in handfatet med tillhörande förvaringslådor. Ovanför sitter en stor spegel och i taket finns inbyggda spotlights. Dusch med vikväggar samt vägghängd wc. Omgivande väggar har vitt kakel med fasad kant och på golvet ligger svart/vit-rutigt klinker med underliggande golvvärme.

Kassaskåpet – en bevarad hemlighet
Precis utanför badrummet finns ett kassaskåp där hemligheten hur det öppnas, bevaras till köparen av bostaden.

Kök – fokus på mat & umgänge
Hemtrevligt kök där den generösa takhöjden har nyttjats till fullo med dubbla rader köksskåp. En effektfull detalj är överljusfönstret med belysning in mot hallen. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, spis med häll och ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt inbyggd micro. En praktisk detalj är utrymmet för stegen, vilken kan behövas för att nå till de övre köksskåpen. Ovanför de väl tilltagna arbetsbänkarna sitter vitt fasat kakel. Matplats för ca 4 personer är trevligt placerad vid fönstret. Trägolv och vitmålade väggar.

Sovrum – lugnt och rogivande 
Mot föreningens gård ligger bostadens större sovrum. Plats för säng och möblemang efter behov. Då rummet är så stort, finns det även gott om plats för garderober eller väggfasta förvaringsinstallationer efter behov. Trägolv och vitmålade väggar. Här finns även utgången till balkongen som är belägen mot gården.

Balkong – mot mysig gård
En av bostadens många fördelar är den mysiga balkongen. 

Sovrum – en egen oas för minstingen
Vägg i vägg med köket ligger det mindre sovrummet. En egen oas för minstingen i familjen. Alternativt kan rummet nyttjas till gäster eller som arbetsrum, där man kan låta allt ligga framme. Trägolv och vitmålade väggar.