BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Ljusterögatan 5

  • 2 rum och kök
  • 48 kvm
  • Såld
  • 4980
  • 669
  • 11345
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en vacker 30-tals lägenhet med direkt närhet till Nytorget, Vita Bergsparken, Blecktornsparken samt vattnet vid Norra Hammarbyhamnen. Matrummet som vetter mot innergården används som sovrum, vilket gör att lägenheten nyttjas som en 2:a. Många vackra detaljer såsom fiskbensparkett, spegeldörrar, bevarat serveringsskåp, spröjsade fönster samt generös takhöjd. Nyrenoverat fräscht badrum. Mycket gott om förvaring i och med att det finns två klädkammare samt extraförvaring i hallen. Då tunnelbanans blå linje byggs ut kommer stationen Hammarby Kanals nordliga uppgången ligga intill Vintertullstorget, vilket är ett stenkast från lägenheten.

Hall – Välkomnande
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här är väggarna vita och trägolvet i original. Bra avhängningsmöjligheter via en charmig hatthylla från byggnadsåret samt ytterligare förvaring i en dubbelgarderob. Lite längre in i hallen ligger det nyrenoverade badrummet.

Badrum - Ljust och fräscht
Det fräscha badrummet som renoverades 2017 har vitkalkade väggar och tidstypiskt vitt klinkergolv med svarta inslag. Här finns dusch, handfat och toalett.

Inre hall – Matrum
Vidare kommer man in i den inre hallen som nyttjas som matrum. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Här ryms ett större matbord och övrigt möblemang efter behov. 

Kök – Charmigt och funktionellt
Praktiskt kök som tar tillvara på ytan på bästa vis. Utrustningen består av kyl/mindre frys, gasspis med tillhörande ugn och ny spisfläkt. Vita köksluckor och vitt kakel ovan den rostfria diskbänken. På motsatt sida finns ett bevarat serveringsskåp. Trägolvet som är i original är vitmålat.

Sovrum - Rogivande och lugnt
Mot föreningens lugna innergård ligger det före detta matrummet, som nu nyttjas som sovrum. Väggarna i vitt är nymålade och på golvet ligger vitmålat trägolv i original. Idag står här en 1,20 säng.

Vardagsrum - Underbar atmosfär
Underbart vardagsrum som karaktäriseras av en härlig rymd, generös takhöjd och bevarade detaljer. Vacker ekparkett, vitmålade väggar och en garderob med spegeldörr. Bra ljusinsläpp via det spröjsade fönstret med spanjolett. Vardagsrummet har gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang.

Övrigt
Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 1 rum och kök om 48 kvm. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.