BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Tanto

Tantogatan 45, 12 tr

  • 4.5 rum och kök
  • 113.5 kvm
  • Såld
  • 6377
  • 29
  • 4005
Värdera din bostad

Beskrivning

Ett hem på första parkett med fantastisk utsikt åt två håll. Ljus och välplanerad lägenhet i klassisk sextiotalsstil med tre bra sovrum och gott om förvaring. Högt läge, genomgående vardagsrum med fönster åt två väderstreck, bevarad ekparkett i original samt tidstypiskt glasparti mot hall. Södervänd inglasad balkong mot Årstavikens böljande vatten. Njut av årstidernas färger, blicka ut över den vackra järnvägsbron eller varför inte gå ner i morgonrocken och ta ett dopp från bryggan vid Årstaviken. Barnvänlig omgivning med bilfria gårdar samt fina promenadstråk. Attraktiv och välrenommerad förening.

Hall - med bra förvaring
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna ljusa bostad av en generös hall. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man får direkt en känsla av att bostaden skänker lugn och trivsel. Omgivande väggar är tapetserade och på golvet ligger ekparkett. Det finns bra plats för klädavhängning via hatthyllan. Lite längre in i hallen finns två garderober med tillhörande överskåp.

Sovrum 1 - avskilt från övriga rum
Vid hallen ligger bostadens första sovrum, lite avskilt från övriga, perfekt som gästrum eller arbetsrum. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och fin utsikt mot Högalid och Tantolundens grönska. Plats för större sängmöbel och ytterligare möblemang. Precis utanför sovrummet finns en rymlig klädkammare.

Gästtoalett 
I passagen utanför sovrummet ligger en separat gästtoalett med vägghängd wc, handfat spegel och handduksvärmare. Toaletten renoveras i samband med stambytet 2020. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv.

Kök - med vita luckor
Praktiskt arbetskök med rymliga köksskåp som har vita köksluckor. Utrustningen består av spis med häll och ugn, kolfilterfläkt, kyl, frys samt diskmaskin. Vitt kakel ovanför diskbänken, vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Vardagsrum/matsal - underbar atmosfär
Vardagsrummet, i ett med matsalsdelen, blir en naturlig förlängning av sällskapsytorna. Ljusinsläpp från två väderstreck ger extra rymd. Vitmålade väggar och ekparkett i original. Utgång till balkongen i sydligt läge. Bredvid köket ligger matsalsdelen med plats för stort bord. Här finns möjlighet till ett 4:e sovrum. Tidstypiskt glasparti mellan hall och vardagsrum.

Inglasad balkong - suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Vad kan vara med rogivande än att följa båttrafiken på vattnet från den inglasade balkongen. Här sitter man på första parkett, med sol stor del av dagen. 

Badrum - renoverat
I passagen mellan sovrum 2 och 3 finns badrummet. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv med tillhörande golvvärme. Det finns dusch med vikväggar, handfat med tillhörande kommod, badrumsskåp, handdukstork, vägghängd wc, tvättmaskin samt spotlights i taket. 

Sovrum 2 - rogivande mot Tantolunden
Rymligt och rogivande med fönster ut mot Högalid och Tantolundens grönska. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. Vitmålade väggar med en tapetserad fondvägg i ljusgul nyans. På golvet ligger ekparkett.

Sovrum 3 - med enastående utsikt
Närmast balkongen – ett sovrum med härlig utsikt från bred fönstervägg ut mot grönskande gård och Årstavikens vatten. Det största sovrummet med linneskåp och 2 stora garderober med överskåp. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.