BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sollentuna Centrum - Tureberg

Tors Backe 4

  • 8 rum och kök
  • 209 kvm
  • 9.600.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna representativa sekelskiftesvilla (golvyta om hela 329 kvm) med friköpt tomt fint belägen i de kvarvarande delarna av gamla Turebergs Villastad. Här bor man bokstavligen ett stenkast från Sollentuna Centrum med dess rika utbud av butiker, restauranger, caféer och några minuter till bussar och tåg, men ändå med känslan av att befinna sig på landet. Huset som byggdes 1912 är en sekelskiftesdröm och här finns mängder av bevarade detaljer från byggåret som fiskbensmönstrade parkettgolv, spegeldörrar, spröjsade fönster, boaseringar, kakelugn, öppen spis, underbara stuckaturer, takrosetter och mycket mer. Huset karaktäriseras av dess många och vackra fönsterytor, dess väl tilltagna takhöjd och lättillgängliga rum vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Här får man ett välbyggt stenhus med gedigen grund och murade ytterväggar. Huset är i visst behov av upprustning, men det är till stora delar i mycket välhållet skick där det endast krävs viss omvårdnad. Huset är Q-märkt och klassat som kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. På fastigheten finns även fornlämningar.

TOMT OM 2 128 kvm – EN EGEN OAS
Tomten har buskar, planteringar, stensättningar och uppvuxna träd. En synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn.

ENTRÉPLAN – STÅTLIGT OCH IMPONERANDE
Entréplanet nås från tre separata ingångar – Via en groventré, en huvudentré samt en sidoentré.

Huvudentré
Välkomnande och ljus hall med ett stort fönster. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och för förvaring finns en klädkammare med fönster samt en platsbyggd garderob med överskåp.

Kök
Hemtrevligt kök med matplats för 4-6 personer och ett stort fönsterparti. Här finns även ett rymligt skafferi med fönster samt en groventré varifrån man också når ner till källarplanet.

Rymlig matsal
Fin matsal som bjuder in till middagar och fester med utrymme för stora sällskap. Rummet har god kontakt med det intilliggande sällskapsrummet vilket skapar stora sociala ytor med fokus på njutning och umgänge. En vacker detalj är den gamla skjutdörren som finns mellan rummen.

Fantastiskt sällskapsrum
Underbart sällskapsrum som för tankarna till finrummet på herrgården. Här finns en vacker kakelugn (fungerande) och ett stort härligt burspråk. Ett rum att trivas i året om.

Sovrum
Rymligt sovrum med gott om förvaring i skåp med överskåp och en klädkammare. 

Badrum
Väldisponerat badrum med fönster och vädringsmöjligheter. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ och dusch (plats finns för badkar).

ÖVRE PLAN – LJUST OCH LUFTIGT
Det övre planet kan även nås direkt via egen entré.

Trevligt sällskapsrum
Rummet har två fönster i skilda väderstreck och här flödar verkligen solen in de finare dagarna. I rummet finns en tjusig öppen spis (fungerande) och från rummet når man även husets underbyggda balkong som vetter i väster.

Sovrum
Rymligt sovrum med gott om förvaring via platsbyggda garderober med överskåp. Från rummet har man fin utsikt över den lummiga tomten.

Kök eller extra sovrum
Hemtrevligt kök med fönster i två väderstreck. Köket har matplats för 6-8 personer och skafferi med fönster. Rummet kan på ett enkelt sätt konverteras till ett mycket bra sovrum.

Arbetsrum
I passagen mellan trapphuset och sällskapsrummet finns ett mindre arbetsrum eller kontor. 

Trapphus/övre hall
I anslutning till hallen finns en klädkammare/kattvind med fönster.  

Badrum
Väldisponerat badrum med fönster och vädringsmöjligheter. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ och badkar.

VINDSPLAN – PRIVAT KÄNSLA
Från det övre planet kan man ta sig vidare upp till vinden som är inredd med ett rymligt och mysigt sovrum. På vinden finns ytterligare ett rum som passar till förvaringsutrymme eller som ett extra sovrum dock i dagsläget med sämre access.

KÄLLARPLAN – STOR POTENTIAL
Källarplanet kan nås från både entréplan och via en egen ingång direkt från gården. I källarplanet finns undercentral för bergvärme, rum med burspråk, tvättstuga, matkällare, flertalet förråd och rum för vedförvaring.

FLEXIBILITET – TVÅ MÖJLIGA ETAGEBOENDEN
Husets utformning med en huvudentré och en sidoentré varifrån man har direkt access till det övre planet gör att huset enkelt skulle kunna rustas upp för två etageboenden. En övre etagelägenhet med inredd vind samt en undre etagelägenhet med inredd källare.

GARAGE OCH UTHUS
På fastigheten finns byggrätt för garage och uthus kring ett av de befintliga uthusen.